• 9.372.253 stemmen

Met onder meer: Rebekah Brandes, Mandell Maughan en Daniel Bonjour

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Midnight Movie

"The New Face of Horror"

Tijdens de nachtelijke vertoning van een oude jaren '70 horrorfilm, waar volgens verhalen iets bijzonders mee is gebeurd, breekt plotseling paniek uit als de gruwelijke moordenaar uit de film ontsnapt en het nietsvermoedende publiek in het oude theater aanvalt en afslacht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Deed me qua concept denken aan de film "Cut". De film is uiteindelijk matig, toch bevat hij hier en daar wel leuke stukjes. De gedachte errond is leuk verzonnen, maar de uitwerking kon wel beter.

Speciaal moordwapen en een vreemde killer, het leek wel alsof ze een gooi deden om een nieuw horroricoon en franchise op te starten, maar zo een vaart loopt het niet. De goor is nogal veel buiten beeld gebracht en suggestief voorgeschoteld aan de kijker.

Eigenlijk ben je naar een film aan het kijken in een film (leek wel het plot van The Texas Chainsaw Massacre), hoe gek dat ook mag klinken. De switch van film naar realiteit ziet er low budget uit. Wel zitten er enkele spannende scènes bij. Maar de eentonigheid van het constant achterna gezeten worden en de matige acteerprestaties maken er toch een redelijk saai boeltje van.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En daar is er weer 1 hoor. Een groepje tieners en een psycho-meneer.

Het uitgangspunt is een moordenaar die uit een filmrol kan ontsnappen. Ok, filmrol of videoband.. Wat maakt het uit.. Klinkt als The Ring?
Daar hebben ze het denk ik wel een beetje van afgekeken.

Maar dan zijn we er nog niet. Op een gegeven moment zegt de moordenaar ''I smell fear!. Dus hoe banger je bent, hoe meer macht hij krijgt, Heeey, waar heb ik dat eerder gehoord. Pennywise de Clown?

En het plot deed mij ook denken aan The Texas Chainsaw Massacre. Nou, zo origineel is deze film dus.

Verder is het dus ook niet verassend en de meeste acteurs acteren erg slecht. En toch was het allemaal vrij aangenaam om naar te kijken. Wat leuke gore effectjes hier en daar. (maar niet veel) En de film duurt lekker kort.

avatar van kenn morozov

kenn morozov

zo'n stomme film,belachelijk,niet spannend,langdradig,gewoon rot slecht!!!

wie 1film zo maakt,zal ook zen laatste film zijn wss.

wss zo'n groot verlies,al bij al,toch nog een 2

avatar van Dr. Salvador

Dr. Salvador

Tjurk schreef:
ik vond het een aparte film
want ergens in de film zijn a die kinderen in eens dood, maar ze waren nog niet eens vermoord. dus ik vind het een beetje vreemd.
de special effects waren ook bagger.
beetje sciece-fiction.. maar dan ook heel erg nep.
en dat jongetje sprong op het laatst uit het beeldscherm. ook logisch ofzo?

En je geeft het 5,0 sterren!

avatar van Dee Al

Dee Al

Het probleem met dit soort films is dat het gegeven op zich goed is. Hij heeft een beetje hetzelfde gegeven als The Ring. Het heeft alleen een veel betere uitwerking nodig. Nu komt deze ook bij het stapeltje B-films dat ik gekeken heb.

Het begin met die film die die vent krankzinnig maakt is best spannend. En het schept verwachtingen voor de mysterieuze inhoud van de film. Toch had ik al vrij snel het idee dat dit een B-film zou worden.

En dat werd het ook, hoewel het allemaal wel goed begon. De zwartwit film had wel iets geheimzinnigs met zijn zwartwitte beelden. Ik had alleen liever iets anders gezien dan alleen maar een moordenaar op de film. Ik verwachtte toch meer iets aparts a la The Ring, maar dit vond ik gewoon een beetje saai. Het idee dat je op het beeldscherm de moorden in realiteit kunt zien, zag ik al verre aankomen. Maar toch leuk gevonden. Maar er zitten toch nogal veel fouten in de film. Wat wil de moordenaar doen met zo'n onhandig boorwapen? Een mes is veel handiger. Waarom zou een moordenaar dan zo'n boor gebruiken?

