menu

Paul Blart: Mall Cop (2009)

mijn stem
2,64 (778)
778 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Actie
91 minuten

geregisseerd door Steve Carr
met Kevin James, Keir O'Donnell en Jayma Mays

Paul Blart (Kevin James) is een bewaker in een overdekt winkelcentrum. Als een georganiseerde bende plannen heeft om dit winkelcentrum te overvallen moet hij in actie komen en alles doen om ze te stoppen.

zoeken in:
avatar van tommycool
3,5
geen geweldige film, maar wel best grappig

avatar van Gang_Star
2,0
Kevin James zet een aardige rol neer als Mall Cop. De film kijkt eenvoudig weg maar de humor is helaas regelmatig net iets te flauw. Ondanks dat is de film redelijk maar geen herziening waard.

avatar van scorsese
2,5
Redelijke film over een beveiligingsmedewerker in een groot overdekt winkelcentrum die zijn baan iets te serieus neemt. De humor van het eerste gedeelte is van een nogal gemakkelijk niveau. Als eenmaal het gijzelingsplot wordt geïntroduceerd, wordt de film wat vermakelijker. Niet vervelend, maar wel wat te braaf. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Hedgehog84
1,5
Zelfs voor een slappe komedie op de zondagmiddag steekt dit echt te slecht in elkaar. Te weinig humor of lachwekkende momenten om de tijd door te komen.

avatar van Chelsea94
3,0
niet bijzonder maar wel een leuke film. Fijn tussendoortje.

avatar van tattoobob
3,5
Leuk filmpje dit....ik heb me hier prima mee vermaakt!!!!

avatar van SuperDutchman
3,0
Ondanks dat de film niet altijd even goed is, heb ik me prima vermaakt met deze film.

Ik hou wel van deze humor en zeker van films met Kevin James.

Omdat de film je kan vermakeb, naar niet altijd even goed is, 3*

avatar van Sarasani
3,0
Grappig tussendoortje.

Meneer Bungel
Kevin James zag ik nog een tijdje in King of Queens, een vermakelijke sitcom voor met een bord eten op schoot, enorm geholpen door sidekick Jerry 'You wanna a piece of me?!' Stiller.

Deze film leunt voor een komedie wel erg zwaar op het dramatisch aspect van overgewicht, de daarbij 'behorende' moeizame zoektocht naar true love (al is er vrijwel meteen een gewillige, slanke! en sympathieke dame in de picture!) én een overload aan actie / slapstick die bij een op het eerste oog intelligent gepland en uitgevoerde heist hoort. Maar voor een Amerikaanse film die dollars moet oogsten, is het allemaal geen uitzondering.

James is hier echter nauwelijks grappig, en de rest van de cast evenmin. Het dochtertje is nog wel een sympathiek personage, en de Segway is van zichzelf al een grappig vehikel, plus je kan er ook nog wat grappen op mee laten liften. Ook de genoemde actie is wel vermakelijk, er lijken zelfs echte skate- dan wel parkour-pro's voor ingezet te zijn. Met een goed verhaal of dito film heeft het verder niets van doen, maar het zorgt er tenminste voor dat ik niet de minimale score hoef uit te delen

1,5*.

avatar van ILDIB
2,0
Bjzonder matig. Ongeloofwaardig en Paar leuke grappen thats it.

avatar van Sid-the-gekste
3,0
Vond het wel een grappige film om een keer te zien..
3.0 waard

avatar van edwinoudenes
3,0
Kevin James is humor! Altijd lachen met hem..
Leuke film die zo'n 24 uur blijft hangen. Daarna heb je geen idee meer wat er allemaal precies gebeurde en weer 24 uur later ben je de hele film vergeten.

avatar van tattoobob
3,5
Ik vind dit toch de leukste film met Kevin James....ik heb vernomen dat deel twee volgend jaar in de bios verschijnt.....ik kan niet wachten.

avatar van Kondoro0614
3,0
Paul Blart: Mall Cop

Paul Blart: Mall Cop is 1 van de beste films van Kevin James. Als eerste film die ik op Netflix Nederland heb gezien vond ik de film geslaagd. Helaas na een twee keer kijken begon hij wat minder te worden. De grappen waren voor de meerderheid ook daadwerkelijk grappig. En ik heb me zo af en toe suf gelachen om die kluns van een James. Het verhaal was leuk verzonnen , het zelfde als het concept van de film. Helaas is alles niet heel goed uitgepakt dan ze hadden gehoopt, en je kan je af en toe wel vervelen door de film. Zeer leuke familie film. En ik heb uiteraard zin in deeltje 2!

3.0*

avatar van mrwhite
2,0
tattoobob schreef:
Ik vind dit toch de leukste film met Kevin James....ik heb vernomen dat deel twee volgend jaar in de bios verschijnt.....ik kan niet wachten.


