Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Noel Clarke
Met onder meer: Noel Clarke, Adam Deacon en Scarlett Alice Johnson
Plot Adulthood
"After Kidulthood comes..."
Sam komt na zes jaar vrij uit de gevangenis, voor het vermoorden van Trife en realiseert dat het leven buiten de gevangenis niet makkelijker is dan erin. Hij wordt geconfronteerd met zijn kennissen van vroeger, die allemaal gedwongen werden om verder te gaan.
BoordAppel
Zag er een maand geleden in Londen een hoop posters van. After 'Kidulthood' comes 'Adulthood' viel er te lezen.
sh0rty
Muziek was weer super, goed acteurwerk alleen het verhaal was net iets minder dan Kidulthood.
Heb de film helaas zonder ondertiteling gekeken en daarom soms moeilijk te volgen i.v.m. het snelle praten en het gebruik van "slang".
Goed vervolg alleen minder stek dan deel 1.
Joas
Vond het inderdaad ook een goede film! Mooi gefilmd, door de muziek, belichting etc. komt het rainy Londen effect mooi uit. Vond kidulthood ook iets beter. Is natuurlijk ook de basis voor adulthood. Kidulthood is de oorzaak en adulthood het gevolg zeg maar!
Artemis
Moet je de eerste film gezien hebben om deze te volgen?
Nee maar ik zou het je wel erg aanraden.
Raffael77
Sterke film dit. Laat een duidelijk beeld zien dat het in UK ook niet altijd goed gaat en veel kids zijn losgeslagen.
Hij verveelde geen moment.
Dat londense accent is wel grappig maar wel snel.
Voor sommige moeilijk te volgen zonder ondertitel maar voor mij geen probleem omdat ik ook engelse hiphop luister sinds the early days.
brabusRUS
Nee maar ik zou het je wel erg aanraden.
Damn, heb Adulthood gedownload, maar Kidulthood niet. Dus eerst even wachten op Kidulthood!
brabusRUS
Heb de film net gezien. Ik vond 'm beter dan Kidulthood.
Voor mensen die deze film willen kijken: Kijk eerst Kidulthood!
RodneyS
Mooie film! Gewelddadig maar mooi. Er wordt heel goed getoond hoe jongeren in London leven die het verkeerde pad op zijn gegaan.
Er werd ook sterk geacteerd en je leefde met de hoofdpersonages mee.
Ik heb kidulthood niet gezien, wist ook niet dat dit een vervolg was. Het heeft echter mijn kijkplezier niet beinvloed.
Ik vind dit wel een aanrader!
MarkB
Mooie film! Erg mooi gedaan. Goed geacteerd en mooie scenes.
Aanrader!
Zeer sterke film , de film is hard en koud en komt zeer realistisch
over.
sgimp
Heb de film net gezien. Ik vond 'm beter dan Kidulthood.
Voor mensen die deze film willen kijken: Kijk eerst Kidulthood!
haha die hard smiddachs nog downloade,..
en snachts al allebei gezien xD!
ik heb se vanmiddag bekeke en vond ze allebei goed.. maar kidulthood beter
Siorgi
Erg doorsnee verhaaltje. Viel me echt wel tegen. Enkele leuke scenes maar niet genoeg om dit tot een goede film te maken.
Macmanus
Jammer.
Beetje het Halloween II verhaal. Waar deel 1 erg sterk eindigde, geen stukje waar we alle jongeren 10 jaar later nog te zien krijgen. Deze film gaat weliswaar met een 6 jaar gat verder waar deel 1 eindigde, toch kwam het vrij zinloos over. Ook omdat de karakters maar 2 jaar ouder zijn. En het veel volwassener wordende idee ook wat de mist in ging. Maar verder is 1 vriend van Trife een wat grotere crimineel geworden en zijn andere buddy is studerende. Nou ja niet dat eerst deel nou briljant was geschreven, maar daar had ik meer het gevoel dat het geschreven was als een losstaande tv-film. En hier had ik meer het idee dat het geschreven was nadat deel 1 succesvol was.
Zoals wel vaker bij vervolgen dus, niet per se veel slechter qua visuele (hoewel ik de splitscreens hier wel iets te veel vuldig gebruikt vond worden). of qua muziek. Maar ik miste een beetje het lichtelijk frisse van deel 1.
Wellicht als je tussen deel 1 en 2 een wat langere pauze hebt, vind je dit nog wel aardig. Maar voor mij een nogal zinloos vervolg, in deel 1 was het meeste wel gezegd over de britse jeugd.
kleine 2.5 sterren. Heeft dus extreem veel te maken met Kidulthood
nacbreda076
Misschien een domme vraag hoor maar wat betekend IMDB??
