• 9.369.485 stemmen

Bôkô Kirisaki Jakku (1976)

Horror | 72 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Assault! Jack the Ripper / 暴行切り裂きジャック

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Yasuharu Hasebe

Met onder meer: Yôko Azusa, Yutaka Hayashi en Tamaki Katsura

Gesproken taal: Japans

Plot Bôkô Kirisaki Jakku

Een serveerster en keukenhulp uit een restaurant gaan na werktijd samen wat rijden en pikken een liftster op. Deze vrouw gedraagt zich uiterst vreemd en begint ook zichzelf met een mes te bewerken. Ze weten haar uit de auto te krijgen, maar kunnen niet voorkomen dat zij zich weer op de rijdende auto stort en overlijdt. Dit schouwspel brengt onvermoede gevoelens van lust in de twee naar boven en is de start van een serie steeds gruwelijkere moordpartijen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Yuri(ユリ)

Girl in Straitjacket(拘束衣の娘)

Matured Woman(爛熟した夫人)

Long Haired Woman(髪の長い女)

Matured Woman(女支配人)

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Volgens de User Comments op imdb een enorm brutale film.

Binnenkort maar eens zien.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Voor de geïnteresseerden: Mondo Macabro brengt hem uit. Ziet er helaas weer pure exploitation uit en vermoedelijk nog erg mysogien ook. Niet mijn smaak. Er is nochtans bijvoorbeeld goede euro-horror die nog steeds wacht op een treffelijke DVD release: zoals "Angelo per Satana" of " I Lunghi Capelli della Morte". Films die het niet moeten hebben van de grove sensatie maar van een degelijke sfeerschepping. Jammer dat die vergeten worden.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Vandaag dan maar eens gezien.

Een koppel raakt sexueel opgewonden na het moorden van vrouwen. Beiden zijn blijkbaar gelukkig totdat de man zichzelf niet meer onder controle heeft en erop los begint te moorden.

Het klopt dat deze enorm brutaal is, zeker omdat hij in 1976 is gemaakt. Sommige scenes (alhoewel niet expliciet) zullen sommigen doen walgen.

De vreemde soundtrack van deze film (disco, jazz) staat enorm haaks op de beelden en het ritme wordt voortdurend afgebroken door de vele (soft)sexscenes, maar de regie en productie zijn ernorm verzorgt.

avatar van beavis

beavis

misschien sensationalistisch zoals het hoort bij de films in dit genre, maar zeker geen pure exploitatie en zeker niet sfeerloos. verzorgde productie en regie inderdaad en als Mondo Macabro het uitbrengt (klopt inderdaad) dan zou je moeten weten dat het de moeite waard is... wil niet aanvallend overkomen ofzo, dat gaat zo vaak fout bij dit soort fora, maar je klonk nogal bevooroordeeld Mac

avatar van Vascago

Vascago

Behoorlijk ziek filmpje. Duurt gelukkig niet te lang en qua sfeerschepping best wel aardig.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Low budget Pinku Nikkatsu titel zoals er velen waren in de jaren 70, maar dit is er niet zomaar één. Deze komt van de hand van de meester van de Japanse exploitation (als je 't mij vraagt); Hasebe. Heeft mijn favoriete delen uit de Stray Cat Rock serie achter z'n naam staan. Dit is wellicht zijn meest befaamde werk over een sexueel moordzuchtig koppeltje die, onder begeleiding van een exceptionele Jazz-score, alle grenzen te buiten gaan. Maar het valt absoluut niet alleen maar op door de brute, nietsontzienende daden van het duo, maar vooral door de stijlvolle regie en ijzersterke acteerwerk dat ermee gepaard gaat. Wat een ogenschijnlijk pure shock & sleaze titel moet zijn, is zo veel meer dan dat. Een intrigerend tripje met een, langzaam door bloedddorstige waanzin opgevreten en bovendien iconisch, Pinku-style Bonnie & Clyde koppel.