Genre: Horror / Avontuur
Geregisseerd door: Jon Harris
Met onder meer: Shauna Macdonald en Gavan O'Herlihy
Plot The Descent: Part 2
"Fear runs deeper"
Sarah (Shauna Macdonald) weet te ontsnappen uit de verschrikkelijke grot waar de gebeurtenissen uit het eerste deel plaatsvonden. Een toevallige passant voert haar voor verzorging naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Een lokaal reddingsteam brengt haar terug naar het grottenstelsel waar ze uit wist te ontsnappen in de hoop om met haar hulp een paar overlevenden te vinden. Eenmaal aangekomen worden ze geconfronteerd met dezelfde nachtmerrie als voorheen.
Sarah Carter
Ellen Rios
Ed Oswald
Susanne Small
Elineloves
Eng is het al snel niet meer
Ben ik dan de enige die op sommige momenten met de dekens tot aan haar neus lag? Of ben ik gewoon een week ei? (Neh, heb wel engere films alleen gekeken.)
In my defence... Het was midden in de nacht, ik was alleen, en het was buiten aan het rommelen!
Ach ja, voor de zekerheid voor deel 3 maar een date zoeken, hehe.
Elineloves
Haha, weer een mysterie opgelost!
Niet dat je even op het raam klopt om me te beschermen he.
Slecht hoor!
domkey
Gerommel buiten & geklop op je raam.........., dekens tot boven het hoofd dan maar?
Elineloves
Waarschijnlijk wel, haha. Nee, ik ben een bikkel hoor. Normaal gesproken. Soms.
Ligt echt aan de sfeer en de omstandigheden waarbij ik een film kijk. Dan hoeft de film nog niet eens heel eng te zijn, maar als er dan buiten onweer is o.i.d. of je beeld je plotseling in dat je allerlei geluiden in de kelder hoort, is het meteen een stuk spannender allemaal.
Zoals dat stuk waar, ik geloof Juno, zo'n mormel dood maakt en het bloed in de mond van Sarah? blijft druipen. Gatverdamme zeg! Kokhalzen! Vanavond ga ik de herkansing in.
domkey
Elineloves
Het is vandaag vrij zonnig in Maastricht
vandaag
-4° / 5°
morgen
-1° / 5°
It's a good day for a horror movie! Als ik jou niet had.......
eppy
goeie film, al is nieuweheid er wel een beetje af. leuke plotwending aan het eind.
nu nog hopen dat ze het niet verneuken met deel 3....
JacoBaco
Vriendelijk?
Neem mij niet kwalijk, het was sarcastisch
, want die vent is een eerste klas hork.
tal1b
scoort 1 lager dan deel 1 wat mij betreft.
de scene met het hakken op de pols vd sherf vond ik erg goed
DVD-T
Vermakelijk, en heel bloederig vervolg op het geweldige The Descent.
Helaas is waar ik op voorhand wat voor vreesde uitgekomen. De claustrofobische sfeer uit het eerste deel wordt niet geëvenaard. Erg jammer, want naast wat zich in de grotten bevind was dat nu juist wat die film erg goed maakt. Heel sfeervol was dat. Van die sfeer is in The Descent part 2 weinig weer te vinden. Het claustrofobische wordt een beetje naar de achtergrond gedrukt, en het richt zich dan voornamelijk op de gore. De grotten zijn dit keer erg groot en slecht belicht. Doordat het goed belicht is wordt het nergens echt spannend en/of eng.
Het verhaal is in het begin nog aangenaam, maar al snel wordt het een grote herhaling van wat zich in het eerste deel heeft afgespeeld. De terugkeer van Juno brengt verder ook niet veel goeds met zich mee . De film is ook een stuk minder omdat je op voorhand al kan verwachten wat je ongeveer gaat zien. De schrikeffecten zijn echter nog wel effectief en ik zat dan ook een aantal keren rechtop in mijn stoel. De monsters zijn ook minder creepy vooral omdat ze te vaak vol in beeld komen. Is dan ook duidelijk te zien dat het gemake-upt is.
Dan gaan we ons maar richten op de gore, en daarmee zat het zeker goed, een paar leuke vondsten, maar opnieuw een herhaling van deel 1. Acteerwerk is niet speciaal, en vooral die stereotype sheriff is erg irritant. Het einde is dan wel weer erg leuk al zie je dat dankzij de knipoog van de oude man als ze met de lift naar beneden gaan wel al een beetje aankomen. Daardoor kan ik het nog net dat beetje meer waarderen. Verder een beetje een overbodig vervolg, maar wel vermakelijk.