Ben deze film nu aant downloaden, hopelijk net zo goed als Kidulthood
nacbreda076
Heb de film net gezien en vond hem ook heel goed. Alleen niet zo goed als Kidulthood... Vond van deel 1 het verhaal beter en er gebeurden veel meer verschillende dingen en dit gaat in principe maar over 1 ding: Sam vermoorden
xNorbxCorex
Heb em net gekeken zonder het vorige deel gezien te hebben. Opzich is dat wel te doen, want je kan wel grotendeels raden wat er in de vorige film is gebeurd. Het enige probleem is dat het in het begin nog wel een beetje lastig is om uit te vinden hoe de karakters met elkaar in relatie staan, maar dat wordt gaandeweg ook wel duidelijk. Vond het verder een zeer vermakelijke film.
SmuttWars
Misschien een domme vraag hoor maar wat betekend IMDB??
Ben deze film nu aant downloaden, hopelijk net zo goed als Kidulthood
FillumGek
Goed vervolg op Kidulthood.
Het verhaal speelt zich zes jaar later af na de gebeurtenissen uit het eerste deel. Sam komt vrij in een wereld die niet heeft stilgestaan. Veel leeftijdgenoten, zowel vriend als vijand, zijn verder gegaan met leven. Sommigen hebben een baan, een vriendin of studeren zelfs. Alleen Jay hangt nog steeds op straat rond en vreet rottigheid uit. Zodra hij hoort dat Sam vrij is gekomen wil hij maar één ding en dat is wraak...
Wederom sterk acteerwerk van de gehele cast. In dit vervolg komt het beste spel van Jay. De op wraak beluste crimineel komt af en toe echt over als een beest zonder enig medeleven. Goed geacteerd door Deacon en zou nog wel meer van hem willen zien.
De film wordt weer voorzien van passende hiphop muziek en splitscreen-effecten. Dat komt de sfeer goed van pas vind ik. De film vertelt niet zoveel als het eerste deel. Je ziet vooral hoe Sam oude bekenden opzoekt om navraag te doen. De flashbacks van Sam vond ik trouwens niet zo indrukwekkend als ik had gehoopt. Ook best een sterk einde vond ik; het confronteren tussen Sam en Jay.
Een boeiend vervolg die je - mits je Kidulthood kon waarderen - gerust een keer mee kan pakken.
jpbols
Film is net te doen maar is lang niet sterk genoeg om een cult status te krijgen en zowel Sam als Jay vond ik zeer matige acteurs, waar ik weinig van verwacht maar ik kan het mis hebben.
Zandkuiken
Moeilijk om dit te beoordelen. Waar ik Kidulthood een zeer overtuigende prent vond, doet het vervolg me toch 'n beetje aan als een flauwer afkooksel.
Het is nog steeds een onderhoudende film, maar 'k heb me af en toe wat zitten ergeren. Vooral tijdens dat zwaar ontgoochelende eerste half uur waarin letterlijk geen séconde tijd is voor enige nuance. Waar er in deel 1 al vrij weinig diepgang stak, trekt Adulthood de oppervlakkigheid van de personages tot in het belachelijke door.
Daarna betert dit wat, waardoor er nog een redelijk sterke film ontstaat die jammer genoeg toch wat te stompzinnig voor de dag komt om er echt positief over te kunnen zijn.
naamelijk
geweldig vervolg op Kidulthood, die ook zeker eerst zou kijken voordat je deze kijkt.
Ook vind ik dat hij zeker niet onder doet voor kidulthood deze film. Mooie verwijzingen naar de vorige film, klein minpuntje is dat alles zich op dezelfde dag afspeeld, maakt het een beetje onrealistisch.
Gelukkig weer een open einde dus ik wacht met smart op een vervolg!
Rodger
Onduidelijke start van de film, maar het einde maakt wel iets goed.. een 2.5
Fortune
after kidulthood comes adulthood
Een zeer waardig vervolg op kidulthood met een aantal nieuwe personages en nog veel van de vorige film. nog steeds de goede Engelse straat sfeer en goede muziek. Ik denk als je niet van de muziek houd en van de hip-hop sfeer dat je de film niet zo goed vind. Ik zelf houd daar wel van en vind het geweldig uitgewerkt. Vond de eindscène erg goed trouwens.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Izgnanie
Drama, 2007