• 9.378.515 stemmen

Captain Corelli's Mandolin (2001)

Drama / Oorlog | 127 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Madden

Met onder meer: Nicolas Cage, Penélope Cruz en Christian Bale

Gesproken taal: Engels, Duits, Grieks en Italiaans

Releasedatum: 27 september 2001

Plot Captain Corelli's Mandolin

De idyllische schoonheid van het Griekse Cephallonia wordt ruw verstoord door de invasie van Italiaanse soldaten op het eens zo rustige eiland. Kapitein Antonio Corelli is een onverwoestbaar joviaal type met een passie voor de mandoline. In eerste instantie vervreemdt hij zich van de dorpelingen, waaronder Pelagia, de dochter van de dorpsdokter. Pelagia, een vrouw met een sterke wil en een goede opleiding, is aanvankelijk voor het hoofd gestoten door het gedrag van de Italiaanse officier, maar geleidelijk aan wordt ze toch gevoelig voor zijn charmes wanneer ze gedwongen worden de woning van haar vader te delen. Als de verloofde van Pelagia, een lokale visser, het leger is ingegaan, worden de gevoelens tussen Antonio en Pelagia steeds sterker.

Captain Antonio Corelli

Dr. Iannis

Captain Günther Weber

Mrs. Stamatis

Father Aresenios (as Dimitris Kamperidis)

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Opzich wel een mooie zoete film.
Leuk verhaal, mooie beelden, maar die accenten waren echt niks hoor!
Cage was wel goed bezig, maar heb me echt lopen ergeren aan het accent van hem.
En toch een beetje aan het eind Met het schieten, en dat Cage het dan net overleeft vond ik best wel even heftig.
Maar al met al makkelijk weg te kijken

Stevig foute film.

Italianen en Grieken gespeeld door Amerikanen, en dan nog een Spaanse als Griekse. Die allen Engels praten met de meest idiote accenten. Een vreselijke warboel was het.

Cruz, Bale, Hurt en Cage, allen geweldige miscasts. Verhaaltje vond ik verder ook niks, ontbreekt aan chemie, het hele oorlogsaanhangsel in de tweede helft maakt het zo mogelijk nog saaier.

Tussen de duffe elende door nog wel een beetje kunnen genieten van de mooie setting. Net 3 weekjes geleden zaten we er zelf nog. Op Kefalonia was het ook best makkelijk om mooie plaatjes te schieten. Iets verdienstelijk doen ze er verder in deze film niet mee.

Enige leuk detail verder is dat in deze film Kefalonian meatpie gegeten wordt, heb zelf van deze lokale specialiteit mogen proeven en 't is een echte aanrader, voor mensen die er ooit eens zouden passeren.

Leuk vakantieplek spotten, maar als film echt een vreselijke draak. Had een paar Italianen en Grieken in de hoofdrollen gezet en het was vast al een stuk beter geweest.

avatar van Linn

Linn

'The biggest turkey of film'

Dat was wat onze Britse gids Steve op Kefalonia over deze film te melden had nadat hij ons vertelde dat Captain Corelli's Mandolin hier gefilmd was.

Ik was vooral nieuwsgierig, een film die geschoten is op het prachtige eiland waar ik drie weken geleden nog rondliep en mijn favo acteur Bale zit erin.

Vreselijk een draak (ofja kalkoen) van een film.

Wat mij zo verschrikkelijk stoorde waren Bale en Cruz die probeerde een Grieks accent uit te brengen wat dus op niks trok

En dan nog het moment dat Cage het toneel op komt met zijn belachelijke Italiaanse accent en zang.

Het vreselijke zoetsappige verhaal is ook absoluut niet aan mij besteed. Ik houd van romantiek maar dit lijkt regelrecht uit een bouquetreeks boekje te komen. Zoetsappig en totaal niet boeiend of treffend. Het kon me dan ook niet schelen of het een happy end zou worden of niet.

