The Secret Life of Bees (2008)
Geregisseerd door: Gina Prince-Bythewood
Met onder meer: Dakota Fanning, Queen Latifah en Jennifer Hudson
Plot The Secret Life of Bees
"Bring Your Girlfriends, Sisters, Mothers and Daughters."
In het South-Carolina van 1964, lopen Lily Owens en dienstmeid en haar enige vriendin Rosaleen Daise weg van huis om te ontsnappen aan de ruwe opvoeding en de moeilijke relatie met haar vader. Lily vlucht ook omdat zij op zoek wil gaan naar de geheimen en mysteries van haar overleden moeder. Onderweg ontmoeten zij drie zusters die imkers zijn en die het koppel met een warm hart ontvangen in hun huis. Daar zullen zij het geheim van de moeder van Lily waarschijnlijk kunnen onthullen.
Lily Owens
Zach Taylor
Neil
Greta
edejong
Boek nooit gelezen, trailer maakt me wel nieuwsgierig, naar wat er achter zit.
Wel een keertje kijken dus.
ozifreaxx
Ik heb het boek gelezen,
sinds ik het heb gelezen is het myn favoriete boek
geworden, echt een prachtig boek,
orgineel verhaal, ik kan niet wachten op de film
te zien =D!
RWL
Op zich wel een mooie film, maar hij komt zo langszaam op gang. Beetje jammer.
Nog niet bekend. Zal dan of heel laat of meteen op dvd uit gaan komen...
Alittleromance
Dakota Fanning bewijst op 16 jaar dat ze een groote actrisse word. prachtige film hoe in de jaren 60 de zwarte bevolking nog werd lastig gevallen door sommige blanken.
Gummiebear
Official sites for
The Secret Life of Bees (2008)
Fox Searchlight - The Secret Life of Bees - Official Site - foxsearchlight.com
Dat is nu nog steeds het zelfde hoor in het Zuiden van Amerika.
Prima film met een uitstekende cast en ja Dakota Fanning gaat het ook redden als geen kindersterretje.
ook goede rollen van Alicia Keys en Paul Bettany.
kelama3
Mooie film! wat kan die dakota fanning spelen!
Ik voorspel dat zij over een jaartje of 10-15 Meryl streep achterna gaat!
Ook Alicia keys , Queen latifa en jennifer hudson laten een puik acteerwerk zien!
De andere zus (ik weet haar naam niet) is ook ge-wel-dig!
Heb een klein traantje gelaten toen Dakota ging huilen...wat doet ze dat overtuigend!
Van mij krijgt ie er 3,5!
Keane1983
Een prachtige film over hoe het er vroeger aan toe ging.
Zeer goed geacteerd door geheel de cast.
De soundtrack sluit zeer goed aan op de film.
Het verhaal is mooi verteld en verveeld op geen enkel vlak.
Ik heb het boek nog niet gelezen maar weet zeker dat dit niet kan tegenvallen aangezien het al fantastisch is neer gezet in de film.
Het is zeker een tranen trekker wat je echt niet ongeroerd zal laten.
Van mij een dubbel en dwars verdiende 5.0*
vwtune
een 5 gaat mij te ver maar het was gewoon een erg goede film.
Het laat goed zien hoe het er vroeger aan toe ging.
Queen latifa kan sowieso goed acteren en een leuke rol voor Alicia Keys trouwens.
Film keek lekker weg.
Zuzuu
'Daar zullen zij het geheim van de moeder van Lily waarschijnlijk kunnen onthullen'
Ouuuhhh.. Klinkt zo interessant! Haha.
opa_paul
De film viel me zwaar tegen. Ben vooral fan van Dakota Fanning, hoewel ze me in deze film niet weet te overtuigen. Misschien ben ik wel verwend door de acteerprestaties die ze in eerdere films liet zien, maar hoe dan ook; ze deed me niet veel dit keer. Het is allemaal iets teveel van het goede. Iets teveel proberen emotie en drama te laten zien. Het was niet overtuigend genoeg. Jammer, want zij was toch wel de grootste reden dat ik de film keek.
Queen Latifah speelt nog het meest overtuigend. Die heeft ook al aardig wat rollen op haar naam staan inmiddels. Alicia Keys doet het redelijk, maar ook die weet me niet te overtuigen.
