• 9.371.574 stemmen

Geregisseerd door: Jirí Menzel

Met onder meer: Rudolf Hrušínský, Vlastimil Brodský en František Řehák

Gesproken taal: Tsjechisch

Plot Rozmarné Léto

De middelbare Antonin en zijn vrienden, een gepensioneerde burgemeester en een priester hangen rond bij de rivier, zwemmen en filosoferen. Plotseling begint het te regenen. Het is weer één van die zomers waarin het alleen maar regent. Antonin runt een zwembad met zijn vrouw Katherine. De sleur wordt doorbroken als opeens Ernie, een man met paard en wagen, arriveert. Hij legt een paal over de rivier en loopt daarover. Met deze truc nodigt hij iedereen uit voor een voorstelling die avond. Anna, de mooie assistente van Ernie, deelt de nacht met Atonin. Hierdoor besluit Katherine in de wagen van Ernie te blijven. Zelfs de burgemeester en de priester beginnen de schoonheid van Anna in te zien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Baggerman

Baggerman

Op zich bij vlagen wel grappig, maar niet erg bijzonder. De korte speelduur zorgt er toch voor dat het geen vervelende boel wordt. Sommige situaties zorgden toch wel voor een grijns, zoals het hechten van het oor van de priester met een vishaak.

Voor het eerst trouwens dat ik Jirí Menzel (bewust) als acteur zie in een film. Hij kon goed koorddansen, zeg!

Jana Preissová (Anna) is wel een heerlijke verschijning. Geen wonder dat de mannen hoteldebotel van haar worden.

avatar van Fransman

Fransman

Ja, veel meer dan dat Baggerman erover te melden heeft weet ik ook niet. Een luchtig tussendoortje misschien van Jirí Menzel toen alles nog goed was. Er wordt wel erg veel in geouwehoerd, daar kan ik nooit zo goed tegen. Zit een beetje tussen komedie en drama in. Maar de omgeving is mooi en Jana Preissová is een lekker ding.