Geen aanrader, Het was mooi Kefalonia nog eens te zien want dat is een prachtig eiland. Mijn ene ster gaat dan nog uit naar de spaarzame mooie plaatjes die ik van Kefalonia heb mogen zien. 1*

avatar van misterwhite

misterwhite

Wat een saaie film, ik moest mij wakker houden om het te kunne volgen. Af en toe werd het eens intressant maar dan weer saai.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Als je je aandacht erbij houd is dit een hele mooie film. Zowel de cast, de plaatjes en het verhaal zitten goed in elkaar.

Ook een heel ander soort oorlogsdrama dan anders.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik hou wel van zo'n lekker loom sfeertje in een film. Meestal met een setting in een knus, achterafgelegen dorpje. Bij deze film was dat ook het geval. Het kwam heel prettig op me over. Ik had het niet verwacht maar de chemie tussen Cruz en Cage kwam ook wel heel natuurlijk op me over. Echt een heel meeslepend liefdesverhaal vond ik ook weer niet maar hij kijkt zeker wel erg fijn weg.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens bekeken, maar het was toch minder m'n ding. Misschien te veel oorlog of de film die toch iets te lang duurde, hoe dan ook de film boeide toch niet de volledige speelduur. De executie kwam wel onverwacht.
De cast deed het zeker niet slecht en 'k was wel verrast om Christian Bale hierin aan te treffen, al had hij eigenlijk geen zo'n grote rol.
Tja, 'k heb hem uitgekeken, maar 'k vrees dat een tweede kijkbeurt er niet meer zal inzitten.

avatar van Boneka

Boneka

Deze film is voor mij een soort van guilty pleasure. Lang geleden gezien op DVD, maar ik wilde hem sowieso graag een keer zien op Blu Ray. Die is er nu zij het niet met Ned. ondertiteling, maar de Engelse subtitles zijn voldoende. Beeld en geluid zijn prima verzorgd en de soundtrack is gewoon heerlijk om naar te luisteren. Persoonlijk houd ik daar wel van. Men heeft er wel voor gekozen om alles in het Engels te doen zij het met zwaar accent. Echte Grieken met gebroken Engels, Duitsers die Engels spreken en Italianen met een accent soms echt Italiaans. Okay het zij zo.

De sterrencast is best wel groot en ik zie toch een paar aansprekende namen. Christian Bale bijvoorbeeld, maar ook Irene Papas bekend van The Guns of Navarone. Dit jaar wordt zij alweer 92!! Verder de twee hoofdpersonen. Met Cage is het vaak alles of niks. Moet zeggen hij doet het wel aardig in Corelli's Mandoline.

Dan de film die begint als een soort folkore (ook op eind). Wie de film afzet na een half uur moet 'm toch nog anderhalf uur doordraaien. Hij begint als een draak van een film. Waar gaat dit heen pffff. Het middenstuk is vooral een romantische aangelegenheid. Hoewel de vijand (Italie) binnenvalt is het allemaal wel erg poeslief voor elkaar en men gaat doodleuk in dialoog met elkaar. Toch is dit middenstuk voor de liefhebbers een feest om naar te kijken. Vooral de Italiaanse muziek en gezangen al dan niet met die beroemde mandoline doen het goed. De beelden op dit prachteiland doen de rest. De rust wordt echter verstoord als Benito Mussolini valt en de macht van de Duitsers compleet wordt overgenomen. Vanaf dan is de toon gezet en wordt het geheel toch nog behoorlijk grimmig.

Out of the blue (het kan allemaal niet op) zien we ook nog een aardbeving (1953) maar in de film is dit 1947. Wellicht voor het verhaal. Nog een feitje in totaal zijn naast alle executies bijna 10.000 Italiaanse soldaten vermoord.

avatar van Brabants

Brabants

Captain Corelli's Mandolin is een film die zowel op alle fronten fout is. Zo fout dat het gewoon heerlijk is om naar te kijken. Heb me er kostelijk mee vermaakt.