• 9.371.614 stemmen

Geregisseerd door: Nagesh Kukunoor

Met onder meer: Ayesha Takia, Shreyas Talpade en Gul Panag

Gesproken taal: Hindi

Plot Dor

Meera en Zeenat zijn twee vrouwen van totaal verschillende achtergronden. Maar beide vinden elkaar door de dood van Meera's man. Er wordt aangenomen dat de man van Zeenat de moordenaar is en hij krijgt de doodstraf. Om haar man te redden gaat Zeenat opzoek naar Meera en komt onderweg een vreemde man tegen die haar wil helpen.

avatar van Social-Mask

Social-Mask

Erg, erg mooie film. Heb er enorm van genoten. Apart verhaal, beetje ongeloofwaardig maar misschien gaat het echt zo met dat vergeving gedoe. I don't know. Talpade met een erg leuke rol. Vooral zijn immitaties waren lachen! Maar dan moet je wel bekend zijn met de klassiekers uit India. Het einde vond ik wel wat minder en voorspelbaar. Al heeft het iets onverwachts wat ik dan erg mooi vond. Gul Kirat Panag...tja daar moet je van houden. Ik vond dat ze het redelijk goed deed, maar ik kan begrijpen als iemand zou zeggen dat ze slecht acteert. In ieder geval een interessante film.

4*, prachtige muziek ook.

avatar van BBarbie

BBarbie

Gelaagd drama over de groeiende relatie tussen twee totaal verschillende vrouwen. De een modern en assertief, de ander zich gedwee schikkend in haar vreugdeloze lot binnen een traditionele gemeenschap.

Regisseur Kukunoor heeft over die tegenstellingen en het overwinnen ervan een boeiende film gemaakt, waarbij hij gebruik maakt van een soort charlatan om de boel af en toe wat op te vrolijken. Naast het verhaal tillen het uitstekende acteerwerk (i.h.b. van de beeldschone Ayesha Takia) en de prachtige cinematografie deze film naar een hoog niveau. Erg mooi.

Onvoorstelbaar dat blijkbaar vrijwel niemand deze warme film gezien heeft.