• 9.376.798 stemmen

The Secret Life of Bees (2008)

Geregisseerd door: Gina Prince-Bythewood

Met onder meer: Dakota Fanning, Queen Latifah en Jennifer Hudson

Plot The Secret Life of Bees

"Bring Your Girlfriends, Sisters, Mothers and Daughters."

In het South-Carolina van 1964, lopen Lily Owens en dienstmeid en haar enige vriendin Rosaleen Daise weg van huis om te ontsnappen aan de ruwe opvoeding en de moeilijke relatie met haar vader. Lily vlucht ook omdat zij op zoek wil gaan naar de geheimen en mysteries van haar overleden moeder. Onderweg ontmoeten zij drie zusters die imkers zijn en die het koppel met een warm hart ontvangen in hun huis. Daar zullen zij het geheim van de moeder van Lily waarschijnlijk kunnen onthullen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ja ik had ook een gezelliger film verwacht. Vanwege de mooie titel en ik stelde me al een huis vol leuke negerinnen voor.
Niet dat ze niet leuk zijn, maar het drama heeft inderdaad een grotere rol dan verwacht.
Met name de zelfmoord vond ik misschien wat te veel drama voor deze film.

avatar van Norma

Norma

Hm, ja hoe moet ik dat opvatten, een huis vol Queen Latifah's dan ofzo? Het drama zat zichzelf gewoon een beetje in de weg. Wat er voorbij kwam was sec beschouwd best heftig, maar de toon van de film was eigenlijk wat te luchtig om er onder de indruk van te zijn.

Norma schreef:

Hm, ja hoe moet ik dat opvatten, een huis vol Queen Latifah's dan ofzo?

avatar van Norma

Norma

Vond je The Secret Life of... dáárom zo mooi klinken..nee nou snap ik het

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het een schitterend mooie film. Zo'n lekker jaren 60 sfeertje, daar hou ik wel van. Het had een beetje dezelfde sfeer als in "My Girl". Het verhaal greep me ook wel aan. Mede door het zeer sterke acteerwerk. Dakota Fanning, Queen Latifa, Jennifer Hudson en de vrouw die May speelde vond ik heel sterk overkomen. Maar het meeste ben ik toch vooral meegesleept door de sfeer. Gewoon een heerlijke film om je in onder te dompelen en lekker mee te leven met al dat drama.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik had nog nooit van Dakota Fanning gehoord en ik moet eerlijk bekennen dat ik haar hier erg goed vond acteren. Samen met Latifa draagt ze op erg overtuigende wijze de film. Verder is de sfeer en het tijdsbeeld heel mooi in beeld gebracht. De grote hoeveelheid zoetzappigheid is daarom vergeefbaar.

Goed

avatar van moviechick-99

moviechick-99

Dit is echt een prachtige film die gebaseerd is op een boek.Weten dat al die dingen dat die 'nikkers' hebben meegemaakt echt gebeurd is vroeger.Echt een super film met een super cast.Alicia Keys speelt echt een goede rol hier wel een beetje bitchy.Zeker een aanrader voor een drama filmfan.Maar de hoeveelheid drama viel al bij al nog goed mee.

avatar van gerrit019

gerrit019

Dakota & Alicia K. speelden goed hun rol. Bij Q-L krijg ik altijd zo ik ben een zus van Oprah gevoel. Mooie rustige dramafilm.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een mooie dramafilm... (geen avontuur).

Schitterend en mooi verhaal.

Bekende actrice Dakota Fanning speelt goed (o.a. I Am Sam/ Man on Fire). Wel groot geworden.

Queen Latifah speelt ook goed.

4,5 sterren! cijfer 9....

avatar van Tun-89

Tun-89

Echt een mooie film vol met heftige momenten en emoties.

Laat ook een beeld zien hoe Racisme was vroeger echt erg.

Verder vond ik Dakota Fanning erg goed voor haar leeftijd zoals altijd!

4,0 *

avatar van Soulistic

Soulistic

Mooie film!

Niet heel bijster origineel.

Maar heb mij toch prima vermaakt.

Goede cast aan acteurs. Met stip natuurlijk Queen Latifah die hier de show steelt. Iedereen is hier zeer lovend Dakota.

Vond dat juist 1 van de mindere, vond haar wat vlak en emotieloos spelen, maar misschien was dat juist ook juist de bedoeling.

Verder prima film!

