• 9.373.188 stemmen

Alternatieve titel: Killer of Killers

Geregisseerd door: Michael Winner

Met onder meer: Charles Bronson, Jan-Michael Vincent en Jill Ireland

Plot The Mechanic

"He has 100 ways to kill... and they all work!"

Huurmoordenaar Arthur Bishop, bijgenaamd 'The Mechanic', wordt gevreesd om zijn efficiëntie. Hij slaagt er steeds in de opdrachten uit te voeren zonder één spoor na te laten. Na één van zijn moorden raakt deze eenzaat bevriend met de zoon van zijn slachtoffer. Hij leert Steven alle kneepjes van het vak en samen voeren ze de volgende opdracht uit. Op een dag echter ontdekt Arthur echter dat Steven hem moet vermoorden...

Arthur Bishop

Harry McKenna

Louise, Steve McKenna's Girlfriend

Messenger

avatar van Armin

Armin

Kan mij deze nog vaag herinneren en dat wil, gezien het feit dat hij van 1972 is, wel wat zeggen. Hou het op ***

avatar van jay73

jay73

Leuk dat deze weer eens op tv komt. Kan ik hem na al die jaren weer eens zien.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

De beginmoord van Bronson is prachtig! Het einde is goed, en de film blijft heel vermakelijk.

avatar van John Doe

John Doe

Antwoord op de retorische plotvraag luidt natuurlijk: Ja Arthur doet er wel erg verstandig aan zo aan het eind van z'n carriere, een goed moment geprikt.

avatar van Wouter

Armin schreef:

Tenzij je de film vorig jaar zag....

avatar van Mischa

Mischa

begin is goed, er zijn nog een paar aardige stukken, maar over het algemeen gebeurt er gedurende de 100 minuten wel errug weinig.

avatar van maurice74

maurice74

Eerste 15 minuten, waarin niet gesproken wordt, zijn in orde, daarna gaat het bergafwaarts en gaat de spanning verloren.

avatar van Wouter

Het eerste kwartier is briljant; daarna volgt een film zoals ze helaas niet meer gemaakt worden. Niet helemaal bevredigend, anders had er meer ingezeten dan de 3,5 ster die ik nu geef. Een prima Bronson.

avatar van thunderball

thunderball

Wouter schreef:

Helemaal mee eens! Het begin doet je verwachtingen zeer hoog opladen en hoewel nog steeds een goede film toch net niet waar je op hoopte! Het cynische einde is behoorlijk verrassend te noemen.

Maar altijd nog mijlen beter dan de troep die Bronson va de jaren '80 voor Cannon maakte, met de ene waardeloze geweldsfilm na de andere (waarbij Bronson zo in wisselbaar was voor Norris en omgekeerd).

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goede film, 1 van de beste bronson ooit

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Goede film, het einde is verassend. Goed geacteerd van Bronson en de vaart in de film is ook in orde.

avatar van papaEd

papaEd

Blijft een hele goeie film goed geacteerd door Charles en Jan-Michael. Krijgt van mij een 3.5 *

avatar van Enigma

Enigma

Leuke film met een goede Bronson voordat hij al die andere troep ging maken 3*

Quentin

Komt remake met Statham, door Simon West voor Nu Image.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Jan-Michael Vincent. Airwolf

Deze dvd maakt deel uit van die box die te krijgen is bij Bart Smit toch als ik het goed heb?

Quentin

Ja maar de kwaliteit van die box zuigt ENORM, nog slechter dan een aftands VHSje.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Goed dat je het zegt. Ik bedank maar.

Quentin

PLAY.com heeft de prima MGM uitgaves van Bronson films voor zo'n 3 pond liggen.

avatar van dionj

dionj

Goede film, die matige scenes afwisseld met goede.

In het begin is de film saai. Maar tegen het einde wordt het steeds spannender naarmate er meer actie kwam.

