• 9.374.574 stemmen

Das Wunder von Berlin (2008)

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Roland Suso Richter

Met onder meer: Kostja Ullmann, Karoline Herfurth en Veronica Ferres

Gesproken taal: Duits

Plot Das Wunder von Berlin

Marco Kaiser (Kostja Ullmann), de zoon van een strenge officier, wordt langzaam beïnvloed door de punk-cultuur. Wanneer Marco en zijn vriendin worden gearresteerd, wil zijn vader hem dwingen om zijn dienstplicht te vervullen, maar Marco piekert daar niet over.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Aardige vertolkingen door de cast maar echt indrukwekkend wordt het nergens. Het blijft een beetje duf en langdradig ondanks alle opstanden en de promotie van Marco als groepsleider over een stel soldaten. Het interesseerde me niet gigantisch veel wat er nu precies ging gebeuren en eigenlijk is de verhouding tussen vriend en vriendin ook maar standaard verwerkt met zowel ruzies als dolle pret. Toch kunnen we stellen dat het eindproduct op voldoende wijze is afgerond. Het zit gewoon wel stevig in elkaar en hier en daar is er best een mooie scène terug te vinden.

avatar van BBarbie

BBarbie

Televisiefilm over de leden van een Oost-Duits Stasi-gezin in de maanden voorafgaande aan de val van muur, waar de spanningen met de roep om meer vrijheid en democratie door de verschillende karakters van lieverlee hoog oplopen. Het scenario zit knap in elkaar en kent een paar verrassende wendingen, vooral in de tweede helft van de film. Op het goed verzorgde acteerwerk valt weinig aan te maken, maar de film had in zijn totaliteit wat mij betreft best nog wat venijniger mogen zijn.

avatar van Movsin

Movsin

TV-film die de spanningen binnen een gezin behandelt, de maanden die de val van de Muur voorafgaan en het einde van de DDR inluidde.

Heel wat emoties, maar het is nogal langdradig uitgewerkt.

Toch wel interessant omwille van de schets van de heersende sfeer en de praktijken die de DDR beheersten.

De plotse ommekeer van de punker naar een gemotiveerde militair leek mij toch onwaarschijnlijk.

Karoline Herfurth is een nog veel belovende actrice.