• 9.377.356 stemmen

Alternatieve titel: Gevangenis Rock

Geregisseerd door: Richard Thorpe

Met onder meer: Elvis Presley, Judy Tyler en Mickey Shaughnessy

Plot Jailhouse Rock

"Elvis in Action as Never Before!"

Vince werkt elke dag keihard op een bouwwerf, maar toch gaat hij ondanks zijn weinig veelbelovende toekomst enthousiast door het leven. Wanneer hij op een dag echter een man hardhandig aanpakt, belandt hij een jaar in de cel. Daar leert hij de ex-countryzanger Hunk Houghton kennen. Deze introduceert hem in de wereld van de muziek en leert hem gitaar spelen.

Vince Everett

Peggy Van Alden

Mr. Shores (narrator)

Sherry Wilson

Teddy Talbot

Laury Jackson

Sam Brewster (onvermeld)

Girl in Booth (onvermeld)

Guitar Player (onvermeld)

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Wel eens gezien ja, leuk, maar om nu te zeggen dat de 'Pelvis' een fantastisch acteur was???

avatar van vic

vic

dit was de enige waar hij een overtuigende rol neerzette. Elvis beste tussen de rest van de troep die hij gemaakt heeft. 3 sterren

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Dit was volgens mij de bekendste film van de 'Pelvis'. Ik heb hem een jaar of 8 geleden eens op TV gezien, maar het kon me allemaal niet zo boeien... Ach, **1/2 dan maar, maar misschien moet ik deze (net als 'Blue Hawaii') gewoon nog eens een keer gaan kijken...

avatar van chrissie

chrissie

for old times sake 3.5 kan er nog altijd wat afdoen als ik hem nog eens zie

avatar van speedy23

speedy23

Een van de eerste (en tegelijk een van de beste) films van rock-idool Elvis, naar een verhaal van Ned Young, die op treffende wijze de keiharde showbizz toont met zijn onbetrouwbare managers en gladde reclamejongens. Regisseur Richard Thorpe laat muziek en drama mooi in elkaar overlopen. Elvis zelf is verantwoordelijk voor de choreografie van de gevangenisshow...

avatar van otherfool

otherfool

Ik ben niet echt een fan van Elvis, maar deze film was eigenlijk best aan te zien. De King acteert opvallend goed en dat trekt het simpele verhaaltje richting de voldoende.

3*.

avatar van speedy23

speedy23

De originele filmposter is veel mooier.

avatar van Ritchie30

Ritchie30

De clip (Jailhouse Rock) in deze film is de eerste muziekvideo in de geschiedenis. In die tijd stond deze film vooruit op andere muziekfilms.

avatar van Mug

Mug

Ritchie30 schreef:

Daar zijn de meningen dus over verdeeld. Eerder de eerste 'videoclip' die gechoreografeerd was. De Jailhouse Rock sequentie past trouwens eerder in het MGM musical genre.

Zelfs Rock Around the Clock was eerder... Ach, de meningen zijn verdeeld. Wikipedia heeft een zeer leuk en informatief artikel over de 'music video'.

Dan, de film, daar draait het hier meer om. Jailhouse Rock was de derde film van Elvis, en tevens ook de succesvolste en meest gewaardeerde. Wellicht ook omdat de rol Presley het beste lag, zanger die doorbreekt met een bad guy uitstraling, en vrijheid in bewegingen (ook volgens mij de enige film met de welbekende Elvis moves).

Maar Elvis is geen acteur. Ook al is het script redelijk interessant (fall and rise and fall and rise and fall...), het gaat om de moves en zang van Presley.

Jailhouse Rock is een redelijk amusante film, en verdient toch een extra half sterretje voor het titelnummer, een mijlpaal in de muziek(film)-geschiedenis. Drie sterretjes.

Tegenspeelster Judy Tyler overleed helaas (auto-ongeluk) enige dagen na het draaien van de film. Stoppen op je hoogtepunt is misschien wel een zeer pijnlijke showbusiness-les (iets waar Presley niet naar wilde luisteren).

