Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
Materny
Eerste foto van een set, zover ik kon vinden na 10 minuten googlen.
LaCosaNostra
Op het einde van Dragonball is Goku geen kind meer! Ik kan niet wachten, ik ben laatst begonnen met de hele serie opnieuw te bekijken!
Aztique
Eerste foto van een set, zover ik kon vinden na 10 minuten googlen.
ook is de eerste banner bekend
Jammer alleen dat Chatwin zo boos kijkt, ik zie Goku toch voor me als een vrolijk en naief iemand.
Materny
Dit ziet er niet uit vindt ik
En piccolo lijkt me wel een heel grote neus te hebben. Zoals het nu lijkt heeft hij duidelijk protheses.
Aztique
^Idd, ik weet ook nog niet echt wat ik er van moet denken, het doet me denken aan een Power Rangers schurk. Hopelijk komen er binnenkort duidelijkere plaatjes
ToNe
Wat een cynisme!
De filmindustrie doet er goed aan om het de gemiddelde (westerse) filmkijker tegemoet te komen met een herkauwsel, die vooral niet moet vervreemden.
Daar doet het feit dat de regisseur Wong heet en de supporting cast Aziatisch is (goed punt) verder weinig aan.
Chucky92
Wat een onzin... de characters zien er zo slecht uit... om te janken...
Tenshinhan
Ik heb altijd gezegd dat als er een live action van Dragon Ball (Z) uit zo komen, die film in Japan geregisseerd zou moeten worden met een Japanse cast en regisseur. Waarom? Gewoonweg omdat Dragon Ball erg Japans is, en net zoals er niemand in Japan in staat zou zijn om een 'john wayne' achtige western te maken, zijn ze in Amerika niet in staat om zoiets te maken.
Goku ziet er al helemaal verkeerd uit, en ik snap niet waarom bepaalde personages gespeeld worden door Aziatische acteurs en andere weer door Amerikaanse acteurs, terwijl ze in theorie bijna allemaal aziatisch zijn in de manga en anime. Bulma die uit een stad komt uit het westen is volgens mij één van de niet aziatische personages uit de manga.
Zuzuu
Hmm ik vind de nieuwe poster niks en hoe kan Justin Chatwin de enige credits op de poster krijgen. Stom.
Nicholas
Die poster is fake.
De film komt namelijk pas uit in 2009 en op de poster staat 2008.
stephan73
Poster weer teruggedraait.. Was inderdaad een fake.. Echte poster is alleen nog in te lange vorm te vinden..
Hayabusa
Huh, is Piccolo de slechte in deze film :S ?
Ja, was hij in de manga en de anime toch ook.
Sasja
Huh, is Piccolo de slechte in deze film :S ?
In Dragonball was hij slecht ja en in het begin van DBZ ook (wat bij de mange nog steeds Dragonball is) daarna word hij goed
Gajarigon
Wat kijkt Goku toch serieus... en dat terwijl het zo'n vrolijke jongen is. Voor de rest ziet Chatwin er naar mijn mening best wel passend uit.
LaCosaNostra
Op de poster op deze site wel maar bij deze minder:
Bulma ziet er ook goed uit trouwens!
Goldenskull
Zal de geweldige serie (Dragonball, Dragonball Z, Dragonball GT + movies/specials) nooit kunnen overtreffen ben ik bang, ik ga um misschien wel zien..maar verwachtingen zijn laag.
Riddick
Spijtig om te zeggen (en ik ben een grooot DB fan!) maar dit ziet er een beetje uit als de power rangers..
Hoop echt dat ze hier goed werk van gaan maken!.. Want hoe het er nu uitziet veranderen ze de genre van de film naar een iets duistere en meer 'serieuze' characters..
Ik ben benieuwd!!
Materny
Hierboven de knecht''en'' van picollo.
Voorzien van bovenmenselijke krachten, keiharde skin en net zoals Picollo zelf het vermogen om te regeneren. Go go Power rangers zeggen de anti dragonball nabs, maar ik vindt het niet slecht eruit zien.
Achmed
Er gaan geruchten rond dat Dragonball series is bedoelt als trilogie! Het zou mooi zijn als deze film zou eindigen met Raditz die landt en dat Goku en Picollo net willen gaan vechten (met Raditz ofc) en dan de Credits langs rollen!
En het maakt voor mij niet uit hoe slecht deze film wordt ik ga hem kijken en zijn mogelijke sequels ook
PS: Ik hoop dat Yun-Fat een goeie pervert kan spelen
Ik heb hier volgens mij gelezen dat ze het inderdaad in 3 delen splitsen:
1. Evil Piccolo
2. Saiyans (Raditz, Nappa, Vegeta)
3. Frieza (zal wel eindigen met Frieza's dood) En dan stopt het: geen Garlic Jr, of Future Trunks.
Sasja
misschien als het goed gaat dat ze nog meer delen maken zoals met star wars. Omdat er nog niks bekend is over deel 4, 5, 6, enz. betekend niet dat er geen kans bestaat dat die niet komen. ze gaan het eerst afwachten wat de eerste 3 doen
Aztique
Er is nog niks bekend over waar de rest van de trilogie over zal gaan, maar de volgorde van Piccolo, Saiyan saga en daarna Frieza is wel de meeste logische. Het zal zeker niet verder dan Frieza komen.
Materny

Er zou inderdaad zoiets in het contract staan, over hun medewerking in evt vervolgen. Maar zoals gewoonlijk is er een ding waarvan alles afhangt over eventuele vervolgen.
Geld.
Zal deze film meer gaan opbrengen dan 100 miljoen is de vraag.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video