• 9.371.211 stemmen

Geregisseerd door: Milan Konjevic en Milan Todorovic

Met onder meer: Ken Foree, Kristina Klebe en Ariadna Cabrol

Gesproken taal: Engels en Servisch

Plot Zone of the Dead

"This city is a living hell."

Een gevangenentransport, onder toezicht van Interpol, gaat op weg naar Belgrado. De route die ze volgen leidt hen door Pancevo, waar een aantal met een virus geïnfecteerde zombies hen probeert aan te vallen en te vermoorden. De Interpol agenten Mortimer Reyes (Ken Foree) en Mina Milius (Kristina Klebe) komen er al snel achter dat hun enige kans om te ontsnappen van de bloeddorstige zombies in de handen ligt van een gevaarlijke, mysterieuze gevangene...

Agent Mortimer Rejes / Agent Mortimer Reyes

Profesor / Professor

Jovana / Yovana

avatar van Lui

Lui (crew films)

Het leek mij een nieuwe film van George A. Romero, maar dat is helaas niet het geval. De namen van de regiseurs komen mij totaal niet bekend voor..

avatar van Vascago

Vascago

Op Twitch.net schrijven ze: This looks to be oldskool zombie craziness.

Ik kan dus niet wachten

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Wel leuk om Ken Foree nu in een andere zombie film te zien

avatar van Lui

Lui (crew films)

Poster geplaatst.

Het is overigens alweer een tijdje geleden dat ik deze film toevoegde, ik heb nog steeds niks van een releasedatum gehoord. Jammer, want het leek me best een aardige film.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Aanstaande zaterdag te zien in Kriterion om 23.00. Ga er misschien wel heen..

avatar van Tonypulp

Tonypulp

This looks to be oldskool zombie craziness.

Mwha, toch een behoorlijk moderne zombie flick hoor.

Als ik niet beter wist, had ik zijn naam eronder gezet. Het heeft er namelijk heel veel van weg alleen net niet zo goed, wat jammer is.

Zone of the dead is makkelijk vergelijkbaar met Romero's 'recentere' werk en dat klinkt best redelijk, maar helaas is het dat niet altijd. Het heeft een aantal goede momenten maar weet met vlage ook behoorlijk irritant te zijn. Zoals overdreven 'hip' en modern aan te willen voelen met schommelend camerawerk, idioot statische acteerprestaties en inconsequent op sommige vlakken.

Bijvoorbeeld, sommige zombies rennen terwijl andere langzaam strompelend (ouderwets, in de goede zin van het woord) voortbewegen, toch een raar iets. De looks van de zombies zijn best leuk, gore en make-up effecten komen wel in de buurt van wat je vandaag de dag van Romero zou kunnen verwachten, gelukkig worden hier de lelijke CG effecten wél achterwegen gelaten.

De gore is nou niet bepaald interessant voor de fans van het genre, redelijk tam maar ook niet volledig out of sight natuurlijk. Het ziet er heel behoorlijk uit maar gaat nergens echt lekker door met smerig zijn, een nogal behouden zombiewerkje dus. Kent iets te veel slappe momenten, kakt echt gewoon in omdat het niet interessant is om naar hun te luisteren/kijken, toch wel een must wil je een beetje relaxed een zombie massacre aanschouwen zonder je om de 10minuten te moeten ergeren.

Zone of the dead zal ongetwijfeld niet uitgekotst worden zoals een day of the dead of diary of the dead (de eerste vond ik trouwens zo slecht nog niet!) maar verder dan een gemiddeld filmpje komt het absoluut niet.

Zone of the dead in een notendop: George A. Romero, alleen niet zo vermakelijk als de beste man ze nog weet te maken (Denk land of the dead) 3*.

avatar van brave71

brave71

ben het grotendeels met jeroentjuhhhhh eens, alleen vond ik de geluiden die de zombies maakten erg storend, ook het rambo karakter en zijn uitspraken vond ik er irri.

Verhaal leek veel op dawn of the dead, maar vond die stukken beter...