JacoBaco
Nu ik er zo over nadenk was het niet eens zo verassend dat Juno nog in leven was. In het begin van de film hebben ze het constant over Juno. Hey, Sarah heeft bloedgroep A positief op haar kleding, hetzelfde als Juno! Op een groepsfoto of videobeelden wordt er meteen gezegd: Kijk, daar heb je Juno! Heb ik wat gemist? Er worden iets van 5 meiden vermist en ze hebben het iedere keer maar over Juno. Goh, zal de film ons soms willen doen verassen dat ze nog leeft? Best slecht eigenlijk.
Sp3kkie
Ik geef hem net als deel 1, 4 sterren. Omdat ik vind dat voor een horror, en zeker voor een 2de deel deze film echt goed was, er zaten nog steeds een paar goeie schrik momenten in. Ook de dood van een paar mensen vond ik zeker bruut genoeg.
In principe is de verrassing van de "moordenaars" er natuurlijk af, maar omdat ik hem nog steeds spannend vond (overigens wel 's nachts met alle lichten uit) en dit voor een horror best een prestatie is.
Het einde vond ik een leuk bedachte wending, die ik overigens wel een beetje zag aankomen omdat ik die vent vanaf het begin al wat een vaag figuur vond. Maar dit zorgt er voor mij wel voor dat ik nieuwsgierig ben naar de reden. Ik zal deel 3 dan ook zeker kijken.
Voor mij 1 van de betere horrorfilms
hedrick
Helaas beetje veel van hetzelfde als deel 1 die toch stukken beter was
en meer claustrofobisch aandeed. Opvallend dat de groep binnen
10 minuten in de film is afgeslacht en het verhaal met name nog draait
om sarah en de hulpsheriff. Leuke bijkomstigheid is dat Juno levend
en wel en verwilderd nog tevoorschijn komt in dit vervolg
Elineloves
Oh als overlever, dacht dat je 'r als crawler bedoelde
Daar had ik nog niet eens aan gedacht, je slaat de spijker op zn kop!
Beste verassing deze film.
Eigenlijk biedt the Descent part 2 precies hetzelfde als deel 1! Is dat erg? Nee, totaal niet. Het is lekker griezelen en de film zit net als deel 1 ook vol met (verassende) schrikmomenten en ranzige/bloederige momenten. Zitten ook veel nasty momentjes in die me een beetje deden denken aan films als Braindead(in een poepplas zitten, pus en bloed wat in het gezicht druipt, dat soort dingen
)Iets wat ik als horrorliefhebber erg kan waarderen. Ook de setting is fantastisch en claustrofobisch tegelijk. Beter kan je eigenlijk niet treffen voor een avondje horror.
Ten opzichte van deel 1 is het natuurlijk jammer dat het verhaal aan het begin hardstikke dom is. Waarom moet Sarah nou mee de grot is? Dat slaat toch nergens op? Vervolgens als ze in de grot zijn maken ze helemaal geen gebruik van haar "kennis".Ze is echt voor jandoedelzak mee die grot in Die sherriff is dan ook een oetlul eerste klas in de film. Ook vond ik het raar dat die groep een houten Warning bord kapot trappen en dan het pad erachter nemen. Alsof Sarah daar vandaan kan komen? Zelfde geldt ook voor dat gebouwtje wat dicht zat met kettingen, daar had Sarah nooit uit kunnen komen
Ach ja, beetje teveel muggenzifterij. Het einde is erg leuk, ik ben nu eigenlijk wel benieuwd wat precies de connecties zijn tussen die oude man en de wezens onder de grond. Al had ik aan het begin we een idee dat er wat mis was met die vent.
The Descent Part 2 is een uitstekend vervolg op het eerste deel, ondanks een wat minder eerste kwartier weet de film zich prima te redden tussen al het horrorgeweld, sterker nog. Het is net als deel 1 weer iets van de beteren die ik de laatste tijd heb gezien.
3,5* (deel 1 had 4*, toch wat origineler)
Waku
In tegenstelling tot de meeste sequels dat er nieuwe stelletjes of groepjes vrienden terug gaan naar de plek des onheil vervolgt
"The Descent 2" echt het verhaal van deel 1.
