Genre: Thriller / Actie
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Japans en Russisch
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Hackers
"Their crime is curiosity."
Een jongen krijgt van de rechter een verbod om tot zijn 18de ook maar in de buurt van een computer te komen. Op zijn elfde heeft de jongen namelijk 1507 Wall Street-computers laten crashen waardoor de New Yorkse index 7 punten was gezakt. Als de jongen volwassen is, houdt hij zich toch weer bezig met computers, en ontdekt samen met zijn vrienden dat het beveiligingshoofd van een multinational een gevaarlijk virus aan het bouwen is.
Dade Murphy / 'Crash Override' / 'Zero Cool'
S.S. Agent Richard Gill
S.S. Agent Bob
Dead01
- 1976 stemmen
Ik heb ze alle 2 gezien en ik vind de eerste iets minder,hoe ze het zo voorstellen.De soundtrack is zeker wel goed:-).
Diederik58
Een film van niks op het eerste gezicht als het gaat om de computertechnologie. Maar je moet de film wel in de jaren 90 plaatsen. En voor die tijd was een 28K modem wel bijzonder (ha ha). Het verhaal vind ik niet zo boeiend. De animaties vind ik overdreven. Aardig is dat men laat zien dat hacken meer is dan "gluren bij de buren" of "buren pesten".
De GeuS
Hoe hacken toen (en nu nog steeds) werd weer gegeven in films blijft lachwekkend, maar goed.
Film is best nog wel te pruimen (net als Jolie) 2,5*
Purmerend
Het is ook niet makkelijk om een film over hacken te maken. Al dat computergedoe goed in beeld brengen, en dat het niet saai wordt. 2*
Doom
Ik vond het best wel een leuke film, heb er met plezier naar gekeken van hoe ze het over hacken hadden. Is toch wel een interessant wereldje, ben zelf ICT'er dus misschien ben ik daarom wel geinteresseerd in deze film en zie ik niet ongelovelijk veel negatieve punten. Ik vond het wel een 3 * waard, ga meteen achter de vervolg verhalen aan want het lijkt me wel wat. Als die er btw wel zijn...
Ik vond wel lachwekkend hoe het hacken zelf in beeld werd gebracht, maar ach, zoiets kun je ook niet zomaar in beeld brengen denk ik, dan zou de film behoorlijk saai worden voor de meeste...
Modar
Mja wat zal ik zeggen over deze film, het idee erachter is wel leuk, maar hoe het uitgewerkt is een minpunt.
Het idee alleen al om op een openbare plek je laptop aan te sluiten en maar te gaan hakkelen.
Ik geef deze film 2 sterren voor de moeite.
Halcyon
Deze film heeft zo'n leuk sfeertje en een heerlijke soundtrack die je een goed gevoel geeft. OK, het verhaal stelt niet zoveel voor en het realisme is wel ver te zoeken, maar het is gewoon de ideale film als je je wil ontspannen. Ik vind hem een beetje ondergewaardeerd hier, maar dat zal waarschijnlijk wel met mijn jeugdsentiment te maken hebben
BlueSword
vond het een leuke wegkijk film, verhaal interesseerde me wel, vind dat hacken wel vet.
leuke spelers ook vooral angelina jolie, acteerwerk is op zich slecht maar voor de rest ziet het er wel prima uit.
D-ark
ik hou echt wel van een goede computerfilm maar deze...
Mescalino
Ik ben het met D-ark eens. Dit was toch wel een van de slechtere computerfilms.
xenne
wat een vervelend filmpje. het grafisch uitbeelden van hacken vond ik erg vervelend/onnozel, pure tijdverspilling. 't verhaal zelf is eigenlijk ook te belachelijk voor woorden en de personages zijn allemaal zo stereotiep & dialogen totaal oninteressant. het enige lichtpuntje in deze film is Angelina Jolie, niet dat ze zo sterk bezig is, ze valt wel op door haar looks. maar toch met veel moeite en tegenzin uitgekeken ... 1
MrAcid
Ontzettende fan geweest van deze film toen hij "net" uit was. Heb hem gezien toen ik 13 was geloof ik. Was behoorlijk onder de indruk! Vooral van Angelina Jolie! (Mensen die de film gezien hebben: mijn "internet nickname" heb ik uit deze film..! Haha!)