Zombies leuk, de rest teveel cliche..

zonde van de tijd....

avatar van SSeagal

SSeagal

Geweldige zombiefilm! ok, de acteerprestaties van de meeste spelers zijn bedroevend slecht, maar ik wist dit van tevoren. (veel over gelezen.) Het is wel jammer, waren de acteurs ook erg goed geweest, dan was dit bijna de perfecte zombiefilm. Ik vond vooral het survival gevoel erg sterk, en vooral het einde was bruut met al die wapens ineens. Een beetje left 4 dead the movie op het einde Jammer van de B acteurs, anders had deze film makkelijk 4,5 kunnen scoren, nu kom ik op een 3,5 *. Zeker een aanrader voor de zombiefilm liefhebber met de nodige actie.

avatar van Ninto

Ninto

B film, door en door. Ontwijken.

avatar van zombie

zombie

De enige vergelijking met Romero die op gaat, is dat Ken Foree (Peter in Dawn of the Dead) een hoofdrol heeft. De helft van de acteurs krijgen hun krampachtig ingestudeerde engelse teksten nauwlijks hun strot uit.

Het scenario heeft meer weg van de Resident Evil spelletjes...

Wel met liefde gemaakt, maar ik vond het allemaal net iets te amateuristisch.

avatar van barcam

barcam

Goede B horrorfilm waarin de acteurs een soort Engels brabbelen.

avatar van 606

Zeker een leuke zombie film met wel slechte acteurs.

Prima actie en de zombies waren ook aardig gedaan.

avatar van ken1976

ken1976

Kort en krachtig.... C film!! Slechte acteurs, slap verhaal, zombies halen die ene ster nog!!...... 1 ster

avatar van Thorak

Thorak

Aardige B-zombie film die zeker wel past in de Romero serie.
Het acteerwerk is niet geheel geweldig maar nog redelijk te doen, wat het voornamelijk slecht maakt is dat de meeste acteurs niet in hun moedertaal spreken en daar dus drukker mee bezig zijn dan het overige acteren. Een aantal spreken vogens mij ook puur phonetisch en hebben dus geen idee wat ze eigenlijk zeggen.
Het verhaal is gewoon weer een standaard zombie verhaal dat voor het genre redelijk goed is uitgewerkt. De zombies die in de zon lagen op te warmen waren een leuke vinding. Ook dat er 2 soorten zombies waren, de primaire en secundaire besmetten was weer eens wat nieuws.
De verwijzingen van Ken Foree naar Dawn of the Dead waren uiteraard ook aanwezig.
Ondanks het soms bijna amateuristische toch best van deze film kunnen genieten.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik kan me inderdaad heel goed voorstellen dat zelfs zombieliefhebbers dit een teleurstellende film vinden. Ik daarentegen was redelijk in mijn element toen ik hem gisteravond keek. Ik waande mij zowaar weer in de jaren 80 of zelfs 70. En ik dacht een beetje terug aan oude Italiaanse horrorfilms als Zombie (1979) en Zombie Holocaust (1980) Alleen Zone of the Dead is natuurlijk veelste braaf om hem echt te vergelijken met die films.

Aan het acteerwerk stoorde ik mij niet zo. De zombies zien er redelijk casual uit en het had van mij wel wat bloederiger en extremer gemogen. De zombies maken een soort beestachtige brulgeluiden. Beetje raar. Leuk grapje naar Dawn of the Dead trouwens. Het groepje vraagt zich uiteindelijk af waar ze eventueel veilig zijn en dan wordt het idee om zich schuil te houden in een shopping mall sterk afgeraden. Ook wordt de Chernobyl ramp nog even schaamteloos verklaard. De film heeft ook wat moeite ons 90 min lang geboeid te houden, maar ze komen er wat mij betreft nog net mee weg.

Zone of the Dead is voor mij een ouderwets zombieavontuurtje met een paar leuke vondsten.

avatar van Noodless

Noodless

Tja, dat hebben we dan ook weer gehad. In dit genre moet zo'n film toch het zeker hebben van de gore, spanning, actie-momenten , setting en sfeer. Deze factoren vielen me bij deze film volledig tegen.

Verhaal en acteerwerk laat ik nog buiten beschouwing. 2/10

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Tonypulp schreef:

Dit wordt tegen het einde van de film toegelicht; de zombies die besmet zijn geraakt door de gaswolk zelf (en niet doordat ze gebeten zijn) zijn sneller en mijnsinziens ook intelligenter, ze lijken zelfs een soort van leiding te geven aan de 'secundaire zombies'. Of je je hier wel/niet in kan vinden is persoonijjk, maar het verschil in snelheid is in ieder geval niet volledig willekeurig.

