• 9.371.614 stemmen

Geregisseerd door: Abram Room

Met onder meer: Nikolai Batalov, Lyudmila Semyonova en Vladimir Fogel

Gesproken taal:

Plot Tretya Meshchanskaya

Het getrouwde stel Kolia (Nikolai Batalov) en Liuda (Lyudmila Semyonova) bewonen een klein appartement in Moskou. Op een dag arriveert Volodia (Vladimir Fogel), een oude vriend van Kolia, in de stad. Hij kan nergens een plek vinden om te overnachten en Kolia nodigt hem uit een tijdje bij hen in huis te logeren. Als Kolia dan de stad uit moet op een zakenreis, verleidt de aantrekkelijke Volodia de sensuele Liuda. Ze worden verliefd op elkaar en beginnen een affaire. Maar dan keert Kolia terug.

avatar van Legan

Legan

Een aardige film maar niet meer dan dat. Het verhaal is inhoudelijk al dun en de uitwerking ervan is net zo dun. Het geheel is redelijk luchtig hoewel er wel best belangrijke punten (overspel, abortus, ...) aan de orde komen. Toch bleef een lach of traan of iets wat maar daar in de buurt kwam uit. De film geeft wel een mooi tijdsbeeld van toen weer.

Qua genre is het moeilijk je vinger op te leggen. De ene keer is het komisch, de andere keer dramatisch en weer de andere keer romantisch. Welke je voorkeur heeft hangt meer af van hoe je naar de film kijkt.

Het acteren is aardig en de personages worden goed weergegeven hoewel er met Kolia veel meer had kunnen worden gedaan.

Natuurlijk is er constant muziek aanwezig, hoewel soms iets te opdringerig. Ook hier hangt deze af van de situatie. De ene keer luchtig en gezellig en de andere keer wat dramatischer.

avatar van wibro

wibro

Aardig jaren twintig filmpje dat nu eens een keer niet gaat over staking of revolutie. Van communistische propaganda was niets te merken hoewel ik wel het portret van Stalin meende te ontdekken op de kalender. Daar het hier gaat over overspel en abortus denk ik niet dat dit filmpje de censuur zou hebben doorstaan als het pakweg vijf jaar later zou zijn gemaakt. Interessante beelden trouwens ook van Moskou van de jaren twintig.

avatar van Flavio

Flavio

Vermakelijk filmpje, waarbij het komedie-gedeelte me eerlijk gezegd is ontgaan, ik vond het toch meer een luchtig drama. Vrij modern ook, niet alleen vanwege de koptelefoon en coltrui. De thema's zijn niet bepaald des jaren 20s, al was die tijd in bepaalde opzichten wellicht liberaler dan je zou verwachten. Leuke beelden van Moskou in wijdse panoramashots.