Een jaar geleden nog eens gekeken en hij viel wat tegen. Toch blijft het echt een vermakelijke film! Lachwekkend inderdaad om nu te zien van hoe alles wat toen high-tech was, nu al lang niet meer gebruikt wordt. De weergave van het hele idee van hacken kun je over twisten, ik vind dat ze er een vrij aardige manier voor gevonden hebben om het interessant te houden!
RealLife
Matig filmpje. Kon me nog een beetje boeien aangezien ik zelf een computerfreak ben, maar kan mij best inbeelden dat ie voor vele mensen bagger is.
2.5 *
LazyJohn
Zoals hier al eerder gezegd werd, is alles idd nogal absurd weergegeven. Word echt vervelend na een tijdje. Acteerprestaties stellen ook niet overdreven veel voor en het verhaal is matig.
Enig pluspuntje in deze film is bij momenten de soundtrack.
ellentjah
Vond dit vroeger een heel leuke film
Heb deze gisteren opnieuw gezien en sommige zaken waren wel lachwekkend: foute kleren, foute kapsels, tja de jaren 90 eh ..
En die onliners zoals "Mess with the best, die like the rest" .. hehe
Maar ik vind 'm nog steeds super!
een dikke 4*
Kricky
twaalf jaar oud alweer. Ik heb m ooit gehuurd toen hij net op video uit was. Het blijft een leuke film. Nu moet men hard lachen als men die computers ziet, maar het geeft wel een mooi tijdsveeld qua computertechnologie
feanaro surion
Dit was echt niks dus. Veel wannabe-cool en weinig coole dingen.
Joeri_000
Haha , die pakjes..
misschien heb ik de film wat telaat gezien als je de computers van nu en toen bekijkt enzo...
Rollen vond ik ook niet helemaal geweldig gespeeld..
arnout92
Ik heb nog niet erg veel computerfilms gezien maar ik vond deze wel fijn .
Ok er zijn bestaan wel betere films maar deze was ok. En angelina jolie vind ik toch maar niets met dat haar.
Al bij al vond ik hem fijn om te zien.
Reticulated
Leuke film om een keer gezien te hebben, niets meer niets minder..
LeeGer
Er klopt helemaal geen ruk van, maar toch vond ik het altijd wel een leuke film. Al kan dat ook aan Angelina Jolie gelegen hebben.
Miss Sway
'Vroeger' vond ik het een heel erg leuk film, nu slaat'ie werkelijkwaar helemaal nergens meer op.
Ben toendertijd verliefd geworden op de soundtrack.
Franklin1975
Heb de videoband van deze film destijds helemaal kapotgekeken volgens mij. Very entertaining. Vanwege de nostalgie 4* al heb ik hem nu al vele jaren niet meer gezien.
Miami Heat
Hehe deze ga ik vanavond wel even checken
Vroeger oneindig vaak gekeken, toen vond ik hem echt super
Ben wel benieuwd wat ik er nu van vind, kan me eigenlijk alleen nog herinneren dat Angelina Jolie zwart haar had, plus een lelijk kapsel
Oh ja, en natuurlijk: 'Mess with the best, die like the rest'
The Last
Stompzinnig filmpje dat zich net iets té serieus neemt, echter, de ongeloofwaardigheid spat van het scherm! Bovendien is dit de slechtst geacteerde film die ik in tijden heb gezien. 1,0* voor dit wanproduct.
Miami Heat
Daar ben ik het wel met je eens
Knap als je zoveel kan met zulks gedateerd prul
0,5 voor de soms wel grappige momenten en toch wel jeugdsentiment
0,5 voor die grappige fag (of wat hij ook voor moest stellen)
1 voor Jolie (alleen dat haar
En dat te bedenken dat het vroeger 1 van m'n favoriete films was
soms erg nep en verhaal was te doen
acteren was niet zo goed
2,5 ster

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Terug in de tijd: de eerste grote films van vijf topacteurs

Lat Sau San Taam
Actie / Drama, 1992