• 9.379.612 stemmen

Geregisseerd door: Leslie Fenton

Met onder meer: William Holden, Macdonald Carey en Mona Freeman

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Streets of Laredo

"RIDE TO WILD ADVENTURE...With The Texas Rangers And Their "Blonde Bobcat"!"

Texas, 1878. De vrolijke outlaw-vrienden Jim Dawkins, Lorn Reming en Reuben 'Wahoo' Jones redden de jonge wees Rannie Carter uit handen van afpersers. Daarna is het trio gedwongen ieder hun eigen weg te gaan. Lorn blijft outlaw en houdt zich bezig met nog grotere en succesvollere berovingen, terwijl Jim en Wahoo zich aansluiten bij de Texas Rangers. Vanwege hun vriendschap proberen de drie ervoor te zorgen een direct conflict uit de weg te gaan, maar dat blijkt uiteindelijk toch onvermijdelijk. En Rannie Carter, inmiddels opgegroeid tot een mooie jonge vrouw, moet kiezen tussen de outlaw Lorn en de Texas Ranger Jim.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Uit op DVD, als R-2Fr (Digipack); hier (franstalige) DVDreview met screenshots (hal- verwege pagina.)

Engelstalig, en ik neem aan met removable Franse subs.

En zeldzaam, Film-Noir thug William Bendix in een Western!

avatar van trebremmit

trebremmit

Deze film heeft precies hetzelfde verhaal als deze.

Alleen deze versie is iets beter, iets minder flauw en wat meer spanning. Alleen jammer dat sommige dingen er zo bijgesleept worden zonder enige noodzaak, zoals Rannie Carter (Mona Freeman) die geen enkele toegevoegde waarde heeft.

avatar van mr rumson

mr rumson

Het verhaal is zoals trebremmit ook al aangeeft zowat het zelfde als Texas Rangers.

Helaas had ik niet zoveel op met Mona Freeman .

Verder is Streets of Laredo een fijne western om te zien .

Er zitten voldoende actie scenes in al komen die nu wel wat verouderd over.

Maar op zich stoot ik mij daar niet zoveel aan .

Ook is het fijn om te zien dat er veel buitenopnames inzitten .

Al met al is dit oudje nog goed te doen .