Technocalyps (2006)
Genre: Documentaire / Sciencefiction
Speelduur:
156 minuten (miniserie, 3 delen)
België
Geregisseerd door: Frank Theys
Met onder meer: en Terence McKenna
7,3 (234)
Plot Technocalyps
"Are we prepared for dealing with the prospect that humanity is not the end of evolution?"
Kunnen rattenhersenen in de toekomst een vliegtuig besturen? Zal de mens in de toekomst 300 jaar oud worden? En zullen machines uiteindelijk intelligenter dan de homo sapiens worden? De laatste 15 jaar heeft de technologie een enorme evolutie doorgemaakt. Het lijkt alsof de mens erop uit is zijn eigen soort te perfectioneren en in de toekomst misschien zelfs te overstijgen. Het uiteindelijke doel van deze ontwikkeling is iets transhumaans, 'bovenmenselijks' te creëren: een mens met perfecte ogen, immuun voor allerlei ziekten en voor de wetten van dood en verval. Maar ten koste van wat en wie gaat dit? Filmmaker Frank Theys laat je kennis maken met wetenschappers die ervan overtuigd zijn dat we een tijdperk naderen waarin de mens, zoals we die nu kennen, niet meer het meest intelligente wezen op aarde zal zijn. Technocalyps gaat over de verstrekkende gevolgen die de aankomende ontwikkelingen met zich meebrengen voor het menselijk ras. Voor- en tegenstanders worden aan het woord gelaten over dit intigrerende, maar ook onheilspellende toekomstbeeld.
chrys
nou dat was toch zeer interessant,
er wordt in deze documentaire een probleem uitgelegd , die ik voorheen niet zag , of waar ik het probleem niet van zou inzien .
door middel van filosofische vraag stukken omtrent god en mens. heb ik toch een nieuwe facinerende blik naar de toekomst toe.
een zekere aanrader
Rudeo
Erg interessante documentaire, waarbij de band tussen religie en wetenschap voor mij een stuk duidelijker is geworden. Daarnaast word er veel gespeculeerd over de toekomst. Waarbij de verschillende ideeen sterk onderbouwd worden. Heeft voor mij iig een nieuw licht gewerpt op de evolutie van de mens.
riczz
De is en blijft één van de beste documentaires die er bestaat (naar mijn mening dan).
Er word wat rudeo al zegt veel gespeculeerd over de toekomst.
Zelf ben ik er gefasineerd door, en heb ik 3 uur lang zitten kijken op één avond
Maar wat een genot om te kijken zeg.
Veel interviews, maar ook beelden van de toekomst en verschillende religies worden met elkaar vergeleken over het standpunt van de toekomst.
Ik zou zeggen kijken en bedenk eens wat deze documentaire met je doet
!.
Mattie187
Ik heb deze documentaire gekeken vanwege de reacties hier op moviemeter en omdat ik dit allemaal zelf erg interresant vind.
Dit is tot nu toe een van de beste en duidelijkere documentaires op dit gebied.
Van veel dingen die ik al dacht worden in deze docu bevestigd..
Nu nog maar kijken of het allemaal klopt haha..
Zeker een aanrader!
Jason28
Zeer indrukwekkende docu, weet iemand of er nog meer docu`s zijn over dit thema?
Dorpsgek!
Ik vind dit allemaal zelf erg interresant,zeer goede thema ben beniuwt
dit wordt aandachtelijk kijken.
Misschien zelfs opnemen voor vrienden en kennesen.
meurisse
Teleurstellend, paar getuigenissen die niet boeiden, of die ongelooflijk irriteerden.
Nomak
Enorm teleurstellende en erg zwakke documentaire. Men heeft het hier vooral over sprookjes. Dit had bijzonder interessant kunnen zijn als men serieus op het thema was ingegaan. Maar helaas, in de plaats daarvan komen er een hoop zwakzinnigen aan het woord. Men heeft het over genetische manipulatie en hoe men de mens wil veranderen. Zo wil één van die vreemde gozers een God worden. En zo zijn er nog een paar van die gevaarlijke gekken te zien die men eigenlijk achter slot en grendel zou moeten zetten. Als Raël met zijn Elohim theorie zowat de meest geloofwaardige persoon is die aan het woord komt weet je wel hoe serieus je dit moet nemen.
Verder is het ook erg vervelend dat er in deze documentaire zo ongeveer elke religie erbij wordt gesleept. Het duurt ook allemaal veel te lang, deze onzin had makkelijk in een half uurtje verteld kunnen worden.
ErikH
Ik heb hem 4 sterren gegeven, niet omdat het een goede documentaire is (integendeel, het is allemaal onzin, zoals door de persoon hierboven ook verteld), maar omdat het humor van de bovenste plank is. Geweldige avond gehad toen dit op TV was, we kwamen niet meer bij

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix