Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Jessica Biel, Ben Barnes en Kristin Scott Thomas
Releasedatum: 4 juni 2009
Plot Easy Virtue
"Let's Misbehave!"
John Whittaker (Ben Barnes), een jonge Engelsman, valt voor de Amerikaanse Larita (Jessica Biel) en besluit met haar te trouwen. Maar wanneer hij haar meeneemt naar zijn ouderlijk huis om zijn ouders te ontmoeten, treffen ze daar geen warme ontvangst aan. In plaats daarvan blijkt zijn moeder (Kristin Scott Thomas) zelfs een hekel aan zijn vrouw te hebben.
Larita Whittaker
Jackson
Warwick Holborough
Sarah Hurst
getyourchucks
Ik kan niet wachten, maar geen nederlandse release nog dus?
Mar10e
Film is idd goed verkrijgbaar, so to speak, maar of ik 'm nu wil zien ...
Grote twijfel, dus ik wacht de reviews nog maar even af.
(Daar kwam ik eigenlijk voor maar er staat nog niet zo veel
Keane1983
Dat vond ik niet...ik vond de film hoogst amusant.
De film zit boordevol zwarte humor en een erg leuk verhaal. De soundtrack is swingend.
Het verhaal is eigenlijk een trieste drama, maar door er een dosis humor aan toe te voegen is het zeer leuk weg te kijken.
Wat overigens een leuk weetje is, is dat als een personage een bepaalde zin heeft gezegt, de woorden terug komen in een liedje
Een dikke 4.0*
Paalhaas
Erg amusante Britse komedie. Firth en Scott Thomas zijn flink op dreef en zowaar, die mooie Biel kan nog acteren ook. Geen meesterwerk of zo, maar dit is echt zo'n film die van mij gewoon zonder twijfel een dikke 3,5/5 krijgt. Heerlijk aanstekelijke en zéér aanwezige soundtrack ook, waarin diverse bekende nummers (van oudjes van Cole Porter tot Sex bomb, Carwash en When the going gets tough) een moderne big-bandbewerking krijgen. Highly recommended!
RickZ
Duidelijk niet mijn kind of movie. Veel geklets over niks in een Brits landhuis. Toch goed genoeg om uit te kijken.
pardalis
Het zag er veel belovend uit, maar tot nader orde niet geslaagd in het geheel. De humor kon beter naar voor gebracht worden, de drama wat diepgaander. Scott Thomas was hier goed, van Biel had ik wat meer verwacht. Ze had meer de neiging om Johansson te imiteren. De nummers in de film konden het geheel nog iets recht trekken. Niet voor een doorsnee filmkijker. Wie van trage Britse films houdt, kan hier misschien zijn gading vinden, maar ondanks dat ik in dit rijtje pas, viel dit toch eerder tegen ...
Semsoethot
Ik vind deze film zeer geslaagd. Inderdaad een Engelse Landhuisfilm, maar met veel humor en een intrigerende blik in een wereld die bijna verdwenen is. Goede rol van Jessica Biel , bitterzoet optreden van Colin Firth en een geniale Kristin Scott Thomas. Helaas is de vertaling in het Nederlandswat aan de magere kant. Het meeste lol had ik van Engels met de Engelse ondertiteling. De muziek is een heerlijke mix van oud en nieuw. Zoals Paalhaas al stelt, highly recommended.
mezzerin
Goed acteer- camerawerk. Het verhaal stelt niet zo veel voor, maar toch leuk om naar te kijken.
The One Ring
Is dit een remake van de gelijknamige Hitchcock film?
Ja. Een vreemde keuze voor een remake dat wel, want het is een van Hitchcock minst bekende films en naar overigens ook de slechtste die ik van hem gezien heb. Al lijkt het vooral een vrije remake te gaan worden. Hitch' films was geen komedie.
pmeester
Vermakelijke film. Beetje comedie / film noir.
Typisch Engels en heerlijke rol van Colin Firth.
nepdance
Absoluut een zeer amusante film! Ik ben het volkomen eens met pmeester wat betreft Colin Firth, die speelt een fantastisch goede en zeer vermakelijke rol in deze film.
Jessica Biel heeft mij zeer verrast met deze rol die ze geweldig neerzet. Vooral die 'heerlijke' dansscene waarin ze de tango danst met Colin....;)
Al met al een dikke 4!
