• 9.381.114 stemmen

De Vliegenierster van Kazbek (2010)

Oorsprong: Nederland / België

Geregisseerd door: Ineke Smits

Met onder meer: Madelief Blanken en Kakha Kintsurashvili

Gesproken taal: Duits, Georgisch en Nederlands

Releasedatum: 8 april 2010

Plot De Vliegenierster van Kazbek

De Vliegenierster van Kazbek speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Op het eiland Texel woont de dromerige Marie. De komst van een groep Georgische soldaten, waaronder een muzikant en een filmoperateur, zorgt voor veranderingen. Goga en zijn vrienden brengen op het grauwe Noordzee-eiland kleur, leven en liefde in het bestaan van Marie. Aangespoord door de heldin van de Sovjet-filmmusical 'De Vliegenierster van Kazbek', die de Georgiërs met zich meezeulen, en bij iedere gelegenheid die zich voordoet bekijken, neemt Marie haar lot in eigen handen. Temidden van de chaos van hun vrijheidstrijd ontworstelt zij zich aan de beklemmende werkelijkheid door te leren vertrouwen op haar fantasie.

Quido schreef:

Verschillend dan wel in de negatieve zin van het woord, het enige 'nieuwe' (wat t.o.v. Het Woeden der gehele Wereld niet verschillend is) is de ongekende spruitjeslucht die het geheel overspoelt. Niet dat de oorlogsfilms die er tot dusver in Nederland gemaakt zijn op één hoop te gooien zijn ,overigens.

Of wat vind je er zo verschillend aan?

Een stuk minder pief-paf-poef met pistolen en geweren. (Wat meer functioneel geknal..eigenlijk een rustige film) zang/liedjes/dans. Een vreemde taal voor ons Nederlandersin de film .Voor het eerst aandacht voor Georgiers en Ost-legionen in een Nederlandse oorlogsfilm, Niet zoals altijd die Duitsers alleen. Geen Joden, dit keer eens niet..geen gele sterren... Beelden gedraaid buiten Nederland ver weg van hier, effecten met die vlinders etc.. En helemaal waar wat je zegt over dat oorlogsfilms in Nederlandgemaakt niet over 1 kam te gooien zijn..

Los van dit alles: Ik was bij deze vertoning blij met het ontbreken van vervelende reclames en nieuw te verwachten films (zonde van de tijd..), met een hoop kabaal..vind ik altijd hinderlijk, wat interesseert mij dat wat er gaat komen, ik kom voor de film van vanavond..

Quido

Is ie nou weer een week uitgesteld?

Wellicht kunnen ze de release beter helemaal afblazen, ik hoor (helaas) louter zeer slechte verhalen.

avatar van gotti

Zo ook hier. Kazbek is een verzameling van interessante gedachten en mooie momenten, maar tegelijkertijd ook een potpourri van onafgemaakte verhalen, een enigszins rammelend scenario met als hoogtepunt de tenenkrommende dialogen (foei meneer Japin!).

Jammer, want heb erg genoten van Magonia.

avatar van Fabian123

Fabian123

Slecht spel, nog slechter scenario. Het verhaal leent zich prima voor een degelijk drama, maar naast een onsamenhangend geheel hebben ze de personages afgeschilderd als een stel kinderen met de diepgang van een theelepel. Het kon me allemaal niets schelen wat die mensen overkwam.

gotti schreef:

maar tegelijkertijd ook een potpourri van onafgemaakte verhalen, .

Zo gaat het vaak in een oorlog...onafgemaakte verhalen en afgemaakte mensen. Ik geniet nog steeds na van deze film..Een bioscoopbezoeker snapt deze film of snapt' m niet.. Je moet gewoon wat diepzinniger erover denken.. deze film heeft m.i. diepte..niet iedereen kan tot die diepte reiken..Ik denk dat ik hem nog een keer ga zien..

