• 9.372.315 stemmen

Geregisseerd door: Mark Polonia

Met onder meer: Greta Volkova, James Carolus en Titus Himmelberger

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Sharkenstein

In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog wordt een geheim experiment - waarbij haaien worden ingezet als als wapen - stopgezet en vernietigd door Het Derde Rijk. Maar nu, reeds zestig jaar later, wordt een klein dorpje aan een oceaan geterroriseerd door een mysterieus, bloeddorstig wezen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Slecht. Zeer slecht misschien wel, maar hier en daar juist daardoor erg grappig.
Lekker foute, Duitse wetenschappers (waarom zitten toch altijd die verrekte nazi's achter dit soort dingen ) en een haai die zelfs de CGI van de Asylum producties goed doet lijken.
Veel goedkoper dan dit kan het volgens mij niet. Het zou mij niets verbazen als de makers Windows Moviemaker hebben gebruikt om de haai erin te plakken.
Het acteer werk is (uiteraard) slecht en over-the-top, maar toch zijn er een aantal leuke typetjes, zoals de eerder genoemde wetenschappers en een zwijgzame schipper.
Verder zitten er hier en daar nog een paar leuke inside jokes, zoals de Universal horror angry mob.
Misschien leuk voor de liefhebbers van Sharknado en andere dergelijke pulp. Voor het overige publiek waarschijnlijk verspilling van de tijd.

Deze moet ik zien

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet zo taai als de overige werkjes van regisseur Mark Polonia, maar daarmee zijn de voornaamste positieve punten wel benoemd. Het concept is behoorlijk absurd en de film gaat dan ook weinig serieus te werk, maar zoals je waarschijnlijk kan verwachten schuurt er van alles aan de uitwerking. De speciale effecten, montage, visuele opleuking en het acteerwerk zijn allemaal zeer ondermaats. Jeff Kirkendall heeft bijvoorbeeld meermaals met Polonia (die zelf ook een rol speelt) mogen samenwerken, maar een goede rol heeft het tot op heden nog nooit opgeleverd. Het is vooral dat de makers steeds maar invloeden blijven toevoegen zonder het echt coherent bij elkaar te krijgen, waardoor de kijker genoodzaakt is vooral te genieten van de zelfbewuste belachelijkheid. Na enige tijd is echter ook die koek op en begint de relatief korte speelduur steeds zwaarder te wegen, maar dergelijke omstandigheden zijn ook te raden wanneer je begint aan een film die zichzelf Sharkenstein noemt.