Mug schreef:

Jailhouse Rock was zeker niet zij succesvolste. Dat zijn Blue Hawaii en GI blues. Ook is die niet zijn best beoordeelde film. Dat is King Creole. En begrijpelijk. Als je die hebt gezien zou je niet zeggen dat hij geen acteur is. Hij acteerd daar beter in dan bijv. James Dean. Voor wie de rol eigenlijk bedoeld was. Ik heb meer dan 40 uur documantaire (en 2 boeken) over Elvis liggen (en alles gezien) dus weet dit allemaal vrij zeker. De mensen die dit de beste Elvis film vinden moeten nodig King Creole gaan kijken. Dat is top 250 matriaal!

avatar van niethie

niethie

Erg vermakkelijk elvis filmpje wordt door vele als zijn beste film beschouwt maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Elvis rol in deze film is inderdaad niet geweldig, in dat geval moet je zoals veron35 al zei toch echt king creole gaan kijken. Maar voor de rest is dit een erg vermakkelijk filmpje vol heerlijke muziek (die scene waar hij het titelnummer zingt behoort tot een van mijn favoriete scenes ooit), een klein maar vermakkelijk verhaaltje.

3 sterren (elvis rullez (r.i.p 1935-1977, 30 jaar geleden al weer)

avatar van thunderball

thunderball

Dit is toch wel de beste Elvis film voor mij, maar dat is ook niet zo moeilijk omdat 95% flutfilms zijn en die ook allemaal met elkaar inwisselbaar zijn. Uitzonderingen, inderdaad King Creole, Charro, evt Love me tender en dan dus deze film.

Helemaal de tand des tijds heeft ie niet doorstaan en sommige plotwendingen zie je al van ver aan komen, maar toch blijft dit wel een geinige film en het titelnr knalt er nog steeds uit.

4 sterren.

avatar van ace leader

ace leader

Elvis moet het eigenlijk bij zingen laten...acteren kan ie niet super! wel een vermakelijke film met coole nummers 3.5

Elvis was inderdaad geen Marlon Brando of Laurence Olivier, maar hij was heus niet zo slecht als sommigen denken. Veelal stelden zijn films niet veel voor en kon hij de zaak niet redden. Hij is goed in deze film en ook in FLAMING STAR, gemaakt door Don Siegel (van Dirty Harry e.d.). CHARRO is een soort spaghettiwestern met een Elvis à la Clint Eastwood met stoppelbaard. De film is zojuist op DVD verschenen.

scherpschutter schreef:

Charro is al langer op dvd uit. In engeland is hij nu ook al meer dan een jaar uit. In denemarken al iets van 3 jaar. Weer iemand die King Creole en Wild in the Country vergeet...

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

veron35 schreef:

Zou je CHARRO, ondanks z'n lage IMDB-score, niet es toevoegen bij MM?

Dogie Hogan schreef:

Zou je CHARRO, ondanks z'n lage IMDB-score, niet es toevoegen bij MM?

Hij staat al op de site...

Beste Veron 35. Een paar opmerkingen. Ik was King Creole niet vergeten, maar jij had het daar al uitgebreid over gehad. Ik wilde gewoon wijzen op FLAMING STAR naar mijn idee zijn beste film. Wild in the country vind ik een matige film. Dit zijn uiteraard persoonlijke opvattingen. Hoeveel materiaal je over Elvis ook hebt, je kunt nooit zekerheid claimen, kunst is geen wetenschap, ook de kunst van Elvis niet. Juist daarom is het zo leuk om over kunst te discussiëren.

avatar van die hard

die hard

Deze film geeft een goede impressie van hoe een onbekende een ster wordt en helaas arrogant wordt. Gelukkig komt een happy end voor de liefhebbers van deze film.

Overigens is dit een film die ik wel 5 keer heb gezien. Verveeld niet en er wordt ook mooi gezongen door Elvis.

Helaas is de vrouwelijke tegenspeelster van Elvis kort na deze film overleden.

avatar van michael myers

michael myers

Ralfke schreef:

lijk me een goed idee als je begrijpt wat ik bedoel .

avatar van Zinema

Jailhouse Rock is een legendarische film. Geen meesterwerk maar een cool drama dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Er is ook een ingekleurde versie maar zwart-wit is het origineel. Bracht Elvis nog meer roem en is een van zijn bekendste films. Best redelijk maar vliegt tegen het eind nogal uit de bocht. Het blijft een klassieker echter..

