Low - You May Need a Murderer (2007)
Genre: Documentaire / Muziek
Speelduur: 70 minuten (dvd) / 50 minuten (ingekorte tv-versie)
Nederland
Geregisseerd door: David Kleijwegt
Met onder meer: Alan Sparhawk en Mimi Parker
6,4 (63)
Plot Low - You May Need a Murderer
Alan Sparhawk vormt met zijn vrouw Mimi Parker de kern van de band Low. Het mormonen-echtpaar woont samen met hun twee kinderen Hollis en Cyrus, in Duluth. "Duluth wordt door Amerikanen gezien als een soort Timboektoe," zegt Sparhawk, "Alsof het ergens aan het einde van de wereld ligt." Het lijkt zo idyllisch: een jong gezin met vrolijke kinderen in een aangenaam en rustig stadje dat makkelijk kan rondkomen van de muziek. Maar juist achter de uitgebalanceerde muziek gaat in Alan Sparhawk een wispelturige, onrustige geest schuil, die worstelt met godsdienst, geweld en geestelijke gezondheid. Tijdens een tournee met de hele familie vanuit Duluth, naar aanleiding van de veelgeprezen cd Drums & Guns, krijgen we zijdelings ook een portret te zien van het hedendaagse Amerika, dat met dezelfde dilemma's lijkt te worstelen als Sparhawk. Maar de documentaire is tegelijkertijd ook te zien als een bewogen love story.
Mug
Jawel hoor, dan wordt de uitzending (van vorige week) herhaald.
Aardige documentaire van het echtpaar Sparhawk, beter bekend als de 'rock'groep Low. Kleijwegt weet de juiste sfeer te creëren door het duo een aantal nummers te laten performen in hun eigen omgeving. Bij de kids op de bank (Dinosaur, 'wat hebben dinosaurussen?' 'Grote tanden!!!'), in het dorpje waar ze elkaar ontmoet hebben (population '28'). Terwijl Alan Sparhawk moet studeren voor de liedjes, doet Mimi Parker alles vanuit haar mouw. Oefenen, nee hoor, ze is gewoon een natuurtalent.
Sparhawks visie over de wereld + religie is uitgesproken, alhoewel ik het amper met hem eens ben. Desalniettemin, een aardig tv-uurtje voor de (potentiële) liefhebbers van de muziek.
Ik kan niet wachten op hun optreden volgende week vrijdag in Rotterdam. De live-opnamen in de documentaire klonken meer dan appetijtelijk.
Cosoco
Ik heb deze afgelopen zaterdag toegevoegd, en nu staat hij ineens op de site zonder dat ik verder een berichtje heb gehad? Er stond niet dat hij al in de wachtrij stond. Beetje raar.
Maar goed, mooie docu weer van Kleijwegt, dit keer over 1 van m'n favoriete bands. Ben het verder eens met Mug's berichtje. Ik kan me ook amper in Alan's visie vinden, maar dat maakt verder niet echt uit. Volgende week ga ik ze ook weer live zien in Rotterdam. Vorige keer was het erg, érg mooi.
Blijkt toegevoegd te zijn door drie users.
Mug was de eerste, dit is zijn toevoeging die is goedgekeurd.
Koenr en Hector hebben m een paar dagen later toegevoegd.
Omdat de film niet op imdb staat en er dus geen imdb code aan te pas kwam, is er geen waarschuwing in beeld gekomen dat ie al was toegevoegd.
basketballerke
Kan inderdaad wat betrefd Alan Sparhawks visie me aansluiten bij de rest hier. Ondanks dat was het natuurlijk wel erg interessant om deze te horen, dit in combinatie met een stel prachtige muziekfragmenten. Ken maar drie platen van dit gezelschap, moeten er maar snel eens wat meer worden..
danuz
Vond dit eigenlijk vrij weinig voorstellen. Aardig als sfeerportret of kennismaking met de band en het gezin Sparhawks, maar op politieke, religieuze en persoonlijke onderwerpen wordt te ondiep ingegaan. Zo is de connectie tussen Alan's religieuze achtergrond en de beïnvloeding daarvan op de muziek interessant, maar dit wordt maar oppervlakkig aangestipt. Ook zijn visie op de huidige Amerikaanse economie en zijn welzijn komen maar even te spraken en niet verder dan wat algemene uitspraken. Voor de rest worden er nog wat nummers gespeeld die de uitspraken portretteren of ondersteunen. Low blijft een fijne band, maar als documentaire kwam dit niet echt van de grond.
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Nooit geweten dat er een documentaire gemaakt was over Low. Aardige band, al kan ik er niet al te lang naar luisteren.
Robi
Heel saaie documentaire over een popmuzikant die denkt dat ie het allemaal wel weet hoe het met religie in elkaar zit en de rest van de wereld. Inderdaad, misschien wel een typische Amerikaan dus ...

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen