• 9.371.024 stemmen

The Deadly Trackers (1973)

Western / Drama | 110 minuten

Genre: Western / Drama

Geregisseerd door: Barry Shear

Met onder meer: Richard Harris, Rod Taylor en Al Lettieri

Plot The Deadly Trackers

"The sheriff fought for peace. Now he would kill for vengeance."

Sheriff Sean Kilpatrick is een door en door pacifist. Frank Brand is de leider van een bende outlaws. Wanneer hun wegen zich op een gewelddadige wijze kruisen vanwege een bankroof, waarbij niet alleen de bankdirecteur wordt gedood maar ook zijn vrouw Katharine en zijn zoon, wordt Sean gedwongen alles over boord te gooien waar hij voor staat. Sean achtervolgt de outlaws tot in Mexico. Toch is de Mexicaanse politiefunctionaris Gutierrez er van overtuigd dat Sean volgens de wet handelt en niet uit is op wraak.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sheriff Sean Kilpatrick

Frank Brand

Gutierrez, Mexican Policeman

Katharine Kilpatrick

Shepherd Girl (onvermeld)

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Deze Western is sedert mei 2008 op DVD verkrijgbaar (*bron).

DVD is besteld; review zsm.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

't Is ff wennen, dat de muziek uit 'The Wild Bunch' in deze Western terugkomt.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Een verrassend goede en rauwe wraak-western.

Met deze cast had ik wel iets zienswaardigs verwacht, en werd ook niet teleurgesteld.

Rod Taylor op het slechte pad, het is weer eens iets anders, en hij brengt het goed.

De acteerstijl van Harris is bekend, lange close-ups, en stiltes.

Hier stoorde het mij niet echt.

Hij gaat er flink op los in de actiescènes.

Al Lettierie, als de standvastige Mexicaanse wetsdienaar maakt het verhaal net even anders dan anders.

De verrassende Mexicaanse locaties komen goed uit de verf.

Dit is een te onbekende western, die ik niet had willen missen.

avatar van trebremmit

trebremmit

Komt uit op blu-ray bij warner archive.

The Deadly Trackers

avatar van mrklm

mrklm

Een frustrerende film waarbij ik me steeds afvroeg hoe de film zou zijn geweest als Samuel Fuller het toch zelf had mogen regisseren. Hij schreef het verhaal, filmde een deel in Spanje maar dat materiaal bleef ongebruikt. Barry Shear mocht alles opnieuw doen en zo nu en dan lijkt de onzichtbare hand van Fuller aanwezig. Maar Shears cameraregie is onevenwichtig en zijn acteursregie zwak: Harris - toch al een weinig gelukkige keuze als de sheriff die wraak neemt op de bende die zijn vrouw en kind heeft vermoord - is veel te zwaar op de hand, Taylor slaat een tikje door in zijn schurkenrol en de rest van de cast is karikaturaal of kleurloos. Het scenario heeft zeker zijn momenten, maar in handen van Fuller had dat ongetwijfeld een veel betere film opgeleverd. Nu is het resultaat eerlijk gezegd behoorlijk saai.