• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Adam Marcus

Met onder meer: Val Kilmer, Gary Cole en Jennifer Esposito

Gesproken taal: Arabisch, Russisch, Frans, Spaans en Engels

Plot Conspiracy

Een commandant van de Amerikaanse Marine raakt gewond tijdens een gevecht in Irak en wordt terug gestuurd naar de VS. Eenmaal aangekomen wil hij een vriend opzoeken. Maar dan ontdekt hij dat zijn vriend is verdwenen en iedereen in de buurt ontkent ooit van hem te hebben gehoord.

avatar van mickjepc

mickjepc

goeie film

slecht acteer werk is relatief

die man kan nog jaren mee

voor de oudere jeugd tenminste

avatar van Baksteen

Baksteen

equisist schreef:

topper...zoals eerder gezegd hoe lager jullie als clan goede films afkraken hoe hoger mijn stem...5 dus

"clan"

avatar van Zinema

B-film die nergens écht slecht maar ook nergens écht goed wil worden. Tegen het eind laat de film zijn ware gezicht zien en dat is helaas niets bijzonders. Clichématig en voorspelbaar maar met het verstand op nul nog enigzins onderhoudend. Wat Kilmer in deze productie doet blijft raadselachtig. Gemiddeld.

avatar van twistie

twistie

Deze film doe mij veel denken aan First Blood, vooral dat stukje wanneer hij wordt opgepakt en schoon wordt gespoten, puur jatwerk !

Verder in de film , wanneer meneer (Val Kilmer /Steven Segal )met het hele stadje op de vuist gaat, doe mijn denken aan A team afleveringen.

Het positieve aan deze film zijn de vrouwelijke spelers, helemaal aan het begin is het genieten van een naakte schoonheid, en later komt Jennifer Esposito in beeld.

Kortom echt een film die je gewoon kan laten liggen en niks aan mis ofzo.

avatar van rolfvetter

rolfvetter

wat een butfilm ben net in slaap gevallen. Die val moet er nu echt mee stoppen.

avatar van joppies

joppies

dit was echt zonde v mn tijd had net zo goed goede tijden kunnen kijken ook tijdverspilling een dikke2 voor deze

avatar van lvn1979

lvn1979

Gisteren deze film gekeken. Het begin is nog wel aardig en de verhaallijn duidelijk. Het verzand echter in toevalligheden en eindigt in een een western met 12 doden in een dozijn.... --> 1,5*

avatar van m1701

m1701

vond de film niet echt bijzonder

Vond wel dat Val Kilmer het aardig deed! Had ik niet verwacht

Sommige stukken waren erg spannend maar het was niet echt meeslepend eerder saai.

In het begin was de film nog wel interessant daarna zwakte het erg af.

2,5* want het is het net niet, net wel

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Zeer matige film die geen moment spannend wordt.

Verhaallijn hebben we al zo vaak gezien maar dan in een iets ander jasje. Iemand neemt wraak en het is wachten op de climax aan het einde die net als nu vaak tegenvalt. Heel het verhaal slaat eigenlijk nergens op en is sterk overdreven en eigenlijk onmogelijk.

Over de acteerprestaties was ik ook niet echt tevreden over. Val Kilmer is echt diepgezonken dat hij met zoiets meedoet. Het is gewoon raar om hem in zo'n rol te zien die duidelijk niet bij hem past. De rest van de cast was nog slechter en dan vooral de slechteriken.

Ik heb de film op dvd bekeken en die scoort gewoon een voldoende. Het beeld was gewoon in orde en het geluid 5.1 klonk gewoon goed.

Voor mij is de film 2* waard omdat ik dit alles wel vaker gezien heb maar dan in een beter jasje.

avatar van danny61

danny61

Toch eigenlijk een flauwe bedoening allemaal.

Echte spanning onbrak eraan.

Om van het einde maar te zwijgen zeker.

Ik geef 1 op 10

avatar van SubzeroX

SubzeroX

gewoon 'n actie film zoals er al heel veel zijn.