Ben benieuwd of hier een soundtrack van is, met zulke artiesten / actrices moet daar wel wat van te maken zijn natuurlijk.

avatar van miss_efron

miss_efron

éen van de mooiste film die ik gezien heb.In de tijden van de zwarte slavernij! En natuurlijk ook een geweldige topcast

avatar van rep_robert

Mooi drama met een leuke cast vol bekende koppies en een thema die op voorhand eigenlijk al ontroerd. Het mooie huis en het tijdsbeeld waar het verhaal zich afspeelt zorgt bij mij sowieso altijd al voor veel plezier.

Enige minpunt is dat de personages soms iets teveel hooi op hun vork krijgen, er gebeurt eigenlijk teveel in de film waardoor niet alles goed afgesloten wordt naar mijn mening.

Voor de rest weinig te klagen, raar dat dit verder een redelijk anonieme film is.

avatar van Driello

Driello

Vreselijk zoetsappige meidenfilm. Ik begrijp werkelijk niet waar al die positieve reacties vandaan komen. Maar laat ik snel even een tegenbod doen. Had geen verwachting bij de film en dat is waargemaakt. Drama wat maar geen drama wilde worden. Meer een feel-good in optima forma waarin eigenlijk niets gebeurd. Het gegeven (meisje schiet moeder dood en draagt dat met zich mee in een tijd van rassenhaat) wordt hier wel heel erg gecarameliseerd weergegeven. Sfeer en plaatjes van de omgeving waren wel oke, maar verder was er weinig tot niets interessants te bespeuren. Leuk voor de R&B fans, wellicht..........

avatar van Maxie Fields

Maxie Fields

Vond Dakota et all (inc; Alicia Keys) goed acteren. Maar het is niet erg geloofwaardig dat als je dochter wegloopt, je Pa dus akkoord gaat dat haar minderjarige dochter op haar vluchtadres wilt blijven wonen. Ook vond ik de rol van May niet bijster belangrijk voor het verhaal. Voor de rest vond ik het een redelijk goede film...7+

avatar van scorsese

Mooi drama gesitueerd in het zuiden van Amerika midden jaren '60, waarbij een jong meisje van huis weg loopt om wat meer te weten te komen over het verleden van haar moeder. Het drama komt soms wat geforceerd over, aangezien alle personages flink wat problemen hebben. Het tempo is zeker aangenaam en Dakota Fanning en vooral Queen Latifah zetten goeie rollen neer.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een film die ik graag wilde zien maar helaas niet kon . Ik word er alweer bijna emotioneel van.

Maarja, dan maar een andere keer!

avatar van BBarbie

BBarbie

Prachtig drama, met schitterende rollen van Queen Latifah (zoals bijna altijd), Sophie Okonedo en Dakota Fanning, die je in de film letterlijk en figuurlijk volwassener ziet worden.

Een aangename verrassing was Alicia Keys. Blijkt niet alleen een dijk van een zangeres te zijn, maar ze kan ook heel aardig acteren.

Een van de mooiste films over de rassentegenstelling in Amerika medio jaren '60.

Een film om nog eens terug te zien.

avatar van snoozerlover

snoozerlover

Zeer ontroerende maar mooie film. Het acteerspel vond ik ook prima. Dakota speelde als altijd erg goed en Alicia Keys als zangeres zijnde vond ik ook niet slecht. Verbaasde me eigenlijk best wel. Al met al 4*

(Het genre avontuur vind ik alleen een beetje misplaatst. Ik keek dus op IMDb en zij omschrijven Secret Life of bees als drama.)

avatar van miss_efron

miss_efron

Wat een geweldige cast! Alicia Keys,Queen Latifah,Jennifer Hudson,Dakota Fanning.deze film vond ik zeker het kijken waard omdat ik het zeer interessant vind om wat bij te leren over bijen .Het is al bij al een mooie film met toch wel een triestig einde.Deze film is een absolute aanrader

Inderdaad een film om terug te zien wat ik zeker nog eens ga doen.Een grappig element in de film is dat alle zussen vernoemd zijn in de maand dat ze geboren zijn.De vrouw in de film die Queen Latifah speelt heeft zo een goed hart!Waren er maar meer van zo'n mensen.Spijtig van May Boatwrigh.De zus van August en June het meisje dat niet zo verstandelijk was.

