Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: John Woo
Met onder meer: Tony Leung Chiu-wai, Jacky Cheung en Waise Lee Chi-Hung
Gesproken taal: Kantonees, Engels en Frans
Plot Die Xue Jie Tou
De drie boezemvrienden Frankie, Bennie en Tom moeten vluchten uit Hong Kong als ze bij een vechtpartij een berucht bendeleider per ongeluk doden. Via een smokkelroute komen ze terecht in Saigon, waar geweld de enige taal is die GI's, soldaten en gangsters nog verstaan. Met hulp van de gangster Luke overvallen de drie een lokale drugsbaron en gaan er na een hevig vuurgevecht vandoor met een kist goud. Wat de vrienden alleen niet weten, is dat er spionagefoto's van de CIA in de kist met goud zitten.
Frank
Jane's Father
Jane's Mother
Policeman
TommiE!
Goede film, release van 17 september snap ik niet zo goed, want hij ligt al jaren bij mijn videotheek in de schappen...
Bulletproof Monk
Als ik me nog goed kan herinneren was het verhaal wel goed. Ik had de engelse ingesproken versie gezien. Ik kan op dit moment niet meer herinneren of er nog vette John Woo-momenten waren. Maar als het goed is word het opnieuw uitgebracht door World Wide Cinema op 4 feb. Hopelijk zal de originele cantonese spraak opstaan. Is toch meestal een stuk beter. Hopelijk ook nog uncut.
japan_fan
hier spreekt een john woo en hong kong actie fan, en ik heb de film bekeken, want dat moest wel eens alles al gezien van woo behalve once a thief en dit melodramische, oorlog/actie a la deer hunter en ik kan je dit zeggen dit is woo's beste film ooit, maar dat is mijn mening, maar ook omdat deze heel realistisch overkomt, en fans van woo of actie/oorlog mogen deze niet missen
mijn score: 5*
djelle
Het was een zeer waardevol verhaal, knap uitgewerkt met tal van symboliek, moralisering, filosofie, karakteruitdieping, menselijke waarden (bv vriendschap), scherpe aanklachten tegen de oorlog enz... Daarnaast waren de actiescenes ook dik in orde, ook al waren ze wat minder talrijk dan de gemiddelde Woo-film. Het levensverloop van die vrienden van de straat tot na de oorlog vond ik zeer mooi verfilmd, en pakkend met momenten.
Het enige wat me wat stoorde is dat er soms weer van die rare handelingen en dialogen inzitten, die typisch oosters zijn, maar dat beperkt toch een beetje mijn inlevingsvermogen. Jammer...
Toch nog een 4*, want het blijft in hoofdzaak erg mooi.
niels1990
toen ik deze geweldige film voor het eerst zag zag ik ook dat er veel elementen van Deer Hunter in
treug kwamen hoewel ik deze film beter vond dit kwam in ieder opzicht door de legendarische actie scenes die we alleen van John Woo kennen er zit trouwens ook een hele mooi story in voor komt
4,5sterren
YuLaw16
De film lijkt te veel op the deer hunter
. Als John woo dat had gelaten kreeg de film een 4.5/5 maar nu geef ik het een 3.5
speedy23
Bij het zien van deze film had ik een enorm déjà vu-gehalte. Zoals eerder al verschillende malen aangehaald leek het net alsof ik naar een Chinese versie van Michael Cimono's Deer Hunter aan het kijken was.
Je kan zeggen dat het in grote lijnen een kopie is van The Deer Hunter, iets wat ik van actie-specialist John Woo zeker niet verwacht zou hebben.
Sommige acteerprestaties waren zeer goed te noemen, maar daar had men dan ook verschillende rasacteurs zoals Tony Leung, Jacky Cheun, Waise Lee en Simon Yam aangetrokken.
Alhoewel de film in de originele Cantonese versie bekeken, leek het net alsof de geluidseffecten er later maar gauw gauw bijgegooid waren, zo onecht kwam het op sommige ogenblikken over.
Naar het schijnt was de regisseur John Woo zelf zwaar teleurgesteld door het floppen van de film, maar hij beschouwd Bullet In The Head nu als zijn meest persoonlijke en geslaagde film. Ieder zijn geloof...
Voor mij een overdreven 3,5*
jordybeukeboom
Sterke film, die je op een gegeven moment wel heel erg naar de keel grijpt.
