• 9.268.816 stemmen

Geregisseerd door: Tinto Brass

Met onder meer: Tina Aumont, Gigi Proietti en Nino Segurini

Gesproken taal: Italiaans

Plot L'Urlo

Een jong bruidje (Aumont), dat op het punt staat haar ja- woord te geven trekt zich op het laatste moment terug om te ontsnappen aan een voorgeprogrammeerd leven. Wars van hypocrisie verkiest ze de vrijheid en ze gaat met een wonderlijke en excentrieke man (Proietti) het avontuur tegemoet.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Anita Annigoni

Carlo detto 'Coso'

Berto Bertuccioli

Direttore Manicomio

Night Watchman

Cannibal Philosopher

avatar van stephan73

stephan73

Nico B. (ooit van de Amsterdamse Cultvideotheek) en zijn label Cultepics, gaan deze Tinto Brass uitbrengen op DVD!

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

L'urlo is een fantastische film van Tinto Brass
vol bizare taferelen begeleid door een fantastische score
vol gave deuntjes en wonderlijk mooie teksten.

Een surrealistische reis tussen kleurijke set en prachtige (bestaande) locaties, gevuld met wonderlijke karakters in absurde situaties.

Moest denken aan Godard's Weekend en regisseurs
als Arabal en Jodorowsky.

Hele dikke 4,5 ster!

To break, broke, broken!

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Dat deze film geinspireerd is door week-end van Godard alsmede het hippie gedoe van Jodorowsky en Arrabal lijkt me niet meteen spoilerwaardig,want dat wordt vrij snel uiterst evident.Hardcore hippie avantgarde dus en volkomen gedateerd,maar bij tijd en wijle zeker vermakelijk.
Overigens wordt Aumont in het begin reeds gebangd door een stel pigs tijdens een verhoor,en de hele film is dan ook doordrenkt van counterculture- strijd tegen het establishment -thematiek,die bij de brave kijkers anno 2011 eerder parodistisch zal overkomen.
ITT Jodorowsky toont B. zich hier eerder een adept van intellectuele montage en doet wat dat betreft eerder aan het werk van Carmelo Bene denken.Shockvalue wordt verzorgd door wat masturbatie scènes,full frontal nudity,afzichtelijke naaktlopende hippies,kannibalisme en vooral een geslachte,onthoofde eend
Om het ook de intellectuele kijkertjes naar de zin te maken strooit Brass met verwijzingen naar literaire en wijsgerige klassieken,waaronder een Diogenes in regenton.
Ik had liever een wat vaker naakte en copulerende Aumont willen zien,maar de voice-over waarschuwt ons reeds in het begin dat "gymnastische oefeningen en de verbeelding daarvan worden overgelaten aan de al dan niet smerige verbeelding van de kijker" . Tss....

avatar van Peake

Peake

Fear and Loathing in the seventies.

avatar van Tendans

Tendans

Zaterdag 8 december te zien in Filmhuis Cavia, Amsterdam.