The King of Fighters (2010)
Genre: Actie
Japan / Taiwan / Duitsland / Canada / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Gordon Chan
Met onder meer: Will Yun Lee, Maggie Q en Ray Park
Plot The King of Fighters
"A tournament of legends."
Live action film gebaseerd op de game "King of Fighters". We volgen een groep vechters, de enige overlevenden van drie legendarische clans. Een donkere kracht zorgt ervoor dat ze continu naar andere dimensies worden gestuurd. In elke dimensie moeten ze vechten voor hun leven, terwijl de donkere kracht een manier zoekt om de wereld te infecteren en uiteindelijk zelfs over te nemen.
Kyo Kusanagi
Vice
Mature
Mick O'Meara
robkuh1984
Na Mortel Combat, Street Fighter, DOA, Tekken opnieuw een remake van een vechtgame. gezien het niveau van boven genoemde zal deze film niet heel goed hoeven te zijn om het niveau van dat rijtje te halen.
Toch hou ik wel van zulke films om keer door de weeks te kijken
Kon niet uitblijven natuurlijk, al is Gordon Chan niet eens zo'n slechte keuze waarschijnlijk.
totalreject
Het verhaal klinkt echt te stom voor woorden.
De games en anime films van KOF hebben toch een stuk betere storylines. Waarom kopieeren ze die dan weer niet naar het grote scherm.
Artemis
''If you like videogames you are going to like this film''
Gelukkig ben ik geen KoF speler want dit ziet er nog slechter uit dan Street Fighter: The Legend of Chun-Li.
tal1b
lijkt wel op een verfilming van 'n B spel van tekken..
oh KOF is een game?
Metalfist
Zijn nochtans allebei in '94 voor het eerst uitgekomen dus een rip-off kun je KoF moeilijk noemen.
De eerste KoF mag dan wel uit 94 komen, de personages zijn (bijna) allen gelift uit eerdere SNK games. Beste beat'em up reeks wat mij betreft, zeker zo rond 1998-2000.
Metalfist
Heb het al vaker gehoord dat het een goede reeks is maar ik heb ooit Maximum Impact gekocht maar dat viel wel tegen. De reeks lijkt me wel interessant maar buiten deeltje 2 van Maximum Impact ben ik nooit iets tegen gekomen.
Nomak
Ik zie sowieso geen verband met Tekken. Het is natuurlijk een rip-off van Street Fighter. Tekken is trouwens ook een Street Fighter rip-off.
ToNe
Eerder van Virtua Fighter.
Nomak
Eerder van Virtua Fighter.
Qua gameplay wel, maar qua character design is toch duidelijk veel van Street Fighter afgekeken.
tal1b
't zal best allemaal, maar zag wat effecten die je ook in tekken had. Komt erop neer dat het een slechte game verfilming is, punt
martien76
Na alleen jouw comment tezien geef ik hem al 5 sterren,
Tekken was zeker geen slechte film maar de mensen moeten af en toe hun verwachtingen niet te groot zetten op een film.
Tekken was zeker goed,
deze heb ik gezien en ook zeker niet slecht 5 sterren is wat te maar naar jouw 1 ster zonder echt onderbouwed kritiek wat volgens mij kijk jij een trailer en geeft dan je punt al ik kijk eerst naar heel de film.
en dan pas een oordeel.
Dus ik vond hem goed.
Nomak
Dus jij geeft eigenlijk 5 sterren om zijn 1 ster wat te compenseren en zo het gemiddelde omhoog te halen?
Goodfella1812
martien76 geeft vrijwel elke film 5*.
Echte rotzooi als Circle of Pain of Beatdown en zelfs The Terminators krijgen bij hem nog 5*
Kierkegaerd
martien76 representeert de ene procent die de hele dag achter de pc zit te geilen op een nieuwe comment op het stemgedrag. Bij deze heb ik hem weer een topavond bezorgd.
Dat daarmee de waarde van het gemiddelde onder druk komt te staan gaat vanzelf weer over als er maar voldoende mensen stemmen, of als het systeem zou kunnen filteren op basis van een absurde standaardafwijking van het algemene gemiddelde ten opzichte van het persoonlijke stemgemiddelde (dat als je gemiddelde van 20 films een 4.5 is maar het algemene gemiddelde van die 20 films een 1.70 je dan je heil ergens anders mag gaan zoeken).
Aan de moderator: is het niet mogelijk op basis van dergelijke statistiek het stemsysteem aan te passen? Zo krijg je een veel betrouwbaarder gemiddelde.
Verder kun je namelijk wel iets verantwoorden beste martien76, maar als je dit soort troep een 5 geeft, hoe kun je dan nog een zinvolle, betekenisvolle waardering uitbrengen op een kwalitatief op alle fronten betere film? Het is te vergelijken met dat ik jouw taalgebruik en je spelling 5***** geef en vervolgens een gedicht lees van Martinus Nijhoff. Wat moet ik daar dan voor gaan geven!