Het begin is zowel oppervlakkig als sfeervol, heel mooie beelden zo 's avonds in de regen, en daarvoor al een flitsend intro van de drie vrienden. Dat 2 van de 3 op de avond van de bruiloft al iemand weten te vermoorden is niet alleen dom, maar ook wat vreemd, maar het geeft wel extra aan dat het niet 3 standaard perfecte schoonzonen zijn
De film heeft dit ook letterlijk nodig, want de jongens moeten naar Vietnam
Daar veel actie en de introductie van het uiterst charismatische karakter Luke, wat een uitstraling heeft die jongen als 'dandy gangster met een goed hart'.
Vervolgens in de jungle heel veel geschiet. Wel ongeloofwaardig dat de jongens in leven weten te blijven, maar OK, dat hoort een beetje bij dit soort films. Daarvoor zit overigens nog een fraaie en beklemmende scene als ze met de auto door een vuurhaard (strijdgebied) rijden en de menigte zich stort op hun auto.
Na hun gevangenschap wordt de film wel erg hard, hoewel het allemaal erg realistisch wordt gebracht. Maar prettig om naar te kijken, mwhoa, nee...
Het vervolg van het leven van Frankie wordt uitstekend neergezet.
Het einde met de confrontatie tussen Bennie en Tom is zowel prachtig (de scene waarbij Bennie de doodshoofdkop van Frankie op tafel ligt) als voorspelbaar en wat teveel van het goede (het extreem gewelddadige 'eindgevecht')
3,5 ster
The One Ring
Voor mij een overdreven 3,5*
Hier ben ik het bijna geheel mee eens. Woo is beslist een goede regisseur en Die Xue Jie Tou is beslist een goede film met een aantal sterke momenten, maar het is toch weer zo dat Woo, net als in zijn Die Xue Shuang Xiong, wederom achter de feiten aan loopt. Waar hij in The Killer vooral teveel liet zien van The Wild Bunch is het bij deze film nog echter, want ik kreeg een heel groot The Deerhunter déjà vu, met een vleugje Apocalypse Now en weer The Wild Bunch. De film wijkt net genoeg af van al die films om niet een storende kopie te worden, maar uniek is dit allemaal niet.
Ben het niet met Speedy eens omtrent de acteurs, want het grootste probleem is niet het kopieërwerk maar de ongelofelijke, haast kinderlijke, oppervlakkigheid van de personages. Ik ken maar weinig oorlogsfilms die zichzelf zo serieus nemen en tegelijkertijd zo'n karikaturale figuren durft neer te zetten. Ben is het naviëve jochie die op verschillende vrouwen verliefd wordt. Zijn personage slaat op het einde plotseling wel om, alsof de regisseur wou aangeven dat de oorlog toch invloed heeft op een persoon. Franky is de vrolijke grappenmaker + angsthaas die tot het einde van de film niks te doen heeft. En Tom is de meest platte van allemaal. Hij doet niks totdat het goud in de film komt en raakt zo ongeloofwaardig geobserdeert door het goud dat de film haast instort.
De finale is ook niet geslaagd. Het eindgevecht tussen Tom en Ben lijkt totaal niet thuis te horen in een serieuze oorlogsfilm, maar meer in een Die Hard-achtige over-the-top actiefilm.
Buiten dat om moet ik toch bekennen dat de film me erg aangreep en hij ook vrij spannend was. Daardoor komt de film met zijn mankementen weg, maar meer dan 3,5* kan ik er niet voor geven.
sinterklaas
Mijn laatste stem dit jaar......
Gezien gisteravond, ik vond het weer een geslaagde film van John Woo. Het begin was een beetje flauw en had wat weg van West Side Story, maar het bloeide al snel op toen de drie vrienden in Vietnam waren. Daar begon de pret.
Leuke scenes oa die schietpartij in die nachtclub, toen moesten de John Woo actie's met ouderwetse wapens gedaan worden, en die scene in de Jungle bv in dat kamp dat die vrienden van die soldaten onschuldige mensen moesten neer schieten. Wat ook ondroerend was was dat de vriendschap eindigde met dat de twee(overgebleven) vrienden elkaar wilde vermoorden.
Ook een foutje gezien in de film: die scene in die vergader kamer. Daar hing een poster van New York met de Twin towers erop. Die waren er nog niet in 1967.
Voor de rest een hele vermakelijke John Woo film. Beter dan al dat saaie crap dat ie in Amerika heeft gemaakt.
Thorak
Dat deze film veel gemeen heeft met The Deerhunter is makkelijk te verklaren gezien deze film min of meer ook als ode aan die film is bedoeld.
Het einde van de film met de auto achtervolging vond ik niet geheel bij de film passen. John Woo had zelf ook een ander einde in gedachten maar deze is door de studio afgekeurd. Deze scene is naar mijn mening vele malen beter dan het huidige resultaat.
