• 9.371.528 stemmen

Geregisseerd door: Fire Lee

Met onder meer: Anita Chui

Gesproken taal: Kantonees

Plot Lou Lap

Ping wordt ontslagen en moet op zoek naar nieuw werk. Hij wordt aangenomen bij een klein nachtwinkeltje en loopt daar Mabel tegen het lijf. De twee kunnen het goed vinden met elkaar, maar hun gekeuvel wordt snel verstoord door een brutale overval. Ondanks dat Ping en Mabel rustig blijven, loopt de situatie steeds meer uit de hand.

Vlotjes.

Best een tof filmpje dit. Fire Lee geeft met deze Robbery wel een visitekaartje af. Zo'n filmpje dat zich op één enkele locatie afspeelt en steeds verder escaleert. Het genre is niet bepaald nieuw en de film houdt zich ook wel aan de regeltjes verder, maar de uitwerking is zeker niet verkeerd.

Leuke personages. Karikaturen uiteraard, maar tof neergezet. Verder ook een opvallend visueel stijltje. Erg slick en modern, lekker kleurrijk en er wordt goed gebruik gemaakt van de setting. De humor is misschien wat flauw en toevoegingen zoals de cheerleader wat te makkelijk, maar die zure momentjes duren nooit lang en Lee volgt ze snel op met betere momenten.

De escalatie kan tellen, al schiet de film nooit écht uit de bocht. Daarvoor heeft Lee genoeg controle over z'n film. Beetje jammer dat het niet dat beetje meer wil worden, daarvoor voelt het net iets te licht aan en zijn er net iets teveel mindere momenten, maar toch overheerst er een positief gevoel achteraf.

Leuk dit, die eerdere Lee films wil ik ook wel een keertje zien en z'n volgende pik ik ook zeker mee. Zit wel een meesterwerkje in deze regisseur denk ik.