Gewoon actie en meer niet vind je dat niks dan vind je deze film ook niks.

val kilmer deed mij echt meteen denken aan 'n Arnold Schwarzenegger opvolger in deze film, al vind ik de film zelf meer 'n beetje op Rambo lijken maar dan in 'n andere omgeving dan 'n standaard rambo film hehe

avatar van Weertenaar

Weertenaar

De behoorlijke start wordt in het vervolg ernstig tekort gedaan: 1.50 (1.60)

Waar het de eerste tien minuten nogal vaag is waar men met deze prent nu precies naartoe wil komt de prent kort daarna meer dan behoorlijk op gang, om vervolgens afgeraffeld te worden tot het kaliber van een troosteloze B-productie. Toch jammer eigenlijk, dat het nu juist op deze manier moest aflopen... Maar goed, laat ik voor de verandering positief beginnen. Hoewel de eerste tien minuten ietwat afstandelijk overkomen pakt men de draad vervolgens heel behoorlijk op. Er ontstaat zowaar een aparte, haast beklemmende sfeer, die na pakweg 35 a 40 minuten in één klap volledig verdwenen is als MacPherson zijn bordje chili zit weg te happen in een eigentijdse lunchroom. Het niveau stort vervolgens volledig in, om tot aan de aftiteling geen tekenen van herstel meer te vertonen. Van de frisse start is niets meer over en de prent ontaard in één grote inspiratieloze sof die vol zit met elementen die al tig keer vele malen beter zijn gedaan.

Dat het zo bergafwaarts gaat mag Adam Marcus zichzelf aanrekenen. Hij schreef het script, waarna hij de prent vervolgens ook zelf regisseerde, maar waar deze combinatie juist een voordeel zou moeten zijn, maakt Marcus er een grote puinzooi van waarvan hij op een gegeven moment zelf niet eens meer weet waar hij zich nu eigenlijk bevindt. En dan vond hij het ook nog nodig om zichzelf een kleine rol toe te bedelen.... Conspiracy verkeerd in een totale onbalans waaruit blijkt dat de kennis van Marcus minimaal is. Technisch presteert hij al niet veel beter, het wordt gelukkig niet zo slecht als in Meltdown die ik gister zag, maar goed is anders. Alleen het populaire cameragebruik ontbrak er nog maar aan...

En dan het punt van discussie in deze film, de rol van Kilmer. Vooropgesteld vindt ik zijn optreden zeker niet slecht, maar de glans is er bij Kilmer al een aantal jaren vanaf. Zijn hoogtijdagen lijken al een decennia achter ons te liggen, waar ik me onder andere een meesterlijke rol in Tombstone kan herinneren. Het is één en al automatische pilootwerk wat Kilmer hier laat zien. Zet een moeilijk gezicht op, verhef de stem iets op een zo eentonig mogelijke manier en afdraaien maar die hap. Tja, zo kan het natuurlijk ook, maar er is geen greintje passie te ontwaren, terwijl de critici niet van een wanprestatie kunnen spreken. Als je zo je acteercarriere levende wil houden.... Ondanks de matte Kilmer is er verder niemand die er bovenuit steekt. Conspiracy beleefd ondanks alle beperkingen een aardige start, wat op zich nog best knap is ook, maar na ruim een halfuur gaat het hard bergafwaarts waarin Conspiracy zich enkel op negatieve wijze onderscheidt tussen vele lotgenoten.

Script / Verhaal:................ 1,50

Positie: 339/355

Conspiracy staat daarmee voor '10.5 Apocalypse' en achter 'Firetrap'

avatar van Q Jones

Q Jones

Wat is er toch gebeurt met Val Kilmer de eens zo veel belovende en zelfs grote acteur valt nu alleen maar te zien in B films want echt onder zijn maat is. Zijn optreden in de bioscoop film The Bad Lieutenant was ook niet echt het vermelden waard.

Deze film is ook niet bijzonder het verhaal is al zo vaak vertelt het acteur werk van Kilmer is redelijk maar je ziet dat hij er niet veel zin in heeft. Jennifer Esposito was ronduit irritant. De actie is ook niet alles wat allemaal erg jammer is.

Ik zou deze film overslaan of je moet een echte fan zijn van het verhaaltje oude diener komt in een corupt stadje en slaat de boel kort en klein en alles is weer goed.

avatar van aburex

aburex

B-film. Waarin zijt je toch verzelt Val Kilmer? Standaard verhaal en bovendien nog slecht geacteerd. Gelukkig maken de vechtscènes het bekijken van de film nog waard

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Standaard B-film. Ik dacht Conspiracy uit 2001 binnen gehaald te hebben, het bleek deze te zijn. Het begin maakte me nieuwsgierig, al die mysterie in dat kleine stadje. Daarna met verbazing zitten kijken hoe het steeds vreemder en ongeloofwaardiger werd.

avatar van philtuper

philtuper

Wat een ontzettende puddingfilm! Het is dat ik last heb van een lichte vorm van slapeloosheid en dat ik per toeval via RTL7 op deze film stuit, maar ik raak spontaan genezen! Gauw naar bed!

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, maar ik was er niet kapot van.