• 9.371.574 stemmen

Geregisseerd door: Iain Softley

Met onder meer: Jonny Lee Miller, Angelina Jolie en Jesse Bradford

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Japans en Russisch

Plot Hackers

"Their crime is curiosity."

Een jongen krijgt van de rechter een verbod om tot zijn 18de ook maar in de buurt van een computer te komen. Op zijn elfde heeft de jongen namelijk 1507 Wall Street-computers laten crashen waardoor de New Yorkse index 7 punten was gezakt. Als de jongen volwassen is, houdt hij zich toch weer bezig met computers, en ontdekt samen met zijn vrienden dat het beveiligingshoofd van een multinational een gevaarlijk virus aan het bouwen is.

Dade Murphy / 'Crash Override' / 'Zero Cool'

S.S. Agent Richard Gill

S.S. Agent Bob

avatar van Jordy

Jordy

Vond hem niet echt bijzonder. Het is wel leuk om Jolie en Matthew Lillard in hun jonge jaren te zien, maar het standaard verhaaltje en de onrealistische computerdingen zorgen ervoor dat ik het niet echt bijzonder vond. 2 sterren.

avatar van neo

neo

niet echt geweldig.toen ik deze voor het eerst zag schrok ik wel een beetje van dat foute kapsel van angelia jolie.het ziet er echt niet uit!!

avatar van Etienne U

Etienne U

ach ja in die tijd was dat mode hehehe lol.....Leuke film misschien iets te veel raar gezwam over al die computer onderdelen als je hem nu kijkt lach je je kapot maar ja ondanks dat was hij wel aardig 2,5 ster

avatar van BS

BS

Ik heb hem net gekeken en ik vond hem TOP.

humor,spanning en S.F. worden samengesmolten met wat omputer-zooi en een paar tieners.ik geef hem 4.5 ster.

avatar van zero_cool12

zero_cool12

dt is echt een van mijn favorieten dit is COOL

avatar van zero_cool

zero_cool

deze film is #1 in mijn Top2 de 2de is Swordfish what can i say i love hackmovies

avatar van Macmanus

Macmanus

Heb je wel naar dat acteren gekeken bleeeeeeeeehhhhh.

avatar van zero_cool

zero_cool

ik vond dat "foute" kapsel en die overdreven make up haar wel staan het was vooral leuk met dat tv-station en op het eind met die lampen

avatar van jacom

jacom

zero_cool12 schreef:

dt is echt een van mijn favorieten dit is COOL

dat kon ik al van uwen naam afleiden

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Erg slecht dit. Bij een film als deze, die het duidelijk niet van het verhaal moet hebben, verwacht je op z'n minst wat redelijke acteerprestaties van de cast. Waar ik Jolie soms best goed vind spelen, vond ik hier haar echt onder de maat.

avatar van homerjay

homerjay

Film is wel aardig als je niks van computers weet. Maar helaas voor mij...De film faalt op allerlei vlakken en de hackerswereld uit deze film komt niet echt overeen met wat ik er van ken.

Soundtrack is daarentegen lekker.

Yak

Het woord 'hackers' is trouwens verkeerd gebruikt. Hackers zijn van oorsprong de computer-enthousiastelingen, de programmeurs die bijvoorbeeld het internet ontwikkeld hebben, Linux hebben gebouwd of de PC hebben ontworpen. De luitjes die inbreken in andermans computers en virussen lopen te schrijven, zijn 'crackers'.

avatar van Hobbes

Hobbes

een cracker is niets meer dan een hacker die hacked voor eigen gewin of puur om de vernieling.

Yak

Eigenlijk loop ik ook te lullen: crackers noemen zichzelf ook hackers (waarschijnlijk omdat dat een wat meer gerespecteerde term was), alleen de hackers van het eerste uur (begin jaren '60) noemen die computervandalen crackers.

avatar van Phooze

Phooze

Dus het zijn eigenlijk allemaal Crhackers....?