Qua acteerprestaties dus geen hoogvlieger. Vooral van Dakota Fanning ben ik benieuwd wat ze de volgende film in petto heeft. Ze zal vast en zeker uitgroeien tot een volwassen actrice die het helemaal gaat maken.
De film zelf komt maar moeilijk op gang. Het duurt allemaal erg lang voordat er een nieuw onderwerp aangesneden wordt. Ik heb echt moeite gehad om de aandacht erbij te houden. Jammer, want het verhaal is niet slecht. Het komt alleen allemaal niet echt zo goed over. De dramatische gebeurtenissen zijn niet dramatisch of schokkend genoeg. De emotionele gebeurtenissen zijn weer niet emotioneel genoeg. Geen film om te herzien!
Najade
Mooie film. Geweldig acteerwerk van Dakoto, Jennifer, Alicia en Queen! Vond het ook heel fijn dat niet de hele film door het accent op racisme werd gelegd, dat was meer bijzaak. Het ging meer om de band tussen de vrouwen. Top!
picesof69
Een mooie en vooral liefdevolle speelfilm.
Eentje die volgens mij valt onder het genre "vrouwen-films".
Maakt mij niet uit; ik vond hem gewoon ontroerend en mooi.
matthijs_013
Waarom heeft deze film nog geen Nederlandse release gehad? Ik vond 'm erg mooi, met een geweldige soundtrack. Sterk geacteerd door iedereen, ook door (verrassend genoeg) Alicia Keys. Af en toe sentimenteel, maar nergens kreeg het een RTL4/8-gehalte.
Angrod_Pallanén
Aardige film.
Ik had er op zich meer van verwacht, maar de film was zeker niet zo zoet als de titel en de trailer doen vermoeden. Een goed plot met top acteurs en muziek. Sterk filmpje met nog sterkere personages.
3.5
Alba
Mooie film, goeie prestaties van Queen Latifah, Alicia Keys, Jennifer Hudson, en een veelbelovende Dakota Fanning.
De eerste vijf minuten zijn wat traag, maar groeit uit tot een mooie film die we in de huiskamer met plezier hebben gezien.
Krijgt van mij 4* (als ik die tenminste kan plaatsen).
vranque
De eerste vijf minuten zijn wat traag,
Haha. Niet om door te komen.Haha En bovendien werd er in de eerste vijf minuten ook nog eens slecht geacteerd, om nog maar te zwijgen over de idiote plotwendingen. Nee. de eerste vijf minuten wil ik snel vergeten.
Lariecake
Lijkt me een zoetsappig toppertje! Ga hem waarschijnlijk vandaag bekijken!
EDIT:
zéker een toppertje.
Goed acteerwerk van o.a Alicea Keys en Dakota Fanning.
Vond alles goed uitgedacht, goeie acteerpresentaties, sterk verhaal..
kortom:
nais.
Nancy1980
Geweldig mooie film, heb een aantal traantjes gelaten !
missl
Fanning speelt goed, eigenlijk speelt iedereen goed. behalve keys. er zijn interessante bijrollen en een interessant verhaal. toch kreeg het me niet mee. het lijkt wel of deze film speciaal gemaakt is om mensen te laten huilen en men legt hierdoor een beetje de nadruk erop, waardoor het te drama wordt. Fanning speelt overigens meestal wel een betweter, enough of it already.
Ontroerende film. Sentimenteel, maar niet te.
Queen Latifahs rol vond ik niet zo bijzonder. Terwijl zij meestal wel wat extra's brengt.
De acteerprestaties zijn trouwens wel goed. Weinig op aan te merken.
Wel een beetje jammer van de karikaturale vader. Zijn rol is wel erg Hollywood cliché.
Norma
Waarom weet ik eigenlijk niet, maar ik had een iets gezelliger film verwacht. Toch best veel drama, wat me dan weer niet echt erg wist te raken. Wel een fijne sfeervolle setting, en Queen Latifah weet vaak zoiets warms en vriendelijks uit te stralen dat ik spontaan de behoefte voelde om daar ook een poosje te komen logeren om me even behaaglijk door haar te laten bemoederen. Verder weinig verrassingen en uitspattingen, maar de sfeer was zoals gezegd goed.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

The Miracle Worker