Op youtube is dit einde overigens wel te bekijken:
Helaas heb ik de korte versie van deze film gezien, 96 minuten, dit schijnt de video versie voor europa te zijn. De Hong Kong versie is die van 126 minuten. De originele versie duurde zelfs 3 uur maar ook daar heeft de studio flink in geknip waardoor er nog 126 minuten van over bleven.
Een aantal auto´s die in de film gebruikt worden waren ook in 1967 nog niet uit
JohnStacks
Heeft iemand deze film weleens in de FRS gezien??
Mr_White
- 2067 berichten
Goede film, met name hoe de hele vriendschap van de hoofdpersonen uit elkaar valt.
sinterklaas
Is wel erg duur. Nog niet onder de 18 euro tegengekomen.
Bij Media Markt is/was ie voor 10-11 euro te koop.
Vond het een kleine tegenvaller.
Dat het verwijst naar Deer Hunter valt moeilijk te ontkennen, toch heeft deze film meer roots. Ik moest ook een aantal keren denken aan Kar Wai's As Tears Go By, misschien omdat Jacky Cheung een gelijkaardige rol speelt in die film.
Film hakkelt wat vreemd tussen oorlog, drama en actie. Het oorlog gedeeltje vond ik duidelijk het minste, hoewel de spanning in de kampscene wel hoog oploopt. Alleen de gevechten hadden een te hoog boem boem pief paf gehalte, iets wat je toch niet verwacht van een Woo. Had veel gestileerder gemogen.
Drama is wel goed, aangezien de band tussen de vrienden mooi wordt weergegeven en Tony Leung, Cheung en die kerel die Luke speelt genoeg charisma hebben.
Einde redt de film wel een beetje voor mij. Vond de mix niet geheel werken en de film te lang uitgerekt. Pas in de actiescenes op het einde komt het talent van Woo naar voren en wordt de film aangenamer om volgen.
3*, beetje een mengelmoes van themas en stijlen, raakt ook een aantal keer de goeie snaar maar is niet het beste waartoe Woo is staat is.
mister blonde
Actiefilm die een dubieuze achtergrond gebruikt om veel kogels te verantwoorden? of Eerste (en enige) volwassen film van Woo?
Lang getwijfeld, maar neig naar het laatste. De actiescenes zijn redelijk spectaculair. Haalt het bij vlagen bij zijn beste werk (the Killer, Hard Boiled). Nog steeds jammer dat het in Amerika een beetje belachelijk werd wat hij deed (m.u.v. Face Off). Want Woo laat weer ontzettend veel potentieel zien.
De dramatische scenes zijn eigenlijk helemaal zo slecht nog niet. Een beetje vreemd af en toe, maar werkt veel beter dan in eigenlijk al zijn andere films.
Verder zitten er nog een aantal heel mooie shots in. Bijvoorbeeld van die Frankie die aan de drugs in de steegjes van de stad te vinden is. Misschien wel de meest opmerkelijke film van Woo. 4 sterren
niethie
Leuke eigentijdse The Deer Hunter verfilming compleet op zijn John Woo, veel scenes lijken letterlijk gekopieerd uit de eerder genoemde film maar daar heb ik me omdat het als een soort ode gemaakt lijkt te zijn niet eens zo aan geergerd, acteerprestaties, locaties en vooral de actiescenes waren dik in orde. Net als een hoop andere Woo film alweer een tijdje geleden dat ik hem zag maar ik durf wel een drie en een half te geven.
3,5 sterren dus.
what is truth
Bij vlagen alleraardigst, al zitten er veel fouten in de film. Ze ontkomen me iets te vaak aan de dood haha.
Baggerman
Voelde aan als een lange zit. Ik heb dat John Woo-gedrama met die ellenlange 'heroïsche' schietpartijen aan het einde wel een beetje gezien. Het wordt saai.
Bovendien wordt het begin zo afgeraffeld. Het duurde even voor ik een beetje door had wie wie was en vooral wat hun karakter was. En waarom zijn ze zulke goede vrienden geworden? Had men wel wat meer tijd voor mogen uittrekken.
Tja, inderdaad. Ik vond het hier ook beter werken als in alle andere films die ik van hem zag. Ook vond ik Vietnam er wel redelijk overtuigend uitzien.
Ik zie trouwens dat de film hier 136 minuten duurt, maar mijn Asiamania schijf duurt 125 minuten? Wat is er nu weer gecensureerd?