BerserkO
als maggie q erin zit kijk ik wat dan ook !!
Deze film krijgt van mij 1 stem, alleen om Maggie Q
De acteerprestaties in deze film zijn slechter dan die van een gemiddelde pornofilm.... De vechtscenes zijn al niet veel beter.
Ik heb de film uitgekeken, maar dat was alleen omdat ik niets anders te doen had...
Dikke afrader, Tekken is 10x beter.
oxford
zeer slechte film.
Geen spanning, Niet boeiend of onderhoudend en slecht acteerwerk.
Na alleen jouw comment tezien geef ik hem al 5 sterren,
Tekken was zeker goed,
en dan pas een oordeel.
Corrigerend stemmen is niet toegestaan. Stem verwijderd.
Prudh
Sjezus, soms kan een slechte film best leuk zijn, maar dat is hier absoluut niet het geval. Heb voor het eerst sinds lange tijd een kijkbeurt voortijdig afgebroken. Geen enkel shot in deze film is recht, waardoor je steeds je hoofd schuin moet houden voor het juiste perspectief. Ik weet niet of het ene been van de cinematograaf korter is dan de ander, maar recht filmen is blijkbaar nogal moeilijk voor hem. Verder is het kutverhaal in al dit soort films kut, maar dat geeft niet. De uitwerking ervan is daarentegen zo amateuristisch dat het nogal moeizaam wordt. Guttegut wat een slechte cast bijvoorbeeld, enorm bedroevend allemaal. Het script helpt ze ook niet erg mee. Maggie Q is de enige die haar teksten nog een beetje geloofwaardig weet op te lezen van de autocue. Ray Park kan maar beter achter een masker blijven acteren zoals in X-Men, Star Wars I, Sleepy Hollow en G.I. Joe... Zodra hij echt tekst moet overdragen wordt het moeilijk. Verder is een halfbloed Japanner zodra hij opgroeit ineens gewoon blank? Mensen van de casting, even opletten de volgende keer? De vorige film van Chan vond ik nog behapbaar, als period piece. Hoe hij heeft kunnen afglijden naar deze drilpudding vol ellende is mij onbekend, maar ik vind het wel sneu voor voor hem.
Ramp productie waar zelfs de mannelijke tieners onder ons hun neus op zullen halen.
Yskonijn
Ik ben het eens met de meerderheid hier, dit was een echt slechte film om naar te kijken. Ik heb hem toch maar helemaal gekeken, omdat ik anders geen oprechte mening kan geven, maar achteraf had ik wel spijt.
Tekken vond ik ook inderdaad 'beter' dan dit.
Imperial Figure
Tekken is 10x beter.
En die was al slecht, dan skip ik deze over.
King of fighters is trouwens een Street Fighter rip-off/copycat zoals al werd vermeld.
Dead Or Alive 1 (1996) was weer een tekken rip-off, de dead or alive serie werd qua game-play alleen veranderd vanaf DOA2 (omdat DOA1 teveel op tekken leek).
Virtua Fighter van Sega had zijn eigen stijl en had niemand gekopieerd, ze werden alleen gekopieerd door namco met Tekken 4 (ook elementen van DOA2 werden erin verwerkt), dat liep namco alleen niet zo goed af en dus gingen ze weer naar de old school tekken game-play.
nepdance
Nou ja, ik zat even te twijfelen of ik hem zou gaan zien i.v.m Maggie Q aangezien ze in de nieuwe Nikita serie best goed voor de dag komt
Desalniettemin sla ik hem na de commentaren tóch maar over....
Slecht.
Wat het rip-off gehalte betreft, SF was de eerste echte 1-on-1 beat 'em up, maar dan is elk volgend spel een SF rip-off. Verder is de reeks meer dan onderscheidend genoeg, wat mij betreft ook veel beter dan SF.
Een film als deze is bij voorbaat al gedoemd, meestal het geval met die game-verfilmingen. Met het 1-on-1 genre heb je ook een lastige klant, want veel serieus verhaal zit er ook nooit in die games zelf, en veel kan je er ook niet van maken. Het voordeel is wel dat de meeste personages al helemaal voor je zijn uitgewerkt.
Teleurstellend dat ik eigenlijk niemand herkende in deze film. 't Is dat ze soms bij naam genoemd worden, maar de gelijkenissen tussen de game personages zijn brak en veelal afwezig. Als je dat al verkloot, het makkelijkste deel van dit soort films, dan schiet er al snel niet veel meer over.
Verhaal is echt érg slecht, ook het acteerwerk is buiten Q niet te pruimen. Het visuele steekt er heel licht bovenuit, de scheve camera verraadt dat er HK bloed in deze film zit, maar da's naast de kleine puntjes van herkenning het enige wat deze film weet te redden. De actie is ook al niet echt aantrekkelijk, al zitten er wel een paar bekende moves in.
