• 9.370.274 stemmen

Geregisseerd door: Patrick Tam

Met onder meer: Dennis Chan

Gesproken taal: Kantonees

Plot Zui Hou Sheng Li

In deze misdaadfilm volgen we twee wezen, die razendsnel carrière maken in de onderwereld. Hark en Tsang deinzen er niet voor terug om vriend en vijand te bedriegen, maar wanneer een oude vriendin opduikt lijkt het erop dat ze ook elkaar uit de weg zullen moeten ruimen...

avatar van JJ_D

JJ_D

Wong Kar-Wai beweerde ooit dat dit het beste scenario is dat hij ooit heeft geschreven. Of hij daarbij zijn eigen films in rekening nam, weet ik echter niet.

Patrick Tam.

Toch een beetje een vergeten HK regisseur. Niet zo heel verrassend want 80s HK drama is sowieso schaars en de zeldzame voorbeelden zetten vaak niet aan om meteen op zoek te gaan naar andere films in die hoek. Toch is deze film absoluut de moeite.

Ook op papier. Wong Kar-Wai schreef het scenario, Tsui Hark zit in een redelijk grote rol en ook Eric Tsang is van de partij, hoofdrol zelfs. Beetje aparte rolverdeling, want Hark is nogal schraal voor een harde triad baas en Tsang is niet bepaald het romantisch ideaal. Toch krijgt Tam deze film best goed op de rails.

Er wordt redelijk goed geacteerd, voor een keer laten ze dat overdreven HK gewriemel weg, toch cruciaal voor een drama. Visueel is het ook best mooi, camerawerk wat schokkerig maar dat wordt gecompenseerd door mooie shots en kleurrijke scenes. Verhaal is oké, niet geweldig origineel maar het werkt wel.

En zo heb je een best fijn dramatje. Echt uitzonderlijk wordt het niet, maar het oogt netjes, het is best aandoenlijk en kent een aantal scenes die er toch wel bovenuit steken. Patrick Tam, ik moet er misschien toch eens wat meer van kijken.