• 9.374.935 stemmen

What Just Happened (2008)

Drama / Komedie | 104 minuten

Releasedatum: 8 januari 2009

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot What Just Happened

"Admit nothing."

Een filmproducer in Hollywood (Robert de Niro) probeert zich te manoeuvreren langs de valkuilen van de filmindustrie. Hij moet binnen twee weken zowel zijn nieuwste film maken, de vorige film zien te monteren tot een acceptabel niveau voor het Cannes filmfestival en allerlei problemen met zijn ex-vrouw oplossen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De film is lekker vlot gemonteerd en heeft veel vaart, maar eigenlijk weinig te bieden. Af en toe hard gelachen, maar eigenlijk is de film als komedie niet grappig genoeg, en als kritiek op Hollywood is het lang niet scherp genoeg.

Ook is het einde vaag en blijven er wat losse eindjes liggen.

Niet een film die me bij zal blijven.

2.5 sterren

avatar van wwelover

wwelover

Een leuke film, niet veel meer dan dat. Wel jammer dat er niet meer van gemaakt is. Als je kijkt naar het concept en de geweldige cast zou je zeggen dat dit een 5* film zou kunnen zijn. De grappen zijn vaak leuk, de dialogen zijn ook soms erg goed bedacht. Maar af en toe was het allemaal wat te saai. De combinatie met drama is niet helemaal goed doordacht.

De cast is erg leuk. Robert de Niro doet het erg leuk en eigenlijk geldt dat wel voor de meeste. Sean Penn met zijn kleine rol is erg leuk en ook Bruce Willis met zijn baard is erg goed.

Helaas dat het niet beter is uitgewerkt en dat het te veel op de liefdesleven van DeNiro is gericht.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijk filmpje, met een paar hilarische scénes, maar over het algemeen toch te weinig baggage heeft om echt te kunnen overtuigen. Robert De Niro doet het prima, net als de rest van de cast eigenlijk. Wat wil je ook met die grote namen allemaal.

Het verhaal zelf kon me minder boeien. Ik weet niet precies waar de bedoelingen nou eigenlijk lagen. De persoonlijke problemen e.d. in de filmwereld in Hollywood, of de kritiek op de filmwereld zelf. Beide kwamen in ieder geval niet echt goed uit de verf en als satire is de film dus ook niet echt geslaagd wat mij betreft.

Toch kijkt de film lekker weg. Zoals eerder aangegeven leuke momenten, met de scéne, wanneer Michael Wincott - de regisseur - die kalmeringspillen neemt en de hilarische opmerking over een moeder die verkracht wordt plaatst, als hoogtepunt. Bruce Willis was niet eens zo grappig vond ik, tot het moment wanneer hij z'n baard eraf haalt. Lekker rap gemonteerd verder, niet altijd even passend, maar storend was het niet. Een kleine 2,5 voor deze film.

avatar van james_cameron

Milde Hollywood-satire die naarmate het verhaal vordert steeds doellozer wordt. De cast is uitstekend, met De Niro acceptabel in de hoofdrol, maar de film heeft uiteindelijk teveel een 'ons-kent-ons' sfeertje. Hier en daar een rake grap en het camerawerk is zeer fraai, maar inhoudelijk is het gewoon te dun en te makkelijk. Het wordt nu echt tijd dat regisseur Levinson weer eens een goede film aflevert. Wat is er toch met die man gebeurd de afgelopen jaren?

Redelijke Hollywood satire, met vooral een hele goede De Niro. De rest van de topacteurs zijn vooral best geinig in bijrolletjes, maar hebben eigenlijk niet heel veel te doen, al is Bruce Willis wel erg grappig in een razende tirade van een paar minuten en een geweldige begrafenisspeech.

De film doet in een hoop scenes nogal denken aan de serie Entourage, maar dan (uiteraard) een stuk minder grappig.

avatar van Zinema

Leuk.

Geen meesterwerk, maar wel goed te doen. Het drama-gedeelte kan beter uitgewerkt en echt hilarisch wordt het ook al niet. Toch blijft de film keurig in balans en kijkt lekker weg. Met dank aan DeNiro en de prima montage.

Goed.

avatar van rep_robert

Tsja de film heeft de potentie om goed te zijn, alleen het komt er niet helemaal uit.
Tuurlijk is de Niro weer goed op dreef en zijn de vele bijrollen ook van een hoog niveau.
Het grootste probleem blijft het plot, er gebeurt eigenlijk vrij weinig, de hele film draait om de baard van Bruce Willis en het einde van de film Fiercely, die de Niro produceert in de film.
Dit mondt uit op leuke dialogen, maar je hebt eigenlijk geen flauw idee waar de film nou naartoe wilt gaan.