Ik vind Here Comes the Boom (2012) Kevin James zijn beste film deze viel me een beetje tegen!!

avatar van schumacher
3,5
Vermakelijke film haha. Mag er zeker zijn.

avatar van missl
2,0
Ik vind Kevin James meestal wel grappig maar in deze film is hij irritant.

avatar van Angelo2
3,0
Beste leuke comedy waarvan vooral de eerste helft het leukst is. Als de gijzelaars op skateborden in beeld komen wordt het wel erg kinderachtig allemaal. Kevin James zijn gelaatsuitdrukkingen en zijn lompe gedrag blijven wel leuk om te zien. Leuk tussendoortje, een 6,5

avatar van JoeCabot
3,0
Minder slecht dan dat de trailer doet vermoeden.

Sure, je moet wel even een oogje dichtknijpen voor de fat jokes, slapstick en lompe gimmicks (haha, kijk die dikkerd eens gaan op zijn segway met zwaailicht ). Maar los van die kinderachtige bullshit houdt de film zich dus verrassend goed staande. Een voltreffer is het natuurlijk niet, wel een onderhoudende no-brainer met hier en daar een geslaagde grap.

De film neemt een ietwat valse start. Eventjes leek het erop dat dit de zoveelste flauwe romcom ging worden. Lekker makkelijk scoren met een reeks gênante situaties. Dat verhaallijntje kreeg gelukkig een abrupt einde ergens halverwege. Dan vervelt de film in een soort potsierlijke Die Hard. Kevin James brengt het er aardig vanaf als pantoffelheld. De boeven vond ik dan weer wat bleekjes, zeker niet van het kaliber Die Hard.

3*. Eigenlijk is dat veel te gul, maar heb me prima vermaakt.

0,5
De film is zo flauw dat hij er leuk van wordt. Een lekker tussendoortje die makkelijk weg kijkt.

avatar van Daan258
3,0
Nog is een keer herzien na jaren en toch ietsjes minder grappig dan ik me herinnerde.
Slecht vond ik hem ook niet want gelukkig weet Kevin James wel een aardige rol neer te zetten waardoor de film nog enigszins best vermakelijk is.
Heb de film eigenlijk alleen opnieuw bekeken omdat ik binnenkort ondanks de vele negatieve berichten toch deeltje 2 wil is gaan opzetten.

Het is dat me stem al staat op 3,0* dus daarom laat ik hem wel gewoon staan maar eigenlijk zou ik er nu op dit moment een 2,5* voor geven.

Al met al gewoon leuk voor een avondje simpel vermaak.

avatar van Chelsea94
3,0
Niet heel leuk, ook niet slecht. Een deel 2 had neit echt gehoeven, maar ik ga deze toch eens bekijken.

avatar van soom
3,5
Er is iets aan Jayma. Ze is gewoon zo schattig aandoenlijk. Emma Pillsbury, smurfig met smurfen. Ik geloofde haar wel, ja. Kevin is wel leuk. Het is niet altijd even geloofwaardig, maar dat dondert natuurlijk niet echt. Ook niet altijd even grappig, maar het heeft z'n momenten.

avatar van Elchapo
3,5
Echt grappig??? Nee,wel aandoenlijk......3.5 stars.

3,0
Vermakelijk.

Minder grappig dat ik had verwacht, maar toch nog genietbaar. Het is vooral minder leuk dan verwacht doordat de grappen te makkelijk zijn. Ook het diabetesgrapje was na de tweede keer al niet meer zo leuk. Ondanks dat de grappen niet van bijster hoog niveau zijn, is de grapdichtheid wél erg hoog. Dat zorgt er voor dat het een prima wegkijkertje is. Fijne soundtrack ook.

James doet het prima als stuntelige bewaker en Mays is ontzettend charmant. O'Donnell vond ik daarentegen wat minder presteren.

Krappe 3*

avatar van jippie2010
2,0
Op een paar leuke momenten na was deze film vooral een pijnlijke vertoning. Voorspelbaar, af en toe kinderachtig, en kon ook geen echte binding krijgen met de personages. Ik vond het maar matig allemaal. *2.0

avatar van tommykonijn
3,0
Zo'n film die ik jarenlang links heb laten liggen, maar waarvan ik het me wel nog kan herinneren toen die uitkwam. Ik hield destijds nauwlettend alles in de gaten waar Adam Sandler bij betrokken was, maar deze Paul Blart sprak me niet genoeg aan om er daadwerkelijk achteraan te gaan. Sowieso was dit een beetje een 'hit or miss', want vanaf de tijd dat deze film uitkwam (zo rond 2010) ben ik die Happy Madison films wel een stuk minder leuk gaan vinden.

