• 9.369.636 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter Howitt

Met onder meer: Peter Howitt, Saffron Burrows en Sean Pertwee

Plot Dangerous Parking

Noah Arkwright (Peter Howitt) is een cultregisseur die zichzelf op een afgrond ziet afstormen door overmatig drank en drugsgebruik. Ondanks dat hij dit zelf weet, is hij niet in staat hier iets aan te veranderen. Pas wanneer hij ene Kirsten leert kennen gaat het weer enigszins de goede kant op met hem. Kirsten is zelf een jonge alcoholiste die het licht heeft gezien en Noah en haarzelf van de verslavingen af wil helpen. Ook zijn beste vriend Ray (Sean Pertwee) draagt zijn steentje bij en probeert Noah te stimuleren.

avatar van Gummiebear

Gummiebear

Official sites for Dangerous Parking (2007)

avatar van ralfsjam

ralfsjam

wat een geweldige film is dit zeg! was zo geboeid en positief verrast begonnen aan deze film dat ik dacht dat de film al richting einde was toen ik zag dat ik nog maar op 31 minuten zat! goeie humor in combinatie met een geweldige cast, en dat dan nog een geweldig in beeld gebracht! echt een aanrader voor die gene die van trainspotting en Fear and Loathing in Las Vegas houd... en dan op een geweldige manier!

GENIET!!!!!!

4.5 DIK............. en laat dit AUB een underground hit worden...

(en ik ga hem zeker nog en keer kijken met ondertitels, want een paar grappen ginnen wel erg snel)

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Die underground hit is het niet geworden en ook op een site als deze, helemaal niet bekend. Zonde hoor.

Mooie karakterschets van Noah. Een voice-over trekt je door de hele film. Noah is cynisch, lomp en in het begin destructief, word ook steeds meer verbitterd, heerlijk! Het is de normaalste zaak van de wereld dat zinnen van andere personen worden afgebroken, waar dan een cynische monoloog van Noah voor in de plaats komt. Ook heeft hij blijkbaar de rijkste fantasie en die mogen we allemaal meemaken.

Zeker in het begin is het nogal lomp en hard, maar het hoort allemaal bij het karakter.

Toch is er vanaf begin af aan een drama element te vinden, dat wordt veroorzaakt door het deprimerende in Noah's leven. Dit drama element wordt steeds sterker, maar de bittere humor blijft er altijd wel inzitten. Wel is het op den duur wat minder lomp, wat de film zeker ten goede komt.

Wat ik nog steeds niet snap is, waarom er in het begin van het verhaal, is gekozen voor een non-lineaire vertelling. De film was chaotisch genoeg, dat geforward vond ik nu niet perse nodig. Storen deed het echter ook niet.

Visueel worden inderdaad wat leuke dingen gedaan. Af en toe hele aparte filtertjes en we krijgen af en toe wat schermpjes over de echte film heen geplaatst, wel leuk. Toch is het geen visueel opvallende film.

Leuke verassing dus. Ik hoop dat deze film toch word opgemerkt, doordat ie nu weer even in de updates komt. Liefhebbers van bittere en cynische (wel erg engels) monologen moeten dit zeker checken.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Wat acteert deze regisseur geweldig! Hij vertolkt alle aspecten van zijn karakter uitstekend van begin tot eind en het komt heel naturel over, heel knap.

Heerlijke cynische Britse humor met veel zelfspot en visueel grappig gedaan. Het rommelige en de tijdsprongetjes heen en weer maakt het voor mij juist leuker in de film.

Tip: niet kijken tijdens het eten, lol

Een 3,75