• 9.370.985 stemmen

Ere Erera Baleibu Icik Subua Aruaren (1970)

Animatie / Experimenteel | 75 minuten

Genre: Animatie / Experimenteel

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: José Antonio Sistiaga

Gesproken taal:

Plot Ere Erera Baleibu Icik Subua Aruaren

Een abstracte meditatie van de hand van de schilder José Antonio Sistiaga waarin kleur, licht, schaduw, beweging en ritme centraal staan. Met deze basiselementen creëert hij een pure filmische beleving waarbij het element geluid totaal niet gebruikt wordt.

avatar van Malick

Malick

Is dit ergens op DVD / BR uitgebracht? Joost Rekveld moet er nogal door beïnvloed zijn.

avatar van Alastor

Alastor

Deze website meldt dat er behalve een handgeschilderde 35 mm filmband ook een videotransfer naar HDCAM, Blu-Ray en DVD bestaat. Van de DVD weet ik dat deze samen met een boek verkrijgbaar is/was onder ISBN: 978-84-611-7466-9. Succes met zoeken.

avatar van John Milton

John Milton

Ik heb een hoop van dit soort werken gezien inmiddels, en hoewel ik ze soms erg kan waarderen lukt het ook regelmatig niet goed. Lengte en snelheid hebben daar ook wat mee te maken, lijkt het. Als het heel stroboscopisch voelt, ben ik er ook niet zo dol op.