• 9.371.710 stemmen

Geregisseerd door: Yasuomi Umetsu

Met onder meer: Marina Inoue, Akemi Okamura en Masakazu Morita

Gesproken taal: Japans

Plot Kite Liberator

"Dangerous Things Still Come In Small Packages..."

Overdag is Monaka een normale studente. 's Nachts is ze een dodelijke premiejager, beter bekend als 'The Angel of Death'. Haar vader neemt deel aan een ruimtemissie, wanneer het ruimtestation wordt aangevallen weten slechts enkele crewleden te overleven. Ze keren terug naar Aarde, maar weten niet dat ze gevolgd worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Monaka Noguchi (stemrol)

Kai Tsuin (stemrol)

Ichizo Noguchi (stemrol)

avatar van Observator

Observator

Best wel leuk, hoewel ietwat rommelig. Zag er soms schitterend uit, andere keer was het net een bewegend stripverhaal. Soms lekker vlot, andere keer suf geneuzel. Geen porno hier, zoals in Umetsu's andere creaties; wel wat bloot.

Maar overall gevoel is wel prettig, mede dankzij de korte speelduur. Heeft z'n charme, zit leuke humor in, en de actie en mooie scènes winnen het van de matige.

Matig.

Vond de originele Kite vroeger wel leuk, maar bij herziening viel die fors tegen. Deze film hangt eigenlijk wat op hetzelfde niveau. Het geld dat erin zit gaat naar een aantal beperkte elementen, waardoor het geheel al snel goedkoop oogt.

De actie is nog steeds wel oké, al is de scheiding tussen Aarde en ruimte redelijk belachelijk. Het hele monstergebeuren hoort ook niet echt in een Kitefilm wat mij betreft. Ook de stukjes in de bar vond ik niet altijd even geslaagd.

Gelukkig is de film kort en weten redelijk brute actiescenes af en toe voor wat vaart en sfeer te zorgen, daarmaa wordt het zaakje alsnog gered. Toch mag Umetsu een keertje wat anders gaan maken, want het potentieel van de reeks is duidelijk op, verdere uitmelking gaat de reeks ook echt niet verderhelpen.