• 9.371.602 stemmen

Geregisseerd door: Brett Sullivan

Met onder meer: Alanna Chisholm en Nick Abraham

Plot The Chair

"Sit down and shut up"

Danielle Velayo is een mooie, jonge student psychologie die last heeft van een duistere geest in haar buurt. Danielle wil aan haar zus Anna bewijzen dat ze niet gek is en besluit om in haar huis deze geest vast te leggen en te tonen aan de buitenwereld. Maar het loopt allemaal helemaal anders als Danielle bezeten wordt van de ziel van een kindermoordenaar.

Danielle Velayo

Anna Velayo

Ryan Durbin

Mordechai Zymytryk

Edgar A. Crowe

avatar van henkula

henkula

Beetje geknutseld aan het einde, maar voor de rest best aardig, echt spannend wordt het helaas niet.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Niet echt spannend , nee.

Maar, leuk videovoer als je ècht niets te doen hebt.

Chisholm speelt wel goed als bezetene.

Kleine voldoende.

avatar van pampie

pampie

echt heeeeeeeeeeeeel erg zwak acteerwerk. laten liggen deze film.

avatar van mixmaster

mixmaster

ik vond dit wel een goede film die je lekker weg kijkt.

goed geacteerd en lekker spannend.

avatar van tal1b

tal1b

opzich grappig verhaal, maar je moet van B films houden, ik niet.

avatar van kelama3

kelama3

B-film (Bagger) inderdaad laat maar liggen niet de moeite waard, het was zonde van mijn tijd!

avatar van olira

olira

OMG, dit is de meest achterlijke, debiele, domme, inspiratieloze film EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 0 sterren!!!

avatar van 606

Totaal niks van horror bevat deze film meer een thriller.

Acteren was wel goed.

Rest was het middel matig filmpje.

2,5 ster.

avatar van Phantasm

Phantasm

Een heel klein beetje horror, daar houdt het dan ook wel mee op, inderdaad meer een thriller, maar had toch nog wel spannende momenten.

avatar van Shinobi

Shinobi

"There's something about this house."

Vrij hoge score voor een ongeïnspireerde horror.

Op zich begint het nog wel interessant door een soort van spookhuis te creëren. Het resulteert zich in de gebruikelijke krakende vloeren, dichtslaande deuren en objecten die vanuit het niets zweven. Opmerkelijk feitje hierbij is dat 'The Chair' is geschoten in het huis van Brett Sullivan. Op de één of andere manier doet het me denken aan een Paranormal Activity (2007), ook vanwege het gebruik van een handheld camera om de slaaprituelen vast te leggen.

Helaas blijft de film te veel in de opbouwfase zitten; het lijkt alsof er niet echt ergens naartoe gewerkt wordt. Naarmate het geheel vordert, is de spanning logischerwijs te verwaarlozen. Wat dat betreft is het te merken dat bepaalde dingen wel erg vergezocht zijn en zelfs op niets trekken. Dat het acteerwerk ondermaats is, helpt zeker niet mee. Bovendien maakt Sullivan zich er makkelijk vanaf door de film plotsklaps te laten eindigen.

Al met al een moedige poging tot een horror, jammer genoeg is de uitkomst erbarmelijk.

Kleine 1,5 sterren.