• 9.370.399 stemmen

Geregisseerd door: Masaru Konuma

Met onder meer: Naomi Tani, Nagatoshi Sakamoto en Hijiri Abe

Gesproken taal: Japans

Plot Hana to Hebi

Een rijke man heeft er genoeg van steeds door zijn vrouw afgewezen te worden en geeft een bondagemeester Makoto de opdracht haar te heropvoeden. Makoto valt voor de schoonheid van de vrouw die op haar beurt ook steeds meer geniet van de sado-masochistische spelletjes.

avatar van Onslaught

Onslaught

Goede pinku film.

Hana to Hebi bracht filmstudio Nikkatsu in 1974 eindelijk weer een succesje en dit kwam voor een groot deel doordat de studio de sm-actrice Naomi Tani wist aan te trekken.

De film zelf is niet bijster mooi geschoten en bevat ook niet een groot uitgewerkt script. Ook moest het verhaal, dat is gebaseerd op een boek van sm-schrijver Oniroku Dan, voor een groot deel worden herschreven. Toch is het een film waar je met interesse of afkeer naar kunt kijken. Je ziet een sterke, trotse en zelfverzekerde vrouw veranderen in een weerloze, onderdanige en uiteindelijk seksverslaafde vrouw.

avatar van starbright boy

Ik vond er niks aan. Saai, lelijk en weinig opwindend en al helemaal niet schokkkend ofzo. Ik kon aan de film niet zien waarom dit een relatief bekende pinku is. Ben bang dat het alleen het succes van de film was.

avatar van BBarbie

BBarbie

Naar verluidt een klassieker onder de pinku-films. Nou, het zal wel aan mij liggen, maar ik vond er weinig aan. Ik heb inmiddels een redelijk aantal pinku’s gezien en bij mij bungelt deze film binnen dat genre ergens onderaan. Dat gemartel is niks voor mij. Ik had regelmatig te doen met protagoniste Naomi Tani, die volgens mij veel afgezien heeft bij de opnames voor deze film.

BBarbie schreef:

De update van Takashi Ishii vond ik wel de moeite, deze echter nooit gezien dus ik kan de vergelijking niet maken Al heb je ook daar wel martelpraktijken.

avatar van BBarbie

BBarbie

Onderhond schreef:

Ik herinner mij de SM-praktijken in de film van Ishii als minder schokkend dan in deze film. Maar het is te lang geleden om een 1 op 1 vergelijking te maken. Mij staat wel bij dat in de film van Ishii over een danseres meer verhaal zat dan in deze film.

avatar van Noodless

Noodless

Gezien het thema van sado-masochistische spelletjes en martelingen zou je ook kunnen stellen dat je de film ook in het subgenre torture kan plaatsen. Blijkbaar toch niet omdat de film meer focus legt op drama en erotiek. Het verhaal stelt weinig voor en zowel op gebied van drama en erotiek weet deze film niet te beklijven. Niet dat er weinig erotiek te bespeuren valt, integendeel zelfs, maar je moet van dit soort films wel houden. 3/10