Zinema

avatar van Twiggertje

Twiggertje

geweldige films, ook de liedjes zijn leuk vooral 'young and beautifull'

Ik heb deze aangeschft op dvd. Is wel fijn dat ze 5.1 guidskanaal hebben toegevoegd.

avatar van gauke

gauke

Absoluut een van de betere films van Elvis Presley, ook als acteur, dit verrassend goede muziekdrama.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

gauke schreef:

Vandaag pas gezien, veel muziekfragmenten natuurlijk al los van de film gezien.

Maar toch, een redelijk goed opgebouwd verhaaltje rond Presley. Goed geacteerd, zowel door Presley zelf als zijn medespelers. De muziek is onverwoestbaar, uiteraard.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Elvis acteert beter dan in de meeste andere films, de R&R muziek is geweldig! (especially titeltrack en You're so Square). Maar ik had iets meer van deze verwacht. Velen vinden dit dé Elvis klassieker, maar ik ben toch grotere fan van King Creole, wat ik een echte goede film vind, met een goed verhaal, een echt goede Elvis, en echt goede muziek.

een van zijn betere films.

Jailhouse Rock wijkt iets meer af van het cliché.

zoals: jongen ontmoet meisje en ze worden verliefd enz.

de scene waarin hij de titelsong zit is zeer vermakelijk en behoort tot een van mijn favorieten.

verdient zeker een 3,0

avatar van Film Pegasus

De eerste Elvis-film die nog wel aangenaam is om te kijken. Maar dat is ook niet moeilijk. Elvis zet hier een rol neer die hij gewoon is: een enfant terrible die het wil maken in de showbizz. Verrassend is de film dan ook helemaal niet en valt alles op Elvis en z'n gezang. De voorstelling van Jailhouse Rock is niet slecht, al zijn er een pak betere choreografieën. Maar het nummer is wel leuk als je z'n muziek apprecieert. Probleem van de film is dat de echte 'Elvisscènes' wel overleven maar waar hij echt moet acteren en meer Vince wordt, komt het niet zo uit de verf. Zonder Elvis was dit een vergeten filmpje geworden. Leuk om een keer te zien, maar meer voor Elvis dan als sterke film.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Elvis is nog meer gegroeid als acteur. Hij lijkt hier een stuk meer zelfvertrouwen te hebben en speelt de brutale knaap ontzettend sterk, een van zijn beste rollen. Je ziet hoe snel hij kan leren. De eerste twee films deed hij ook goed, maar hier is hij een volgroeid acteur. Hij ziet er ook beter dan ooit uit; jaartje ouder, mooie kuif en goed gekleed. Het verhaal heeft niet al te veel om het lijf, maar het is leuk om te volgen. Het hoogtepunt is natuurlijk Elvis' rockmuziek (inclusief dans); het Jailhouse Rock fragment is legendarisch! Een hoogtepunt in zijn (film)carrière. In de woorden van Tarantino: "In Jailhouse Rock, he is rockabilly."

You're so square... Baby I Don't Care!

avatar van gauke

gauke

Deze derde film met een koele Elvis Presley is een goede mix van drama en muziek, waarin de regisseur de kijker een blik gunt achter de schermen van de muziekwereld. Een onderhoudende film die laat zien hoeveel talent Presley had; hij speelde een geloofwaardige rol en de songs zijn fris en cool, de muziek is markant en schitterend.

avatar van Theunissen

Toch wel één van de betere films van Elvis Presley en destijds ook een groot succes in de bioscopen. Het verhaal is best aardig en weet ook wel te boeien. Ook de vele leuke en goede liedjes zijn een genot om te zien (o.a. natuurlijk Jailhouse Rock). Elvis Presley speelt op zijn best en had er ogenschijnlijk ook zin in want het plezier spat van het scherm af. De film mag dan wel behoorlijk gedateerd zijn, toch kijkt hij nog steeds prima weg.