• 9.369.537 stemmen

Oorsprong: Spanje / Italië / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Vicente Aranda

Met onder meer: Casper Zafer, Esther Nubiola en Leonor Watling

Plot Tirante el Blanco

"Constantinople, XV century. The ladies' complot"

Tirante, een ridder, heeft zich geëngageerd om te vechten tegen de Turken in Constantinopel. Hij ontgoochelt de mensen niet die hun hoop op hem gevestigd hebben en slaagt erin de stad te bevrijden van de indringers. Maar hij wint niet alleen de veldslag, hij verovert bij de oppositie ook het hart van Carmesina, de toekomstige erfgename van de Turkse troon.

Pleasure-of-my-life

Hippolytus

Turkish Ambassador

The Peaceful Widow

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Twee nominaties voor een Barcelona Film Award in 2006.

avatar van arno74

arno74

Tsja... slecht slecht slecht...

De DVD-hoes leek wel aardig. De film helaas niet. Woorden als verschrikkelijk, lachwekkend en belachelijk spookten regelmatig door mijn hoofd bij het zien van dit "erotisch avonturencostuumdrama."

Enig plusje was dat de beelden en achtergronden (niet het camerawerk) acceptabel waren, de rest was dat niet. Als je het geluid en de ondertiteling uitzet lijkt het op een film. De dialogen doen aan een zeer slechte vrouwensoap denken, waar telkens zogenaamd pikante nonsens aan is toegevoegd dat mannen zogenaamd moet aanspreken. Vreemde mix. Ook de score is waardeloos.

Het "verhaal" is ronduit slecht, maar waarschijnlijk onbelangrijk in een erotische film. En de "acteerprestaties" verdienen die term niet, zo slecht.

Dan het erotische, als al het andere slecht was zal dat dan misschien een pluspuntje zijn? Helaas, ook dat woord is veel te groot voor deze film. De eerste erotische scene bestaat uit een man die zijn pink in de oor van een andere man steekt... Daarna moeten we het voor de helft van de film qua erotiek doen met de ogen van mannen die gericht staan op de boezems van vrouwen, en af en toe een kus of een hand op een borst... Naarmate het einde nadert neemt het bloot toe maar wordt het alleen absurder en belachelijker.

Waardeloze film. Niet om aan te zien en niet om aan te horen. Tijdverspilling.