Een echt vervolg dus.
Opnieuw claustrofobische scenes in de grotten, diverse schrikmomenten en veel gore. Bovendien een toch nog enigzins verrassend einde. Een derde deel is zeker niet uitgesloten.
Maar of dit nu nog verstandig is om te maken betwijfel ik.
Zal echt voor puur commerciele belangen zijn.
"The Descent 2" is voor liefhebbers van horror wederom prima vermaak maar na het zien van dit vervolg zijn de bewoners van de grot nu wel bekend en de claustrofobische avonturen wel genoeg geweest.
3*/3,5*
Keane1983
De film heeft mij ondanks mijn harde voor oordelen goed weten te verbazen.
De film gaat inderdaad verder waar deel 1 is gestopt.
De film bevat een beetje dezelfde ingredienten als zijn voorganger.
Ook hier zitten weer een aantal gevatte schrik effecten in en de gore is ook wederom aanwezig.
Toch heb ik me wel een beetje gestoord aan de verhaallijn. Ik bedoel het meisje is nog genezende in het ziekenhuis...helemaal labiel...en wat doen ze...ze nemen haar weer mee terug naar de plaats der onheil!!!!.
De wezenszijn in dit deel meer zichtbaar, maar ik was niet echt onder de indruk van de totaalshots van deze creaturen.
gewoon een man in een pak...zo zag het er echt voor mij uitOok een aantal van de Gore scenes kwamen een beetje cheap over.
TOCH...ben ik heel erg beniewd naar deel 3 wat heeft die laatste meneer ermee te maken!!!!.
Van mij 3.0*
@ Rep_Robert--> ik lees net jou stukje terug..en ik had het echt niet beter kunnen verwoorden.
MovieMadman
Al langere tijd zitten wachten tot ik de film kon zien. Sluit perfect aan op het eerste deel. Het verhaal ligt erg voor de hand en een aantal gebeurtenissen zijn totaal niet logisch (eerst iemand platspuiten en dan meenemen naar een grot) maar dat mag de pret niet drukken. Voldoende schrik momenten en bloed zat voor de liefhebber. Zeker geen slecht vervolg en deel drie ligt vast al ergens op de plank te wachten om te mogen worden opgenomen.
gerrutcamaro
slappe hap, vooral erg storend belicht, het leek wel dag in die grotten, dat in tegenstelling tot het subtiel belichte eerste deel
jammer
hatebreeder
Behoorlijk vermakelijke film wat een leuk vervolg op deel 1 is, alleen is hij net een klein stukje minder dan deel 1. alleen het eind begreep ik niet zo best, dat kan denk ik 3 dingen betekenen of er viel niks aan te begrijpen, of er komt een deel 3 en dan wordt het duidelijk of ik snap het gewoonweg niet en in dat geval zou ik graag van een ander hier die het wel weet willen horen hoe het met dat einde precies zat!
3.5 ster
otherfool
Het origineel is nog altijd mijn favoriete film van 2005 en de beste horrorfilm van deze eeuw, en daar kan deel 2 (uiteraard) niet aan tippen. Vooral het element van verrassing is vertrokken wat deel 1 nu juist zo sterk maakte. Ook de claustrofobische duisternis komt minder sterk over.
Desondanks me prima vermaakt, paar goede bloederige scenes en nog genoeg visueel moois om de avond mee door te komen. Wel is het einde volgens mij een plothole maar vooruit dan maar weer.
3*.
Blarown
the Descent blijft toch een van de beter horrorfilms, en zoals al eerder werd gezegt is het een hele vette film om met wat vrienden en een paar pilsjes erbij op een donkere, regen-en-onweer-avond te kijken, maar alleen of met een date is natuurlijk ook leuk, als het maar een beetje ''eng'' weer is ;P
glimmerman2000
Het blijft een zeer spannende film, met bijzonder veel schrikmomenten...Ook de sfeer in de film spreekt mij zeer aan...De acteerprestaties kunnen beter, en ook het feit dat het slachtoffer weer meegenomen wordt, naar de plek des onheilds, is uiteraard echt film;)
VierkanteOogjes
Ligt deze al in de videotheek dan? Hier op MM staat 6 april als releasedatum, maar volgens mij is het nog maart...
elham
waar slaat het einde op??
ik bedoel waarom sloeg die ouwe man die vrouw die net ontsnapt was en haar terug bracht naar die hol?

The Descent
2005