Aan het einde van de film houd je hetzelfde gevoel over, helemaal
niet zo slecht en de cast is ook toppie, alleen het verhaal is gewoon veelste mager en weet je niet goed genoeg te boeien!

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele lege film. Nu hoeft dat op zich geen probleem te zijn maar wel als de film dodelijk saai is en nauwelijks weet te boeien. Er zitten zeker wat aardige momenten in maar echt leuk, interessant, boeiend of scherp wordt het helaas nergens. Jammer van de cast.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De film zelf zag er goed uit. Mooie shots en heel goed camerawerk. Er zaten ook een paar mooie effecten in. Vooral als hij in zijn auto zat. Op zich was het ook wel vermakelijk om te kijken hoe de slangenkuil er uit kan zien achter zo'n film.

Het verhaal zelf ging eigenlijk helemaal nergens over en het hoofdpersonage was totaal niet interessant ook al zette De Niro hem redelijk neer.

Helaas, want qua regie en camerawerk is het zeker goed in elkaar gezet maar deze film heeft gewoon een heel hoog gaap gehalte.

avatar van Theunissen

Ik vond het eerlijk gezegd wel een leuke drama/komedie (vooral het laatste). Natuurlijk is de film niet origineel maar de cast (vooral de bijrollen van de vele bekende acteurs is goed) vind ik het prima doen en dialogen (oneliners) zijn ook regelmatig hilarisch. Robert De Niro is allang over de top maar hier vind ik hem best leuk acteren. Maar nog beter is de rol van Bruce Willis, de scenes met zijn belachelijk grote baard waren gewoon geweldig.

De korte rol van Moon Bloodgood (als Laura) was ook zeer leuk. "Wil je ze nog eens kussen" waarna ze Robert De Niro op zijn reet slaat

Ook bepaalde scenes zijn geweldig "wie gaat de rol spelen van de bloemist, Brad Pitt" Ze je het al voor je Brad Pitt als bloemist en "ze zijn (2 vrouwen) wel een beetje jong, 16 en 16 = 32"

Ik vond het in ieder geval een leuke film die me wist te boeien van het begin tot het einde. Het einde vond ik overigens zeer goed.

avatar van BBarbie

BBarbie

Zo'n sterke rolbezetting en een begaafd regisseur als Levinson aan het roer en dan zo'n krakkemikkige film? Hoe is het mogelijk? Ongeveer om de vijf minuten vroeg ik mij af, waar zit ik in hemelsnaam nu naar te kijken?

Een flitterdun, ongetwijfeld satirisch bedoeld verhaaltje dat nergens aanslaat, maar niettemin tot de laatste druppel wordt uitgemolken. En dat einde met "die film in de film" voel je mijlenver aankomen. Een gedrocht en dat doet zeer, want Robert de Niro is een van mijn lievelingsacteurs.

Dan is The Player (1992), hoewel ook niet bijzonder, toch nog een stuk beter.

avatar van scorsese

Goeie film over een hectische week uit het leven van een Hollywood-filmproducent. Wellicht minder satirisch en scherp vergeleken met de vorige samenwerking tussen Barry Levinson en Robert DeNiro (Wag the Dog), maar wel leuk om te zien dat in Hollywood daadwerkelijk alles om geld draait. Een goeie cast waarbij de scenes met Bruce Willis hilarisch zijn.

avatar van blurp194

blurp194

Het lijden van de producent.

Achter de schermen blijkt dat de producent ongeveer even weinig invloed heeft op de film die hij produceert als degene die de studio aanveegt... Bij vlagen erg grappig - het gedoe rondom de baard van Willis is mooi gevonden. Mooie cast ook, en die spelen allemaal alsof ze er echt zin in hadden. Leuke soundtrack ook - die onderstreept het drama hier en daar nog eens extra.

Ietwat de big-budget producer variant van State and Main (2000), en even grappig in de zelfbeschouwing.

avatar van Noodless

Noodless

Gelukkig wat bekend volk en De Niro, maar het verhaal is ondanks het leuke gegeven rondom de kritiek naar de filmwereld toch maar een gezapig verloop die weinig kon boeien. Een andere hoofdrolspeler had de film waarschijnlijk helemaal gekelderd. 4/10

avatar van AngelicV

AngelicV

Meer dramady, neemt niet weg dat het portretteren van intermenselijke relaties binnen de 'snelle' wereld van de filmindustrie gekoppeld aan innerlijke onvrede en er toe willen doen leidt tot een vermakelijke film. Willis lekker over the top in een egorol, de Niro laveert en balanceert zowel in werk als privé en Penn, die speelt zichzelf en Wincott, ja op en top Engels en de Europese tegenpool van Hollywood.