Niet-fans van het spel hebben hier helemaal niks te zoeken, fans jammer genoeg ook niet, want Chan weet de film amper met het spel te linken. Gek toch hoe vaak redelijk regisseurs dit soort game verfilmingen (ik denk aan Corey Yuen's DOA) compleet kunnen verknallen.
Een volle 4* minder dan de reeks op z'n hoogtepunt.
Gang_Star
Slecht inderdaad. De actie is slap en de eerste één op één gevecht irriteerde me al mateloos. Het moment dat Maggie Q haar tegenstander te lijf gaat ziet er zo vreselijk nep uit. De special effects zijn matig en het acteerwerk niet om over naar huis te schrijven. Moet ik hier nog meer over zeggen? : Het antwoord is ja...
Helaas weer een slechte gameverfilming.
Gauw vergeten maar weer.
skipy05
Geen al te slechte film vond ik. Toch wel deze film gezien omdat Maggie Q er in mee speelde. De game kende ik niet. Film viel wel mee vond ik. Verhaal Viel mee. Acteren is niet al te goed. Vechten valt wel me. Maggie Q is altijd leuk om bezig te zien.
Piratje
Er vallen geen doden en toch... Wie geeft de laatste doodsteek aan deze film.
Een verschrikkelijke, overdreven gevechtsfilm in dimensies met de meest absurde onnatuurlijke trucs van vuur, vliegende mensen en veel meer.
Bovendien komen de gevechten mij ongemeend over met voortdurend de toverheks met de toverstaf voor abnormale overgangen.
Hoe mooi ook de vrouwen de acteurs spelen ondermaats en de regie is met velpon aan mekaar geplakt. Trucs in overvloed. En bij zo'n gevecht kippenbloed tekort.
Helemaal nietszeggend. Ik heb met veel gewacht tot het einde dat al evenmin aanspreekt.
Zeker niet aanbevolen. Wel voor diegenen die van ontgoochelingen houden.
0,5* is het minste, maar toch nog teveel.
Metalfist
Hey, does your mother know you're wearing her coat?
Ik denk dat ik één van de weinigen ben die dit soort game verfilmingen nog een kans wil geven. Ik weet niet juist waarom maar ik kan er meestal nog de lol van inzien. Zo vind ik Street Fighter één van Jean-Claude Van Damme's beste rollen en ook de Mortal Kombat reeks vond ik erg leuk. Al moet ook ik toegeven dat je de goed/slecht ratio niet al te eerlijk is verdeeld want breek me de mond niet open over Legend of Chun-Li of Double Dragon. Soit, om een lang verhaal kort te maken: ik had toch nog redelijke verwachtingen.
En die komen langs geen kanten uit. Ik zou mezelf zeker en vast geen fervent King of Fighters speler noemen, maar er moet toch simpelweg meer mee zijn te doen dan wat Gordon Chan ons hier voorschotelt. Dit soort films draait toch voornamelijk rond de herkenning van de personages en met uitzondering van Terry Bogard (wat ik sowieso al een enorm kutpersonage vind), heb ik werkelijk niemand herkend. De namen deden natuurlijk wel de nodige belletjes rinkelen, maar normaal gezien is het de bedoeling dat je iemand nog maar ziet aankomen en al aan de klederdracht weet wie het is. Ik had ook veel meer gevechten verwacht eigenlijk. Je moet bij dit soort films niet afkomen met wazig gedoe over andere dimensies, maar gewoon een toernooi in beeld brengen waar wat geknokt kan worden.
Visueel vond ik dit eigenlijk nog wel vrij goed meevallen. Het was weliswaar op den duur erg vervelend dat Chan zijn camera maar niet recht leek te kunnen houden, de signature moves zijn soms enkel van ver te zien, maar de stijl van gevechten was op zich nog niet zo slecht. Qua cast is er hier en daar toch ook wel wat misgelopen. Niets tegen Maggie Q op zich, maar iedereen die nog maar een KoF game heeft gespeeld, weet dat Q nu niet echt de juiste 'vormen' heeft voor het personage. Ze probeert er gelukkig nog het beste van te maken en kan zich met gemak de beste actrice in dit fiasco noemen. En dat zegt wat over de rest. Sean Faris wou zich blijkbaar na Never Back Down nog wat verder verdiepen in het knok genre, maar het ontbreekt hem aan enige vorm van charisma als Kyo. Slaagt natuurlijk ook nergens op dat die in de flashbacks ineens van ras verandert, maar daar kan Farris op zich weinig aan doen natuurlijk. Enkel Will Yun Lee komt nog enigszins goed uit de verf als Iori.
Ik blijf het gevoel hebben dat hier meer in had kunnen zitten. Chan is sowieso niet één van mijn favoriete regisseurs, het hoogste dat ik aan één van zijn drie films die ik tot nu heb gezien was 2.5*, maar dit is gewoon huilen met de pet op.
Phantasm
Redelijke aktiefilm waarvan je eigenlijk niet erg veel van hoeft te verwachten. Dat heb je meestal met films die op een computerspel zijn gebaseerd.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie