Genre: Drama / Oorlog
Met onder meer: Nicolas Cage, Penélope Cruz en Christian Bale
Gesproken taal: Engels, Duits, Grieks en Italiaans
Releasedatum: 27 september 2001
Plot Captain Corelli's Mandolin
De idyllische schoonheid van het Griekse Cephallonia wordt ruw verstoord door de invasie van Italiaanse soldaten op het eens zo rustige eiland. Kapitein Antonio Corelli is een onverwoestbaar joviaal type met een passie voor de mandoline. In eerste instantie vervreemdt hij zich van de dorpelingen, waaronder Pelagia, de dochter van de dorpsdokter. Pelagia, een vrouw met een sterke wil en een goede opleiding, is aanvankelijk voor het hoofd gestoten door het gedrag van de Italiaanse officier, maar geleidelijk aan wordt ze toch gevoelig voor zijn charmes wanneer ze gedwongen worden de woning van haar vader te delen. Als de verloofde van Pelagia, een lokale visser, het leger is ingegaan, worden de gevoelens tussen Antonio en Pelagia steeds sterker.
- Trailer (YouTube)
- Captain Corelli's Mandolin (BoekMeter)
- Captain Corelli's Mandolin (MusicMeter)
Captain Antonio Corelli
Drosoula
Mr. Stamatis
Mrs. Stamatis
Kokolios
Father Aresenios (as Dimitris Kamperidis)
E V
Mooi, wèl zoet oorlogs drama.
Met Nicolas Cage en Penelope Cruz die respectievelijk een Italiaan en een Griekse spelen die gewoon Engels spreken maar wel met een heel vet en irritant akcent.
caro
Ik vind het een hele mooie film!
Niet alleen het verhaal is goed maar ook de prachtige locatie waarin het zich allemaal afspeeld,nl.Griekenland.Komt natuurlijk ook bij dat Nicholas Cage een van mijn favoriete acteurs is.
Ik heb de film al 2x gezien en dat spreekt al voor zich want ik kan normaal geen 2 maal naar dezelfde film kijken.
Kortom als je op zoek bent naar een romantische film met mooie beelden dan is deze film zeker een aanrader!Van mij krijgt deze film 5*.
J.Bell
Tot twee keer toe opgezet, en twee keer niet uitgekeken. Deze film kan mijn aandacht niet vasthouden.
Timmy757
Deze film kan mijn aandacht niet vasthouden.**
Angrod_Pallanén
Ik vond hem heel mooi en heel speciaal. Echt een prachtige film. 4,0*
sju
Best een mooie film, geen uitschieter. De oorlog lijkt ook meer als achtergrond van de film te dienen. mooie rol van Cage. Had misschien liever een oorlogsfilm zoals met de executie op het einde 3,5* (wel een laag gemiddelde vind ik hier..)
zicos
Leuk filmpie, ik vind Cage goed en het verhaal spreekt mij ook wel aan.
3,5 *
brielen
Ik vond de rolverdeling prachtig. Wat jammer dat iedereen met verschillende accenten tatert.
Afgezien van dit bezwaar mogen de allergevoeligsten hun papieren zakdoekjes bovenhalen. 4.
eRCee
- 1979 stemmen
Volgens mij is nog niet eens genoemd dat dit de verfilming is van het gelijknamige boek van Louis de Bernieres. Waar de film wel aardig is (beetje ondergewaardeerd hier) is dit boek echt top. Er zitten een paar keiharde oorlogsscenes in die zeer indrukwekkend zijn. De relatie tussen Corelli en Carlo wordt hierdoordoor veel duidelijker. Het einde van het boek is ook wel wat anders dan in de film, hoewel nog steeds erg zoetsappig (en saai).
De film geef ik een 3,5* (Het boek is wel 4,5* waard.)
xenne
ondanks de sterrencast is dit een erg matig filmpje. het eerste deel is erg saai, eigenlijk zijn er alleen mooie landschappen om van te genieten. het laatste deel, als de oorlog naar het eiland komt, levert wel enkele mooie scenes op, maar helaas eindigt de film met een ongeloofwaardig, doch voorspelbaar happy end. eigenlijk zou ik deze film alleen aanraden voor de mooie plaatjes & de andere kijk op de oorlog. en je moet ook zékers kijken als je een vreemde/ongeloofwaardige accenten fetish hebt, al zal dat laatste bij de gemiddelde filmfan eerder ergernis oproepen ..... 2
Dirk1969
Wat ik mij afvroeg bij het zien van de film is hoe het mogelijk is dat Grieken en Italianen onbekommerd en bijkbaar zonder enig taalprobleem met elkander spraken. De acteurs in de film spreken allen Engels. Moeten we aannemen dat de Griekse dorpsbewoners en de Italiaanse soldaten allen Engels geleerd hadden? Of hadden de Italianen Grieks geleerd, of andersom: hadden de Grieken Italiaans geleerd? Als iemand het antwoord weet verneem ik dit graag.