Line89
Ik zag 'm in de sneak, en het is een typische sneak film. Als hij uit zou komen zou ik er niet naartoe gaan, als ik 'm voor een koopje zag liggen zou ik 'm niet kopen. Maar het is echt een super toffe film. Goed stukje acteerwerk, humor op de goede plaats, iedereen is geweldig en het totaalplaatje is gewoon komisch. Soms wat te veel geklets wat je niet kunt volgen, maar absoluut niet vervelend.
Ik moet er ook eventjes inkomen, maar dan ben je ook niet meer van het beeld los te krijgen. Heerlijke film met een goed verhaal! 4 sterren!
Vinokourov
Deze klucht deed een beetje Woody Allen-achtig aan. Hij had er vast iets veel beters van kunnen maken, maar dit was ook goed te doen. Paar aardige grappen en leuke afwisselende muziek maken de film best OK. Tegen het eind toe kakt het allemaal wel in elkaar.
Katharina
Film waar ik niet keihard om heb moeten lachen, het duurde even voor ik erin zat. Maar toch wel een leuke film. Die geweldige soundtrack zorgt voor drie *** hoewel dat nog een halfje kan dalen.
Vreselijke poster trouwens...
ArcovandenBroek
De trailer was erg leuk, de film zelf viel ietwat tegen. Aan het acteerwerk lag het zeker niet, alleen had ik iets meer komedie verwacht. Desalniettemin een leuke film om te zien.
SanneW
Als ik iets saai en frustrend vond, is het deze film wel. Het zit leuk in elkaar, maar de hele tijd is mamma niet tevreden over de nieuwe vrouw van haar zoon. Zo gaat het ongeveer de hele film wel. Dan denk ik tja..nu weet ik het wel.
mandy7
had een paar maanden geleden niet verwacht dat ie in NL zou uitkomen, dus had hem al ge-dl-ed. en thuis op de buis gekeken.
vond het leuk.
vooral jessica biel..
en colin firth
maar vooral jessica biel
Mug
Velen zijn te spreken over de soundtrack; juist dat vond ik een van zwakkere schakels. Het gebruik van bekende "moderne" liedjes in de jaren '20 swing style, dat kennen we nu wel van Moulin Rouge. Iets wat daar nog een functie had, maar soit. Vooral Sex Bomb was toch echt te veel van het goede. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Marius De Vries de beide soundtracks wist te produceren.
En helaas moet de venijnige dialogen-comedy toch verstoord worden door uitermate verschrikkelijke en zeer gemakkeljke en flauwe grappen en grollen momenten.
Desalniettemin, een fraaie giebelkomedie. En wat lijkt Biel toch veel op Scarlett Johansson in deze prent...ik ben niet de enige las ik reeds.
Vinokourov
Billy Ocean's When the Going gets Tough was wel geinig op het eind.
MissyNador
Indd. Helemaal mee eens. Dat vond ik een beetje jammer.
tangogirl
Top, top, top! Kristin Scott Thomas als de heks en de twee jaloerse, slechte zusjes... het lijkt net Assepoester...... En Colin Firth/ Jessica Biel..... geen commentaar wat mij betreft!
Leuke film met veel humor, prima muziek!
miepke
Ik had hem eigenlijk compleet anders voorgesteld.
Maar ik hield van de humor die erin zat.
Krijgt van mij 3,5 ster.
Norma
Aardige film, die echt niets meer is dan een enigzins geslaagde romantische komedie in een wat afwijkende setting. Het is het soort film dat door al het gekeuvel, de wat flauwe grapjes en verzorgde aankleding de hele lengte weet te vermaken, maar waar je je enkele dagen later al niet veel details meer van voor de geest kunt halen. Het acteerwerk is goed, maar de film mist net dat beetje venijn dat alles net even iets sprankelender had kunnen maken.
F.
Leuke Engelse Indie. Ik houd van Colin Firth, leuke muziek inderdaad (en door de cast leden ingezongen). Jessica Biel vond ik verrassend goed.
3.5
skipy05
Heel goede film. Ik had deze volledig anders verwacht. En hij heeft hier zo lang gelegen. Heel goed verhaal. Er zaten ook erg grappige stukken in. Jessica Biel zette een zeer goed rol neer, een van haar beter vond ik. Colin Firth speelde ook heel goed. Bijden maakte de film ook goed.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Elle S'appelait Sarah
Oorlog / Drama, 2010