• 9.374.560 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Phillip Guzman

Met onder meer: Mick Rossi, Robert Miano en Aaron Gallagher

Plot 2:22

"The plan was simple... The events that followed were not"

Het plan was makkelijk, de uitvoering niet. Op een winterse nacht zijn vier misdadigers bezig met wat een standaard overval moest worden. Wanneer het uit de hand loopt, worden vriendschap, loyaliteit en vertrouwen zwaar op de proef gesteld.

avatar van 606

Helemaal zo slecht nog niet hoor, best wel spannend met een leuk verhaaltje.

Acteurs zijn goed en alles past goed in elkaar qua verhaal lijn.

3,5 ster

avatar van K. V.

K. V.

'k had eigenlijk geen grote verwachtingen bij deze film, maar hij is me beter meegevallen dan gedacht. 'k dacht eigenlijk dat het een harde actiefilm ging zijn, maar er was eigenlijk heel wat ruimte voor verhaal en zelfs wat drama. Het duurt dan ook een tijdje vooraleer ze hun klus uitvoeren. Naar het einde toe ging het dan meer de misdaad toer op. Het einde zelf was wel een beetje heel gemakkelijk.

De cast bestond grotendeels uit niet zo'n bekenden en de bekenden die meedoen (Val Kilmer & Gabriel Byrne) hebben eigenlijk geen zo'n grote rol, maar er werd wel prima geacteerd.

Al bij al wel een goeie film. Verwacht geen grootse film en dan valt hij erg goed mee.

avatar van verbeek007

verbeek007

Snap alle negatieve reactie's eerlijk gezegd niet zo goed.

Ik vond de film behoorlijk sterk, en denk zelfs dat het een topper zou zijn geweest indien de cast van Goodfellas of Heat aan deze film hun medewerking hadden gegeven.

Het is geen 13 in een dozijn film over misdaad, vriendschap en verraad.

Ik geef 'm met volle overtuiging 3 1/2 ster.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een slechte misdaadfilm die het duidelijk niet van de actie moet hebben.

Dit zal ook niet de insteek zijn geweest, maar dan nog blijft er weinig over om van te genieten.

De titel 2:22 is het tijdstip waarop Gulliver, Willy, Finn en Gael hun slag willen slaan in een hotel.

Gulliver is het grote brein achter deze misdaad, en zorgt er samen met z'n vrienden voor dat alles gladjes verloopt.

De 1e helft van de film verloopt al ontzettend traag, en zit je als kijker te wachten op het grote moment waarop er iets fout afloopt.

Het verhaal verklapt immers al een groot deel van de dingen die er staan te gebeuren.

Het 2e deel werd iets beter, maar er werd helaas veel te weinig mee gedaan om deze film te kunnen redden.

1,5 *