x-Michelle-x
ik vond het best wel een leuke film ik hou niet zo veel van oorlogs films maar deze film is toch zeker het kijken waard.
eRCee
- 1979 stemmen
Volgens mij treedt Corelli zelf vaak op als tolk. Hij kan, als Italiaan, dan waarschijnlijk Engels en Grieks. Verder is het gastgezin natuurlijk behoorlijk ontwikkeld: een arts en zijn dochter. Dat deze Engels kunnen spreken is dus niet heel verwonderlijk. Wat de overige personages betreft heb ik geen idee, maar ik had de indruk dat er wel degelijk taalproblemen waren.
Rianneke_Dan
Opzich wel een mooie zoete film.
Leuk verhaal, mooie beelden, maar die accenten waren echt niks hoor!
Cage was wel goed bezig, maar heb me echt lopen ergeren aan het accent van hem.
En toch een beetje aan het eind Met het schieten, en dat Cage het dan net overleeft vond ik best wel even heftig.
Maar al met al makkelijk weg te kijken
Doom
Een kleine teleurstelling, had toch meer verwacht van deze film met mijn favoriete acteur Nicolas Cage. Het verhaal heeft op zich best potentieel maar de uitwerking is zeer matig. Antonio Corelli en Pelagia komen geen moment over als koppel, ze brengen namelijk nauwelijks tijd samen door. Het voelt allemaal erg ongeloofwaardig aan.
Ook is het niet bevorderlijk voor het verhaal om meerdere keren de suggestie te wekken dat een belangrijk persoon om het leven komt terwijl dit nooit gebeurt. Dat zijn toch duidelijk van die hollywood trekjes die erg irriteren.
De omgeving is overigens prachtig. Verder bevat Captain Corelli's Mandolin een paar sterke scènes, waaronder de scène waar (bijna) alle Italianen worden neergeschoten. Acteerprestaties waren verder goed.
Carolientjuh14
Ik vond idd de acteerprestaties heel goed en verder vond ik t mooi gefilmd. Het verhaal was wat voorspelbaar maja, da kon me verder ook niet zo veel schelen 3.5*
awaRtje__
Ik vond het echt een mooie film. Van mij krijgt ie een 5. Helaas had ik de eerste 10 minuten gemist maar het blijft tog een mooi film.
Castor Troy
Matige oorlogsfilm, die lang een liefdesdrama is, waar de oorlog wat op de achtergrond hinkt. op laatste deel na van de film.
gentenaar
Vond ik heel mooie film, goede acteerprestaties, prachtige locatie en mooi verhaal. Aanrader voor de romantische zielen, krijgt van mij een 4
JJ_D
Ondanks het geforceerde acteerwerk, de tenenkrommende accenten, de flauwe humor en talloze ongeïnspireerde dialogen behoedt literair talent Louis de Bernières deze film van een totale afgang.
Een onderhoudende, zij het totaal niet meeslepende film die tevens een belangrijk (en ongekend) stuk geschiedenis in de kijker plaatst. Niet geheel onverdienstelijk dus.
Linn
Nog niet gezien deze film maar deze vakantie zijn we wel in Kefalonia geweest waar het gefilmd is. Prachtig eiland!
Donkerwoud
Aalgladde verfilming, maar wel een met een zekere air van romantiek. Ik geef toe dat je het naar beneden kan sabelen met een snufje Hollandse nuchterheid. Persoonlijk vond ik de goed/fout-insteek wel iets hebben.
Stevig foute film.
Italianen en Grieken gespeeld door Amerikanen, en dan nog een Spaanse als Griekse. Die allen Engels praten met de meest idiote accenten. Een vreselijke warboel was het.
Cruz, Bale, Hurt en Cage, allen geweldige miscasts. Verhaaltje vond ik verder ook niks, ontbreekt aan chemie, het hele oorlogsaanhangsel in de tweede helft maakt het zo mogelijk nog saaier.