De moorden waren heel slim bedacht en erg goed uitgevoerd.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ontzettend cool filmpje met Charles Bronson. Geweldig hoe Bronsen een paar gasten op een boot opblaast. Verrassend ook dat Bronson het niet overleefde in deze film. Dit vond ik een genietbare, harde actie film uit de jaren 70. 4,0.

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Een van de sterkere Boronson films, samen met de eerste Death Wish, het sublieme The Street fighter en het obscure Rider on the rain...

Bronson is op zijn best als hij zwijgt en broeierig voor zich uit staart...

avatar van scorsese

Aardige actiefilm over een huurmoordenaar en zijn protoge. Het verhaal is niet bijster interessant of origineel en valt soms zelf in herhaling. Maar de film levert wel een paar goeie scenes af waaronder de motorachtervolging en de openingsscene waarin geen woord wordt gesprokken. Charles Bronson doet het goed in een rol die voor hem gemaakt is.

avatar van Waackx

Waackx

Niet altijd helemaal geloofwaardig maar ontzettend sfeervol en dat is voornamelijk te danken aan de geweldige muziek.

De hele film voelt daardoor beklemmend aan.

Sowieso geen enkele scene is wat het lijkt, telkens gebeurt er weer wat anders dan je verwacht.

Ook daarmee scoort de film voor mij hoog.

De manieren waarop Bronson zijn slachttoffers omlegt zijn origineel verzonnen.

Verder is Bronson gewoon erg goed en vooral Jan-Micheal Vincent zet een puike prestatie neer als leerling.

Zeer knap verzonnen einde ook.

Ik had nooit van de film gehoord en puur toevoel dat ik deze gezien heb, gelukkig want dit is voor mij een vergeten/onbekende topper uit de jaren 70.

avatar van SPADE VI

SPADE VI

Gewoonweg erg van genoten

avatar van shrink

shrink

Vond de film te oubollig en traag. Voor zijn tijd waarschijnlijk een goede film.

avatar van boemboem27

boemboem27

vanavond bekeken(190414) de film is dan wel ruim 40 jaar oud maar toch nog steeds een film die het bekijken waard is.

Charles Bronson is dan ook wel een van mijn favorieten,daarom zal de score wat hoger zijn.

gaat er allemaal heel kalmpjes aan toe,weinig spectakel zoals nu de meeste actie/thrillerfilms.

toch vindt ik 'm wel 3 sterren waard.

en als je dus dit soort films vele jaren later kijkt zullen ze natuurlijk snel oubollig overkomen.

dat kun je van te voren weten als je film gaat bekijken.

avatar van Insignificance

Insignificance

Bronson met z'n rare snor en gesloten air. Pietje Precies in z'n vak, maar het laat hem niet onberoerd, zo blijkt uit het eerste en beste deel van de film. De stille opening is goud waard, de stress misschien wat minder, maar daar staat dan weer een ontmoeting met een, eh, 'vriendinnetje' tegenover. Een aparte, net als de scène met het meisje van Steve.

Het geeft zo'n op het oog wat eenvoudige film toch wat extra's. Het tweede deel moet het meer hebben van actie en de gespannen verhoudingen tussen leerling, meester en opdrachtgever. Niet dat Winner of het scenario het daar laat afweten, het heeft nog wat in petto, maar het haalt het toch niet bij de eerste pakweg 45 minuten. Goed te doen, dat wel.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1920 berichten

In het kader van de remake met Statham welke ik van de week heb gezien, had ik zin deze weer eens op te zetten. Het blijkt dat het ook bijna letterlijk een remake was, want erg veel zaken zijn hetzelfde gelaten. Bronson is natuurlijk nog veel cooler dan Statham, maar toch vind ik die met Statham net iets beter. Zal ook te maken hebben met de tijd waarin de films gemaakt zijn, deze komt nu toch wel iets gedateerd over. Toch ook 3*.

avatar van U-77

U-77

Heerlijke jaren zeventig film.