• 9.375.650 stemmen

Met onder meer: Eddie Murphy, Thomas Haden Church en Vanessa Williams

Releasedatum: 15 oktober 2009

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Imagine That

"What if your daughter's imagination... Was the secret to your success?"

Wanneer het leven van Evan (Eddie Murphy) steeds meer op een grote mislukking begint te lijken, nodigt zijn dochter hem uit in haar fantasiewereldje, waar de oplossingen voor zijn problemen schijnbaar voor het grijpen liggen.

Evan Danielson

avatar van joyenait

joyenait

deze film is te erg

avatar van gotti

Niet stemmen voordat je de film gezien hebt. Ze zijn nog bezig met draaien...

avatar van maxomaniak

maxomaniak

Iemand al stukjes van de film gezien?

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Lijkt me een leuke film

avatar van Fi_lm_bre_ker

Fi_lm_bre_ker

wanneer komt ie uit????

avatar van brabusRUS

brabusRUS

De nieuwe film met Eddie Murphy. Lijkt mij leuk.

avatar van Stefan-Z

Stefan-Z

Release Date: 29 October 2009 (Netherlands)

(IMDB)

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Klinkt als Bedtime Stories?

avatar van m1701

m1701

Wanneer komt deze film hier in de bios??

Ben em nu aan het kijken

avatar van m1701

m1701

Leuke film!

Verhaal is niet heel nieuw of bijzonder

Maar uitvoering is wel leuk

Het meisje speelt ook wel aardig!

avatar van Zinema

Hmmm.

Het is niet zo dat Murphy en Church hun best niet doen, maar het wordt simpelweg niet grappig. En waarschijnlijk zullen kinderen hetzelfde ervaren, omdat er eigenlijk bijna geen grappen in zitten. Meer dan een handvol kon ik er i.i.g. niet in ontdekken.

Het scenario is niet heel sterk en enigszins voorspellend. Echt slecht wordt het ook weer niet. De moralistische laatste 10 minuten hadden Disney niet misstaan en snijden vooral weinig hout. Behalve dan dat het de film iets meer richting (naar de afgrond) geeft i.v.m. de dubieuze genre-aanduiding. Disney dus.

Veel te licht bevonden voor drama, al trachten de Beatles-covers nog zoveel sentiment in ons op te roepen. De instrumentale soundtrack helpt hieraan overigens ook mee. Tevens tevergeefs.

En qua komedie is dit té veel lichtgewicht, ondanks de verwoede pogingen van de hoofdrolspelers. Meer dan 3 grijnzen heeft deze film helaas niet te bieden.

Deux.

avatar van bertje1983

bertje1983

gisteravond gezien leuke film

was de moeite waard

avatar van YTK999

YTK999

de meest belachelijke film van 2009. 1 ster voor de moeite die murphy toch weer doet voor een film waar niets van te maken valt.

avatar van el padrino

el padrino

eindelijk weer eens een leuke film met edje. 3.5

avatar van RickZ

RickZ

Fantasiekomedie over beurshandelaar in fantasiewereld van zijn dochter, enkele leuke Murphy-scenes, met goed uitgewerkt einde.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Leuke zondags film

avatar van pg-love

pg-love

heb deze net gekeken en hij is net afgelopen. Ik wist eerst niet dat die vn Nickelodeon was whaha maar echt wel een leuke film op zich. Zitten een paar komische momenten in. Heb soms wel zitten lachen enzo deze is echt leuk voor jong en oud.

avatar van Keane1983

Keane1983

Ik ben eigenlijk niet meer zo een murphy-fan. Toch deze film opgezet onder de noemer...het voordeel van de twijfel.
De jongste van het stel vind ik het erg goed doen. Vind haar erg goed gebruik maken van haar talent.
Eddy zou het gewoon bij de animatie moeten houden, want die gezichten zijn gewoon niety leuk meer.
Vanessa heeft het ook leuk gedaan, alleen jammer dat ze niet zoveel komt kijken in de film.
Het verhaal is orgineel (hoewel het een BEETJE lijkt op everwas), maar moet wel erg langzaam opgang komen.
Waardoor het voor mijn gevoel een erg lange zit was om de film uit te kijken. Aangezien het een Nic(elodion)-film is, had ik er wel meer van verwacht gezien dit dan meer op kinderen gericht moet zijn (denk ik dan).
Ze hadden er veel meer uit kunnen halen dan dat ze nu gedaan hebben.
Er zitten een aantal leuke en grappige momenten in (naar mijn mening maar 3 de over actieve indiaan, het dialoog bij de boksbal met "the fluisterman" en de schoolplein scene als het denkentje wordt afgepakt, en je denkt het gaat goed..maar dan toch flink krijsen ).
De film wist bij mij niet de aandacht vast te houden, daarvoor was het dan wel weer te voorspelbaar. En waarbij ik juist op het einde dacht van nu gaan die fantasie mensen zich laten ziengebeurd dit juist helemaal niet...ze verdwijnen als een soort wind!!!Nee helemaal niet leuk en absoluut niet van wat ik er van verwachte.
Een positief puntje is de soundtrack, deze is weer zeer betoverend.
Al met al kon de film mij niet zo bekoren en ben ik voor me gevoel een beetje bedrogen uitgekomen.
Ik zou eigenlijk zeggen...ook niet de moeite waard voor de zondag middag, maar ik denk dat ik dan iets te hard ben.
Voor mij was het niet meer dan 2.5 * En dan ook niet onder de noemer komedie, maar onder speelfilm.