Tussen de duffe elende door nog wel een beetje kunnen genieten van de mooie setting. Net 3 weekjes geleden zaten we er zelf nog. Op Kefalonia was het ook best makkelijk om mooie plaatjes te schieten. Iets verdienstelijk doen ze er verder in deze film niet mee.
Enige leuk detail verder is dat in deze film Kefalonian meatpie gegeten wordt, heb zelf van deze lokale specialiteit mogen proeven en 't is een echte aanrader, voor mensen die er ooit eens zouden passeren.
Leuk vakantieplek spotten, maar als film echt een vreselijke draak. Had een paar Italianen en Grieken in de hoofdrollen gezet en het was vast al een stuk beter geweest.
Linn
'The biggest turkey of film'
Dat was wat onze Britse gids Steve op Kefalonia over deze film te melden had nadat hij ons vertelde dat Captain Corelli's Mandolin hier gefilmd was.
Ik was vooral nieuwsgierig, een film die geschoten is op het prachtige eiland waar ik drie weken geleden nog rondliep en mijn favo acteur Bale zit erin.
Vreselijk een draak (ofja kalkoen) van een film.
Wat mij zo verschrikkelijk stoorde waren Bale en Cruz die probeerde een Grieks accent uit te brengen wat dus op niks trok
En dan nog het moment dat Cage het toneel op komt met zijn belachelijke Italiaanse accent en zang.
Het vreselijke zoetsappige verhaal is ook absoluut niet aan mij besteed. Ik houd van romantiek maar dit lijkt regelrecht uit een bouquetreeks boekje te komen. Zoetsappig en totaal niet boeiend of treffend. Het kon me dan ook niet schelen of het een happy end zou worden of niet.
Geen aanrader, Het was mooi Kefalonia nog eens te zien want dat is een prachtig eiland. Mijn ene ster gaat dan nog uit naar de spaarzame mooie plaatjes die ik van Kefalonia heb mogen zien. 1*
lucdecoster
Stevig foute film.
U hebt gelijk wat betreft die accenten, het was me een zooitje en echt grappig, maar ik vond de film niet slecht. Nicolas Cage speelde een Italiaan hoewel hij Grieks is, denk ik. P.Cruz had duidelijk een slecht Engels accent, het stoorde mij ook, daarom 3* en geen 3,5*.
notorious_kim
Ik had vandaag zin in iets romantisch, en deze had ik niet lang geleden opgenomen. Na het bekijken beseft dat dit in feite niet zo een romantische film was.
Wel een zeer goede film! Ik was absoluut niet teleurgesteld. Ik vind de film wel een aanrader.
Zeer mooi verhaal die zich afspeelt in de tijd van oorlog. De acteurs praten allemaal met een accent in hun stem, ik denk dat het was om het geloofwaardiger te maken, maar bij mij kwam het vooral grappig over.
Mooi inbeeldzetting, sterke scènes. Mooie uitwerking van dialogen en scenario's. Beeldtechnisch eigenlijk weinig aan te merken op de film. Simpel maar meeslepend.
Op de cast kan ik ook niets aanmerken, van Penélope Cruz ben ik nooit echt wild geweest, maar 't is geen slechte actrice. Mijn ster gaat natuurlijk naar Nicolas Cage, ik zie die man echt graag spelen.
Sterk gevoel na de film. Misschien iets te lang, 't zou gekunt hebben met twintig minuutjes minder. De voorspelbaarheid van de film stak me af en toe ook wat tegen.
Voor mensen die van oorlogsdrama's houden, zeker eens bekijken. Ik vind het voor een drama niet echt een zware film, wel een meeslepende film. Ik vind wel dat er iets ontbreekt om deze film boven een gemiddelde te trekken, maar ik kan niet beschrijven wat het is dat ik mis.
7/10
Bamako
Penelope kan soms een beetje irritant doen.
Penelope mag dat.
Gesuikerde versie van een op hoofdlijnen waar gebeurd verhaal.
Jammer dat Nicholas Cage wel heel erg Nicholas Cage is.
misterwhite
Wat een saaie film, ik moest mij wakker houden om het te kunne volgen. Af en toe werd het eens intressant maar dan weer saai.
MovieFreakk
Aardige film jammer dat Cage zo,n overdreven Mario de pizzabakker accent gebruikt.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

In the Bedroom
Drama / Misdaad, 2001

Beyond Borders
Drama / Oorlog, 2003
officeralliesgreek islandmandolinitalian soldier resistance fightergreek historyitalian armyitaliani brava gente