Gelukkig is dit nog best goed te pruimen. Het is een voorwaarde dat je je verstand op nul moet zetten, maar ik heb een aantal keren hardop kunnen lachen. Kevin James zet zijn personage uitermate lomp neer en dat zorgt wel voor een aantal leuke situaties. Overigens draagt hij wel de film, want de andere personages stellen niet zo veel voor. Die geforceerde romance lijkt bij dit soort films te horen, maar voegt, zoals meestal, eigenlijk maar weinig toe. Clichés stapelen zich natuurlijk ook op naarmate Steve Carr er een einde aan begint te breien, maar ik had ook niet anders verwacht. Je kijkt de film voor scènes als die waar James dronken wordt, waar hij de man in de scootmobiel probeert aan te houden en zijn confrontaties met de bad guys. Leuke momenten waren dat.

Toevallig laatst ook nog Zookeeper opnieuw gezien en die vond ik toch wel wat minder dan dit. Van wat ik mij herinner vond ik Here Comes the Boom nog iets leuker, maar Paul Blart: Mall Cop is evengoed een van de leukere films met Kevin James die ik gezien heb (waar hij de directe hoofdrol heeft). Memorabel is de film nou ook weer niet en hier en daar is het wat flauw (met name wat betreft de onnodige romance), maar ik heb hier zeker een vermakelijke avond aan over gehouden.

3*

avatar van Shadowed
1,5
Suf.

Door meerdere vrienden aangeraden gekregen omdat hij zo ongelooflijk grappig zou zijn. Nu ben ik zelf iets meer een filmliefhebber dan mijn vrienden zelf, dus ik was van te voren al sceptisch. Vooral omdat James op de voorkant staat, en dat is duidelijk een love-it or hate-it acteur.

Ondanks dat hij wel uitstraling heeft, is James totaal niet grappig hier. Ik denk zelfs dat James beter in dramafilms kan spelen want in komedies begint hij zijn komische stukken steeds weer te herhalen. Zo vaak soms dat het zelfs irritant begint te worden.

Het is eigenlijk een loop van dezelfde trucjes verbonden met een cliché en voorspelbaar gijzelingsverhaal. Al begin je je al snel af te vragen waarom de politie het zelf niet zo snel kan afhandelen. De schurken zijn vooral stuntelaars op skateboards en rolschaatsen.

Qua acteerwerk krijgt iedereen op James en O'Donnell na, weinig ruimte en verdrinken eigenlijk in hun standaard personages. Vooral die Mays is zo standaard dat het irritant begint te worden. Dat die dochter dan vervolgens ook binnen komt lopen zonder enige moeite is ook simpelweg dom.

James herhaalt zijn eigen dingen ook. Voornamelijk is het hem die valt en dan nog iets extra's er overheen doet. Humor werkt niet, maar de film zelf is wel vlot uiteindelijk, en James weet ondanks dat het hem moeilijk gemaakt wordt, wel de film nog wat omhoog te houden.

Voor de rest heel matige film.

avatar van Vdk_Movie
2,0
Echt zo'n film voor als je ergens op moet wachten.

avatar van Riddierid
2,0
Ahhh ik twijfelde super erg of ik nou een 2 of een 2,5 moest geven. Ik vind eigenlijk dat dit gericht is op kinderen, voor volwassenen kan ik mij niet goed voorstellen dat ze dit erg vermakelijk vinden. Dan al helemaal lastig te beoordelen omdat ik geen kind ben, en ik het een soort van niet helemaal eerlijk vind om zo'n film dan te beoordelen, maar aan de andere kant moet ik gewoon mijn mening kunnen geven, punt. Niet mijn humor en er gebeuren niet echt spannende dingen. Erg voorspelbaar en simpel om te kijken. Het is geen slechte film ofso. Dit is typisch zo'n film om te kijken als je écht niet te doen hebt, niet weet wat je wilt doen en dan maar een comedy opzet, dan is dit prima om ff een keertje te zien.

avatar van Mescaline
3,5
Mescaline (moderator)
Precies wat je kan en mag verwachten maar tegelijkertijd wel een film die dat met een heerlijk snel tempo weet te doen! Kevin James deed mij meermaals denken aan John Candy in Armed and Dangerous (1986) en alhoewel het plot natuurlijk voorspelbaar verloopt is de uitwerking hiervan wel erg vermakelijk gedaan. Ook de bad-guy rollen zijn op een leuke manier weg gezet en de film duurt hierbij ook nog geen seconde te lang. Het plot heeft genoeg vermaak/grappen om de kijker de volle 91 minuten te kunnen vermaken en doet eigenlijk ook precies wat het moet doen.

Mall Cop is op geen enkel vlak bijzonder, maar wel een erg fijne wegkijker.
3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 08:04 uur

geplaatst: vandaag om 08:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.