avatar van carp

carp

Leuke onderhoudende film voor de hele familie!

3 ***

avatar van DisPater

DisPater

Helaas, niet grappig, niet leuk, niet gezellig, niet goed

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Wel een leuke film voor een zaterdagavond ofzo geen uitblinker en ook niet humoristisch. Zo´n alles valt op zijn plek film. Ik heb me ondanks dat prima vermaakt ... de voors en tegens afwegend kom ik uit in het midden

avatar van Nasty

Nasty

Zeer matige film

Niet echt grappig en alweer niets nieuws van Eddy.

Word nu toch echt eens tijd dat ie een nieuwe weg in gaat slaan .

Alleen gaan kijken als je echt niets anders te kijken of te doen hebt ,anders a waste of time .

avatar van noknoke

noknoke

Ik ben geen eddie murphy fan meer, maar ik heb de hele film afgekeken raar want ik hou niet zo van komedie..

avatar van dragonmaster

dragonmaster

niet goed, niet slecht. niet echt een komedie zoals we van Murphy gewend zijn, maar meer van hetzelfde van de laatste jaren van hem.

hier en daar een glimlach. dit is meer een "feel good movie". kijkt nietemin toch wel lekker weg. voor op een herfstachtige zondagmiddag.

avatar van Waku

Waku

Deze fantasy komedie is zowaar nog redelijk te behappen, al ligt dit niet aan Eddie Murphy maar aan de onwapenende en vertederende verschijning van het jonge meisje Yara Shahidi als dochter Olivia.

Murphy is nadrukkelijk aanwezig maar zet zijn rol als carriere vader

wel heel erg overdreven neer.

Kleine voldoende voor "Imagine That" maar dat heeft de film nogmaals te danken aan acteer talentje Shahidi.

2,5*/3*

avatar van TimF

TimF

mierzoete, slechte film. Murphy doet inderdaad zijn best nog, daarvoor 2*

avatar van balosa

balosa

deze viel vies tegen, ik heb ook helemaal niets leuks of grappigs gezien en dat voor een "Komedie"

avatar van queenie

queenie

Leuke film!! Verhaal is oorspelbaar, maar het wordt leuk gebracht. 4*

avatar van calovespe

calovespe

Ik vond het eigenlijk ook wel een aandoenlijke relaxte film.

Gekeken met het gezin, en hadden niet echt zin in een mega ingewikkelde film.

Als je een comedy wilt met humor zoals the hangover, there's something about mary of american pie...dan is dit de verkeerde film, maar wil je een relaxte familyfilm met hier en daar een goede glimlach, dan is dit absoluut een film die je kan kijken.

Te veel mensen willen de oude Eddie Murphy zien van jaren terug..grof..bijdehand..maar dat is hij allang niet meer en heeft hij ook gezegd...voorlopig alleen familyfilms.

De film is geen superhoogvlieger, maar is zeker beter dan Norbit, Pluto Nash, meet dave.

We wilden een gezellige voorspelbare zoete familyfilm...en kregen precies wat we hoopten.

Vermakelijk..niets meer niets minder...maar beter dan sommige zeggen.

2,5 ster

avatar van top030

top030

eindelijk weer een film waar eddie murphy waar een goed verhaal in zat. geen special effects maar gewoon een goed verhaal over iemand die de weg even kwijt is. okay ... toegegeven ... het is geen komedie maar er zitten zeker mooie momenten in.

gezien het voorgaande wat murphy gemaakt heeft is dit een vooruitgang. en anders moet je toch naar de videotheek voor boomerang als je de oude murphy zoekt.....