BjornH
Tsjongejonge, John Woo wat flik je me nou :S? Het verhaal was weergaloos slecht en klopte van geen kanten. Stukken worden niet uitgelegd noch toegelicht en voorall in het begin verliep het allemaal hak op de tak. Daarnaast waren de dialogen flauw en waren enkele keuzes van de hoofdrolspelers in mijn ogebn onbegrijpelijk. Enkele scenes in de film waren simpelweg te belachelijk voor woorden zoals een Ben die een vergaderzaal binnenkomt met het hoofd van Franky. Hoe heeft Woo het zich in het hoofd gehaald?!
Hoewel de schietscenes weer vermakelijk waren en het einde erg leuk, komt Woo er deze keer niet met een voldoende vanaf. Daarvoor schort het de film gewoon aan teveel kanten.
Querelle
Niet helemaal aan mij besteed. Serieus en overdreven zonder knipoog, en op het nippertje ontsnappingen die me aan de ergste hollywood blockbusters doen denken, Maar zeker niet alles is slecht. Het begin, met snelle editing, gave gevechten en melodramatische verwikkelingen vond ik erg goed. En het moment als ze in Vietnam arriveren was ook erg sterk. Daarna ontspoort het stevig en dan gaan drama en actie elkaar vreselijk in de weg zitten. (Met name die kerel die met dat goud loopt te zeulen geloofde ik voor geen meter) Jammer, maar geen onverwachtte teleurstelling van Woo.
Mochizuki Rokuro
Ik zie dat ik ook wel érg enthousiast ben geweest. Ik vind dit ook wel een heel fijne Woo. Dat buddy gedoe komt altijd verfrissend over in HK films i.t.t. tot de VS-tegenhangers. Het verplaatsen naar een oorlogssituatie ipv Kowloon etc is wellicht niet zo sterk. Ooit de DVD gekocht voor een herkijk - maar dat durfde ik niet aan. Dus nu de DVD maar geruild
- Die herkijk komt er waarschijnlijk nooit....
Querelle
hihi, klinkt ook een beetje dramatisch à la Hong Kong, misschien had je hem toch moeten herkijken.
Wel herkenbaar overigens.
Ik vind dit een geweldige Deerhunter cloon. Heerlijk bruut, doet het overdreven melodramatische niets aan af.
Heb juist wel zin in herziening.
De vergelijkingen met The Deer Hunter zijn overduidelijk, dat is zeker. Op mijn dvdhoes stond ook, dat dit destijds het Aziatische antwoord was op die film, dus dat klopt wel enigszins.
Het is tegelijkertijd ook wel een beetje een rare film. De film probeert aan de ene kant erg serieus over te komen, in al het drama dat de film te bieden heeft, maar is daarnaast qua actie zo over te top, dat de film haast niet meer serieus te nemen is. Ik kan daarom goed begrijpen dat mensen over dit punt bij deze film zouden kunnen vallen.
Maar desalniettemin moet ik toch toegeven dat ik af en toe behoorlijk heb zitten te genieten van deze film. De actiescenes zijn lekker over the top en zoals we van Woo gewend zijn vliegen de kogels en de ontploffingen je ook hier behoorlijk om de oren. Het ziet er af en toe fantastisch uit en de hoofdrolspelers schieten er af en toe op los op een manier waar Rambo nog wat van zou kunnen leren.
Daarnaast kent de film ook nog best wel wat spanning en verveelt het ondanks de lengte geen moment. Een iets minder serieuze insteek had deze film wel naar vier sterrren kunnen liften. Woo moet nu echter tevreden zijn met halfje minder.
Goldenskull
Eigenlijk heb ik weinig toe te voegen aan wat The One Ring vier jaar geleden hier neerpende. Ik vond -naast het copycat gedrag van Woo- ook het acteerwerk niet al te best. Te theatraal (al kwam dit deels door slow-motions) en oppervlakkig.
De mix van drama/actie/oorlog werkt ook maar vreemd en de muziek is erg matig. Film duurt ook nog eens te lang, damn nu klinkt het wel erg zeurderig allemaal. De scènes rondom Mr. Leong waren wel aardig en zo tussen alle irritaties (toch vooral het tweede deel) door zaten nog wel eens wat lichtpuntjes.
chevy93
Uitstekende film. Mooie Aziatische versie van Deer Hunter, alleen iets minder episch. De scène hebben minder emotionele lading en de slechte overdub helpt natuurlijk ook niet echt.
De grote kracht zit vooral in het einde. Het stuk vanaf dat ze in Vietnam zijn is echt een goed stuk. Het stuk daarvoor is niet saai of langdradig, maar in vergelijking met de rest van de film toch redelijk matig.
3,5* voor een vermakelijke film die net iets tekort komt voor een 4,0*

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'