Ik vond de film zelf redelijk, eerste half uur vond ik echt knap beroerd, maar als de uitbraak eenmaal een feit is wordt het allemaal wel aardig. Het in het donker zoeken naar het aggregaat en - wanneer deze eenmaal gevonden en gestart is - de directe zombieaanval is niet erg origineel (Dawn of the Dead). Verder stoorde ik me aan een de compleet overbodige personages, de oude man bijvoorbeeld. Speelt geen enkele significante rol en het personage blijft zo oppervlakkig dat tegen de tijd dat hij een kogel door zijn kop krijgt dit tótaal geen medelijden opwekt.

Aiaiai! Wat een zwaar waardeloze film, echt!

Ik ben groot fan van zombie-films (Dead Walking, Down of the Dead, 28 days/weeks/months later, Resident evil), maar deze was ZONDE TIJD om te bekijken. Waar kan ik mijn anderhalf uur terug krijgen??

Er zaten niet maar een beetje spannende scenes in door het waardeloze acteerwerk van de hoofdpersonen. Ook de bijrollen zijn waardeloos uitgevoerd. Het acteerwerk in deze film is lachwekkend. Ook de verhaallijn is waardeloos, het begint en het eindigd. ABSOLUTE AFRADER!

avatar van dominion

dominion

klaaswander schreef:

avatar van Boeikens

Boeikens

Een grote fan die nieuwe films heeft ontdekt

avatar van Boeikens

Boeikens

Zeer zwakke prent.

Het meest stoorde me de erbarmelijke acteurs en hun nietszeggende conversaties die dan veelal, soms door Serviërs onder elkaar, in het enorm brakkige Engels gevoerd worden.

De gore komt door de vele donkere beelden en de soms ongewennige schokkende cameravoering bij de vele close-ups niet tot zijn recht.

Er wil maar geen spanning of sfeer opkomen en het verhaal is bij momenten zels saai.

Het zombiegenre ligt me wel maar deze vind ik zeker geen aanrader.

avatar van JustMike

JustMike

ugh, wat vreselijk.

Ik vond het echt een hele slechte film. Het verhaal kon nog wel. maar de uitwerking is echt zo slecht. Ik bedoel, dit is niet eens de moeite waard. De zombies zagen er nog wel grappig uit op een paar na. Maar oke. Soms was het gewoon vreselijk saai

De acteurs leken soms ook echt een beetje mongolisch. En dan nog niet eens over de zombies gesproken. Maar oke. Sommige zombies zagen er wel grappig uit. maar dat was het. Geen spanning te bekennen, de hele film niet. En nogmaals, zoo slecht geacteerd.

Wil je hem gaan kijken, doe maar niet.

avatar van eend

eend

een doffe ellende, slecht beeld, slecht acteerwerk, alles slecht.

avatar van Thorak

Thorak

Het verhaal was voor een zombiefilm niet echt slecht hoor. Redelijk origineel zelfs, ook met de verschillende soorten zombies. Het probleem is alleen dat de acteurs in een taal moesten acteren die ze niet machtig zijn, en daardoor drukker bezig waren met de phonetische klanken dan het actren zelf. Ik vraag me ook af of ze wel een idee hadden wat ze nou daadwerkelijk zeiden

avatar van Frenetic

Frenetic

Het acteerwerk is écht bizar slecht Het beeldkwaliteit is slecht.

De actie en het verhaal kon ik nog matig noemen Kwam dicht in de buurt van een C-film.

avatar van cyberdad

cyberdad

Categorie zeldzame bagger.

Acteren stelde niks voor, ook niet met de toevoeging van een Amerikaans acteur.

Een vent in de handboeien, en aan het einde musketonhaken hahaha.

Dan een glazen wand waar je naast een deuropening een been van een zombie ziet.

Even later is de deur dicht en staan de zombies zgn achter de wand.

Wat een troep om naar te kijken.

avatar van yellowflag

yellowflag

wat een ballenfilm. afgezet.