Of whacko's.

avatar van Phooze

Phooze

Waarom heten ze eigenlijk Crackers? Omdat ze het gezicht hebben van een Wäsa cracker? (misschien niet zo'n leuk grapje, maar ik heb het nu toch al te-typt...) (ik kan dan wel weer op backspace drukken, maar dat is zo vermoeiend met dit warme weer) (ja, ik bazel weer in mezelf, stoppen nou...)

Wasa-crackers, goeie.

Komt natuurlijk gewoon van 'to crack', breken.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Hackers zijn weldegelijk mensen die inbreken op computersystemen, crackers zijn mensen die software paketten proberen te kraken zodat deze niet meer verlopen en/of greregistreerd blijven werken.

De programmeurs die bijvoorbeeld het internet ontwikkeld hebben, Linux hebben gebouwd of de PC hebben ontworpen heten meestal nerds.

hehe

Yak

Uit 'De hacker-ethiek en de geest van het informatietijdperk', in de inleiding van Linus Torvalds himself: "In het hart van onze technologische tijd bevindt zich een fascinerende groep mensen die zich hackers noemt. Het zijn geen tv-beroemdheden met een brede naamsbekendheid, maar iedereen kent het succes en de prestaties: het Internet en het Web (die samen het Net genoemd kunnen worden), de personal computer, en een belangrijk gedeelte van de software die wordt gebruikt om ze te doen functioneren en die een belangrijk deel uitmaken van het technologisch fundament van de nieuw opkomende maatschappij."

Verderop: "Later, in het begin midden van de jaren tachtig, zijn de media de term gaan gebruiken om er computercriminelen mee aan te duiden."

avatar van movie_freak

movie_freak

Echt een keigave film echt helemaal toppie. Het verhaal de cast alles. En niet alleen voor computerfreaks maar voor iedereen gewoon

5*****

avatar van WB

WB

Heb em jaren geleden gezien, en was er helemaal gek van! Alleen jammer dat ze in zo'n wannabe 3d-wereld hacken! Beetje overdreven allemaal! Maar voor de rest wel een vermakelijke film! Goeie soundtrack overigens met Prodigy - Voodoo People!

Voor de eerste indruk toch 3,5 sterren...

avatar van nirvana

nirvana

Verleden week op een rommelmarktje gekocht voor amper 5 euro, ik had eerlijk gezegd nog nooit van die film gehoord maar voor die prijs neem je al eens een risico he, en ik moet zeggen dat ik hem niet slecht vond. De nog zeer jonge angelina jolie zag er toen ook al zo lekker uit! Nee, dit is een mooi tussendoortje om eens te kijken. Niet supergoed, maar gewoon vermakelijk. Leuk filmpje met prachtige soundtrack van de prodigy.

avatar van Phoenix

Phoenix

Heerlijk flitsende film. Lekker over the top, precies naar mijn smaak. Erg stoer gefilmde scènes (de slowmo-arrestatie aan het begin) en minstens 1 volslagen debiel personage (Cereal ) scoren altijd goed bij mij. Doe er nog eens geweldige muziek bij die perfect bij de film past en je hebt een film waar ik ontzettend van heb genoten. 4*!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Totaal over the top nonsens filmpje.

Totaal ongeloofwaardig, maar desondanks nog best vermakelijk.

avatar van Beejeej

Beejeej

lekker snelle film over een op dat moment erg actueel onderwerp. het werd leuk en niet heel onrealistisch neergezet.

jammer alleen van de grafische tussenstukjes van bijvoorbeeld de momenten dat ze in de 'gibson' zitten, maar ach.

leuke cast ook trouwens.

een 7 = 3.5*

avatar van amco

amco

movie_freak schreef:

5*****

Ik denk zelfs dat het meer voor iedereen is dan als voor computerfreaks, want de computerfreaks gaan zich echt ergeren aan de mooie effecten die niet realistisch zijn en zeker niet toen als RISC nog maar aan zijn intrede kwam. Er kwam te weinig code invoor voor realistisch te zijn, hackers 2 doet dit wel en komt ook realistischer over.

avatar van mikey

mikey

WB schreef:

Prodigy - Voodoo People!

En een optreden van de urban dance squad, toch?

avatar van radiohead

radiohead

deze film heeft ook nog een internet record het heeft de langst bestaande blog op internet