Daarnaast was het acteerwerk in deze film een grote fout. Kom op, zeg. Wat wil je bereiken met een groep acteurs die niet eens lekker paniekerig kunnen spelen? Echt waanzinnig slecht. Het scenario is ook slecht. De personages doen totaal onzinnige dingen als ze in de bioscoop gevangen zitten. Het ligt er soms zo dik bovenop dat ik me afvraag of ze het niet expres doen.

Dan het stukje in de bioscoop, dat broer en zus gaan 'bidden' om aan de moordenaar te ontsnappen. Als je geen angst toont, gebeurt je immers niets toch? Maar dat blijkt ook niks uit te halen. Angst of niet, ze worden gewoon in die film meegesleept. Dat vind ik dus heel saai. Een moordenaar waartegen je niks kunt doen. Met andere woorden: als je de film aanzet weet je al hoe het gaat aflopen; wie er gaat winnen.

Nadat het verhaal is afgelopen eindigt de film veel te snel. De regisseur had nog veel mogelijkheden om er een goed einde van te maken. De film opnieuw op zetten bijvoorbeeld en dat die vermoorde tieners dan ook in de film blijken te spelen en gedoemd zijn dat voor altijd te doen. Of iets anders, maar in ieder geval niet dit. Maar het einde maakt de film volstrekt onbenullig (nog onbenulliger). Je hebt als kijker even getuige mogen zijn van een afslachting, en meer gaan we je ook niet laten zien . Zo kwam het einde op mij over.

Als je film dan bagger is, probeer het einde dan tenminste nog iets te laten worden. Dit was gewoon prut.

Een 1.5*

avatar van Collins

Collins

Twee films die in elkaar overlopen en elkaar beïnvloeden is een leuk gegeven. Een filmvoorstelling van een cultfilm uit de jaren 70 heeft dat effect. Van de cultfilm zien we niet bijster veel maar de beelden die we wel zien hebben een sfeervolle impact. In stemmig zwart-wit krijgen blije flower-power jongeren autopech en belanden bij een huis waarvan de bewoners niet pluis zijn. Wat volgt is een standaard verhaaltje met een killer. Geinig.
Hoewel de jaren 70 film dus niet de eigenlijke film is en alleen dient als vulmiddel, zijn de beelden die ervan getoond worden helemaal niet onaardig. Fragmenten van de zwart-wit film lopen continu door de echte film heen en zorgen voor een creepy sfeer. De eigenlijke film slaagt daar nauwelijks in.
Aan de prima setting ligt dat overigens niet. De plaats van handeling is een bioscoop waarin slechts een paar bezoekers en een enkel personeelslid aanwezig is. In die ongezellige ambiance is de zwart-wit film erg opdringerig aanwezig is en zorgt voor een onaangename en onheilspellende sfeer. Lekker. Ook tijdens de horroractie werken de kille filmbeelden en filmgeluiden op de achtergrond sfeerverhogend op de gebeurtenissen op de voorgrond.
Jammer dat de creepy setting niet overslaat op de personages. Die zijn bloedirritant, blijven veel te speels en zijn aldus niet in staat om de zwart-witte dreiging van dienst te zijn om echt eng te worden. De spanning ontbreekt. Het blijft allemaal net iets te jolig. Soms leuk jolig, maar meestal ergerlijk jolig.
Nu is het acteerwerk ook wel erg slecht en zijn de personages ook wel erg plat. Veel lol valt daar niet aan te beleven. Als slachtvee zijn ze trouwens op zich heel acceptabel. En dat is maar goed ook, want in het laatste halve uur groeit de film uit tot een waar feest van bloed en gore als de killer met zijn dodelijke wapen in de hand de bioscoop afstruint op zoek naar slachtoffers.
Het kwam wat laat, maar ik fleurde er helemaal van op.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