Quido

Als er één film geen diepte heeft, is het deze wel. En ik vrees dat de makers dat zelf ook heel goed beseffen.

avatar van gotti

Marcel19 schreef:

Zo gaat het vaak in een oorlog...onafgemaakte verhalen en afgemaakte mensen.

Begrijpelijk. Alleen werkt dit in een film maar zelden...

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Niet best dit. Kan me niet herrineren dat een film zo snel mij van haar gebreken wist te overtuigen. Bij deze film was het al 't openingsshot waarbij de camera door bergen vliegt. Ik was oprecht in de overtuiging dat we met een animatiefilm te maken hadden totdat de camera closer sneed naar écht mensen. De hoofdrolspeelster speelt goed maar dat wist het ronduit belabberde script niet te redden. Van bizarre verbazing tot melige lachbui; De Vliegenierster van Kazbek is een slechte film.

avatar van Macmanus

Macmanus

Wat een poster nu ook zeg

Ongetwijfeld een teaser poster.

avatar van Macmanus

Macmanus

Die vorige was dat toch ook al. Als teaser poster nog steeds van geen niveau.

Drs. DAJA schreef:

Vind ik vernieuwend, en ook dat je vanuit een ansichtskaart ineens in de echte wereld zit..zo zag ik het in geen enkele Nederlandse film met de oorlog op de achtergrond..

Macmanus schreef:

Die vorige was dat toch ook al. Als teaser poster nog steeds van geen niveau.

Ik vind de poster prachtig,.. ik ken nu tenminste een aantal letters uit het Georgisch schrift uit mijn hoofd ..( Zoek de diepte!)

Marcel19

Voor sommige mensen is deze film gewoon té moeilijk!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Marcel19 schreef:

Voor sommige mensen is deze film gewoon té moeilijk!

Er is vrij weinig moeilijk aan de film hoor, hooguit het uitzitten.

Het is toch ook niet zo verbazend dat mensen zaken als een half geanimeerde musicalsequence met een schaap wat een vliegtuig bestuurd in notabene een "serieuze" 2e wereld oorlogfilm niet makkelijk wegslikken?

Quido

En dat is nog wel het minste probleem van de film.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

avatar van Wouter

Even ter verdediging: dat schaap zit in een (Georgische) film in de film.

avatar van Fabian123

Fabian123

Marcel19 schreef:

En ook dat je vanuit een ansichtskaart ineens in de echte wereld zit..zo zag ik het in geen enkele Nederlandse film met de oorlog op de achtergrond..

Dat was inderdaad een mooi gemonteerde openingssequentie, een van de weinige pluspunten aan de film (en dus een erg vroege piek..)

Wouter schreef:

Even ter verdediging: dat schaap zit in een (Georgische) film in de film.

Ja , JIJ let wel op tijdens het kijken ! Het was ook daarom niet een Texels schaap, want die zien er totaal anders uit, en die hadden ze daar destijds niet.. !! Dat zien sommigen niet eens..te moeilijk gewoon..Ga anders gewoon naar een Micky Mouse tekenfilm als je het niet snapt..

Er is vrij weinig moeilijk aan de film hoor, hooguit het uitzitten.

Bij mij zakte de film geen moment in...lekker afwisselend !

Marcel19 schreef:

Die denigrerende toon is nergens voor nodig. Fijn dat jij de film wel mooi vond, ik (en zo te lezen veel met mij) niet. Dat kan, dat mag en is geen schande.

Quido schreef:

De meerderheid moet je niet verwarren met de waarheid..

avatar van Quentin

Quentin

Pfff, je begint erg vermoeiend te worden.

Quentin schreef:

Pfff, je begint erg vermoeiend te worden.

Een signaal om nog ff langer hier te blijven..

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Wat is het nut? We gaan de film echt niet beter vinden omdat jij hier langer blijft.

Marcel19

Van binnen kun jij dat ook niet, als het niet in je zit, snap je deze film gewoonweg niet..