Heb met deze film af en toe een traantje weggepinkt!

avatar van skipy05

skipy05

Geen slechte film. Maar vond hem soms iets te lang duren. Redelijke fan van Dakota Fanning maar zette toch niet altijd haar rol goed neer. Niet direct een film voor mij daarom dat ik hem ets minder stem.

avatar van Gon1234

Gon1234

Het verhaal was achteraf minder mysterieus en mooi als ik verwacht had.

Er gebeurde eigenlijk vrij weinig in de film, en die dingen die er gebeurde wisten mij niet tot nauwelijks te raken. Wel heb ik me vermaakt tijdens het kijken van deze film, en wanneer ik me vermaakt heb met een film verdiend het een voldoende. 3*

avatar van Dreiecke

Dreiecke

In het begin wordt er een afschuwelijke 'redneck' omgeving geschetst met de gebruikelijke rassenhaat en ultra conservatieve opvattingen.

Het gaat over een meisje dat een moeilijke relatie met haar dominante vader heeft en over een vrouw (de dienstmeid) met een donkere huidskleur. Samen lopen zij weg nadat de donkere vrouw in elkaar is geslagen door zo'n redneck. Ze gaan op zoek naar het verhaal van de moeder van het meisje en kunnen onderdak vinden bij imkers.

Goed geacteerd door de dames. Mooi passende country & blues songs. De film heeft een rustige, landelijke sfeer en er zijn een heel aantal dialogen met 'levenswijsheden'.

Het verhaal is wel een beetje te stichtelijk naar mijn smaak, vandaar de wat lagere waardering.

Qua natuurbeelden en (veel) info over het houden van bijen is de film ook wel interessant.

avatar van SunChaser

SunChaser

Mooie flm, ik haatte dakota fanning maar hier is ze gewoon goed. Mooi coming of age drama

avatar van hdehoon

hdehoon

Ik vond het eigenlijk een hele saaie film: voorspelbaar, beetje cliché in de wijze waarop de rassenhaat werd uitgebeeld en de dialogen leken op de Libelle of Margriet.

Niet aan mij besteed.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Zoals al gezegd; er gebeurde niet zoveel in deze film. Verder vond ik de film bol staan van de clichés. Actrices als Queen Latifah en Jennifer Hudson vind ik gewoon leuk om naar te kijken al vind ik beide dames een beter en sterker verhaal waard dan deze film. Dakota Fanning vond ik minder irritant dan ik verwacht had en ik kan Alicia Keyes om een of andere reden niet uitstaan.....ik kan m'n vinger er niet echt op leggen.....Maar een actrice als Sophie Okonedo als May stal de show voor mij.

Afijn, ik vond de film toch wel te pruimen, verveelde me niet en heb zelfs een traantje geplengd. Maar dat laatste had denk ik meer met projectie dan met de film te maken.

Verder vind ik dat zwarte of andere gekleurde acteurs altijd getypecast worden. Ik vind het een schandaal dat rascisme, want dat is het, nog steeds welig tiert in Hollywood. (Dit is ook het geval in de fashion wereld.) Wanneer zien nu eens films waar mensen met een andere kleur in de grote films spelen. Dat gevoel van irritatie stak toch regelmatig op tijdens het kijken.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een film die ik heel lang wilde zien, en sinds kort ook bekeken heb. Dakota Fanning is één van mijn favoriete actrices en ze kan bij mij ook helemaal niks doen, en zo ook nu weer. Wat een goede rol zet ze hier weer neer! Heb onderhand al veel films van haar gezien, en blijf van haar talent genieten. Daar deed ik het dus ook allemaal voor, maar de rest van de cast sprak mij ook erg aan. Alicia Keys (goede zangeres, maar ook een erg fijne actrice in deze flm), Queen Latifah (altijd heerlijk om naar te kijken) en Jennifer Hudson die ook erg goed is. En dan heb je nog Sophie Okonedo, die ik niet ken, maar zeker niet onder doet bij de rest, die ook erg leuk is in haar rol en ze maakt je vrolijk.

Alles steekt goed in elkaar, je hebt de luchtige momenten dat die goed worden afgewisseld met dramatische wendingen en soms heb je nog een vrolijke insteek. Er hangt ook een heerlijke zomerse sfeer.

Heb genoten!

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima Dramafilm, met een dito verhaal. Ook met gebrachte sfeer zit het goed. Verder is er een goede cast aanwezig, die allen aangenaam acteren. 3 Sterren.

avatar van Rodger

Rodger

Mooie film, drama en meeslepend ...

Ook qua beelden goed gebracht ,..

3.0