De negativiteit rond deze slasher begrijp ik niet goed. Ok het slashen is misschien cliché en niet erg bloederig maar er zijn tal van slashers die het saaier brengen, zo ook klassiekers als Halloween. Een film als the Final Girls scoort goed omdat ie verfrissend is en een origineel concept volgens de fans en kennelijk een tribute is aan de 80s (met dat laatste ben ik het niet eens). Ik vond Midnight Movie een veel betere tribute aan de 80s en 70s en fijn die zwart/wit beelden die me zelfs nog verder terugbrengen naar 60s en eerder. Dit is een origineel concept en ik vond de uitwerking meer dan ok. Het concept lijkt een beetje op dat van Angustia (1987) al is dat nog ietsje anders. En ja de laatste 10 minuten wordt het zelfs nog even zoals The Final Girls. Was Final Girls meer als deze geweest het had veel hogere ogen gescoord. Het enige minpunt wat ik kan bedenken is het einde. Dat vond ik eerlijk gezegd een let down, ik vond dat broer en zus beide hadden moeten ontsnappen uit de film

avatar van joolstein

joolstein

Hmm, blijkbaar een film die kijkers verdeeld in voor- en tegenstanders. Ook wel een beetje gek want deze film biedt genoeg vermaak, heeft een retro mooie zwart/witte 70's en een retro gekleurde 90's -uitstraling en levert sterke punten op de factoren waar fans op zitten te wachten: aardige gore en een fijne killer! Die deed wel wat denken aan: Skeletor uit He-man Oké niet geweldig acteerwerk (welke slasher wel?) en misschien niet ieders ding omdat er niet één, maar TWEE films tegelijkertijd worden gevolgd? Echter vond ik dat toch best redelijk creatief bedacht. Enfin ikzelf hoor dan ook meer in de eerste categorie!

Alles draait om de film van de geïnspireerde indie-filmmaker Ted Radford uit de jaren zeventig. Om het zo echt mogelijk te maken, vermoorde hij zijn acteurs echt en beland in een instituut voor gestoorden. Het is natuurlijk niet moeilijk om te raden, dat het schrikbewind van Ted Radford nog niet afgelopen is. En tijdens een nachtelijke vertoning van de film in een vervallen theater in de jaren negentig verschijnt hij weer ten tonele.

Logica en gebreken zullen er uiteraard ook wel zijn (wederom welke slasher niet?), maar op de een of andere manier werkt het geweldig. Het is een cool idee en met het algemene slashers-uitgangspunt wordt er een leuke nieuwe draai aan het sub-genre gegeven. Denk dat deze film een beetje wordt onderschat; het is low budget,(en heeft daar wat last van) maar het doet wel wat een horror-fan graag ziet in een horrorfilm; gore, babes en een moordenaar die je bij blijft. Fans van het horror-genre moeten hier toch mee uit de voeten kunnen?

avatar van JollyMira

JollyMira

Ik vond er niks aan.Normaal houd ik wel van zulke films,maar ik kon er niet inkomen

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Jack Messitt heeft duidelijk de nodige horrorfilms bestudeerd en dat resulteert in een enigszins komisch geschreven eerste helft, die spijtig genoeg wel wordt tegengewerkt door het middelmatige acteerwerk. De kracht van Midnight Movie zit 'm dan ook in de setting en de relatief onvoorspelbare vordering, maar de suggestie dat de scenaristen te vroeg aan het verhaal zijn begonnen wordt eenmaal de tweede helft is aangebroken op overtuigende wijze gewekt. Niet alleen treedt de film uiteindelijk op onhandige wijze in de precieze, clichématige sporen die 't zelf op de hak neemt, maar stelt ook teleur met de onbevredigende en gehaaste finale. Het eindresultaat wordt tussendoor opgeleukt met wat praktische moorden en originele voorwerpen, maar uiteindelijk vormt Midnight Movie een rommelige poging tot een originele slasher.