• 9.373.363 stemmen

La Vittima Designata (1971)

Thriller | 105 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titels: The Designated Victim / Slam Out / Murder by Design

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Maurizio Lucidi

Met onder meer: Tomas Milian, Pierre Clémenti en Katia Christine

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Vittima Designata

Stefano (Thomas Milian) moet nodig zijn vrouw weer onder controle krijgen voordat ze zijn toekomstplannen in het honderd gooit. Een toevallige ontmoeting met de rijke graaf Matteo leidt tot een plan waarin beiden elkaar helpen met het verwijderen van hun geliefden. Het probleem is dat Stefano dit als een grap ziet, dit in tegenstelling tot de graaf. Het wordt een race tegen de klok voor Stefano om dit plan ongedaan te krijgen.

Stefano Augenti

Count Mateo Tiepolo

Fabienne Bélanger

Inspector Finzi

Luisa Augenti, Stefano's wife

Christina Müller (as Sandra Cardini)

Argenti's business associate

Augenti's Butler

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Komt uit op DVD in de UK

Maar is al uit in Duitsland op DVD, met verschillende soundtracks, waaronder Engels en Italiaans, helaas alleen Duitse ondertitels.

De Duitse DVD heeft ook interessante extra's.

Schijnt een goede giallo te zijn. Ik ben benieuwd.

Ik had een Italiaanse poster.

avatar van Wouter

Geen giallo, maar een soort variatie op Strangers on a Train.

De moeite waard.

Zou hem graag in het Italiaans zien.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

De DVD van Shameless Productions die ik in de UK gekocht heeft de Italiaanse soundrack en Engelse ondertitels. Een boeiende film - zonder de minste commerciële toegevingen - met een plot die de kijker in zijn greep houdt en uitgroeit naar een bizarre climax. Ondanks het feit dat je er een soort remake van Hitchcock's "Strangers on a Train" kunt inzien weet de kineast door een melancholische sfeer toch zijn persoonlijke stempel te drukken. Bovendien zijn de vertolkingen erg overtuigend. De kwaliteit van de transfer was beslist goed, een paar keer zijn een enkele fragmenten wat gecropt in de breedte, omdat ze een andere bron hadden gebruikt. (16:9 i.p.v. anamorphic 2.35:1) en dan gaat de kwaliteit wat omlaag. Bij de extra's zijn er o.a. negen deleted scenes, een trailer van de prent maar ook van zes andere releases van Shameless. Een aanrader.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Eigenlijk best classy voor het Eurotrash-genre waar deze film tot gerekend wordt.
Giallo in sfeer, maar zonder de voor het genre gebruikelijke bloederigheid en alleen wat niet functioneel naakt in het begin.
Geen geheim dat de hele zaak vergelijkbaar is met Hitchcock's "Strangers on a Train" wat het qua plot misschien niet zo heel verassend maakt, al zit de boel hier dan wel weer net wat anders in elkaar hetgeen alsnog een flink WTF-eind oplevert...waarvoor hulde!
Venetië andermaal als intrigerende filmlokatie en Pierre Clementi als sinistere graaf Matteo.

avatar van Lakte

Lakte

Prachtige sfeervolle film met een hele mooie soundtrack wat er echt bij past! Zoals hierboven al een aantal keer gezegd word echt een klassiek verhaal en heeft veel weg van Strangers on A Train alleen moet ik eerlijk zeggen dat ik deze misschien persoonlijk nog wel beter vind.

Acteerwerk is ook gewoon super. Wil deze soundtrack nog wel erg graag op LP hebben! De jas en de zonnebril van Milian zijn erg cool.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Komt uit op blu ray bij Mondo Macabre

avatar van Lakte

Lakte

Basto schreef:

Komt uit op blu ray bij Mondo Macabre

Is overigens een prachtige restauratie met en heel mooi beeld en een zeer stijlvolle kleurcorrectie in tegenstelling van wat er op bluray.com gesuggereerd word. Daar krijgt het beeld maar 2 van de 5 sterren. De eerste keer dat het het niet eens ben met die site.

De uitgave van Mondo Macabre bevat naast de originele Italiaanse audio ook de Engelse dub en de film staat er met 23,97fps op. Naast de Amerikaanse uitgave heb ik ook de Franse uitgave van Frenezy. Deze uitgave bevat dezelfde restauratie en staat er weer met 24fps op. Deze versie heeft niet de Engelse dub maar naast Italiaanse wel de Franse. Beide uitgaves bevatten de theatrale en de extended cuts. In mijn ogen is de Mondo Macabro bluray de mooiste en beste uitgave.