• 9.378.387 stemmen

Met onder meer: Chuck Norris, Lee Marvin en Martin Balsam

Gesproken taal: Arabisch, Hebreeuws, Engels en Grieks

Releasedatum: 2 mei 1986

Plot The Delta Force

"They don't negotiate with terrorists... they blow them away!"

Een Amerikaans lijnvliegtuig (Athene - New York) wordt gekaapt door Palestijnse terroristen en zet koers richting Beiroet. Het Pentagon zendt 'The Delta Force', een speciaal eenheid, getraind voor dergelijke situaties...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Major Scott McCoy

Colonel Nick Alexander

Harry Goldman

Sylvia Goldman

Father O'Malley

Debra Levine

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Vooral die Nederlandse titel vind ik erg gaaf!

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Klein meesterwerk van bebaarde megaheld. Of, zoals de Chuckmeister het zelf zou zeggen, je kijkt niet naar Delta Force, Delta Force kijkt naar jou.

avatar van Ramon K

Ramon K

1e gedeelte vind ik tenenkrommend, met die bloedserieuze Holocausttaferelen in dat vliegtuig... Maar het laatste half uur, vooral als de stuntman van Chuck Norris op zijn tank/motor springt, is vreselijk grappig. 2*

avatar van yeyo

yeyo

Quentin schreef:

Had een aardige B-filmpje kunnen zijn geweest, maar ik heb me zo geergerd aan het pro-Amerikaanse, pro-Joodse en het afschilderen van de Palestijnen als gestoorden... nee gaat me toch wat te ver... 1 ster

Sja, wat verwacht je van Menahem Golan en Yoram Globus, het duo dat achter Cannon films zat.

Ik heb trouwens niet zozeer een probleem met dit soort films. Ze zijn inderdaad van een bedenkelijk allooi, maar je moet de right wing boodschappen die erin zitten natuurlijk niet au serieux nemen. Zo van die heerlijke foute filmpjes maken ze helaas wel niet meer, daar is de wereld ondertussen te politically correct voor.

avatar van niethie

niethie

Destijds de meeste Norris filmpjes wel eens gezien, van de meeste herrinerer ik me echter weinig meer, alleen farden zeg maar, zo ook van deze. Tenminste als je de fragmenten die ik een tijdje geleden terugzag niet meetelt. Was toendertijd een groot fan van het tweede deel (heerlijke schaamteloze onzin!) deze toen later eens gezien, viel me wat tegen. Vooral vrij langdradig en vervelend vond ik het toen.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

zeer lange maar genietbare actiefilm.

veel bekende koppen zaten er ook in.

het verhaal begint nog redelijk sterk aan het einde is het vooral de actie die overheerst.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Vlakke actiefilm die vooral door de actiescènes (als Chuck schiet vallen de stoute mannen bij bosjes) lomp opverkomt. Maar de film is wel interessant als jaren '80 schietvermaak, een genre dat al lang niet meer bestaat. Door de hedendaagse politiek correctheid zou het zelfs niet meer mogelijk zijn dit de kopiëren.

avatar van GuyB

GuyB

Buiten het feit dat Chuck Norris roeleert, zijn The Delta Force films zeer leuke & vermakelijke actiefilms, waar je niet moet over praten, maar gewoon kijken en genieten, en die appreciatie nadien uitdrukken met een stem.

avatar van druchiimaster

druchiimaster

ook heel geloofwaardig natuurlijk dat je als elite soldaat zo'n baard en kapsel laat staan

en de film was ook natuurlijk helemaal niet te lang voor het slechte acteerwerk dat werd alleen maar versterkt door de hele interessante scenes.

en de actie was ook heel spannend

plus het feit dat chuck de de geniale grote held is die net op tijd alles kan en echt overtuigend speelt etc.

nee geen film voor mij wilde big fisch gaan kijken met een vriend van mij maar de film begaf het ( nee ik download niet ik koop mijn films netjes op dvd maar er zat een grote vlek op ) hoopte op een vermakelijke grappige slechte vermakelijke actie film door the delta force te gaan kijken maar helaas was ie zo slecht dat grappig en vermakelijk niet meer in het rijtje thuis horen.

avatar van Freakshow79

Freakshow79

Al die willen te kaap'ren varen

Moeten mannen met baarden zijn.

Als kind vond ik het geweldig. Nu stukken minder, maar nog steeds vermakelijk.

GuyB schreef:

Juist!!

avatar van Leno

Leno

Tijdens het kijken heb je regelmatige je bedenkingen, vooral met betrekking tot het pro Amerikaanse karakter van deze film en de stereotype slechterikken wat tegenwoordig echt niet meer kan. Toch is juist dat ook de charme van deze film. Bovendien zijn de scenes in het vliegtuig helemaal niet zo onaardig, richting het einde weet de film minder te overtuigen. Dit komt ook mede door de aanloop naar de climax, die veel te lang is. Trouwens die muziek kan zelfs niet bij een film als deze door de beugel..

avatar van DragQueen

DragQueen

Redelijk actiefilmpje, met een leuke rol van Norris. ik vond deze film natuurlijk vooral vroeger erg goed. maar hoewel er nu wat van die glans verloren is, is de actie best vermakelijk. en op sommige punten best goed in beeld gebracht. vermakelijk filmpje, met een simpel verhaaltje. 2,5 ster.

avatar van Tarkus

Tarkus

Toen de film net was verschenen in de jaren '80 vond ik hem geweldig, en was ie ook een succes aan de kassa.

Nu komt de film zeer ongeloofwaardig over en is hij zelfs wat oubollig, al is het onderwerp vandaag nog zeer actueel.

Maar voor de liefhebbers van actie en Chuck Norris is dit wel een goede film.

Maar heden ten dage weet men verhalen als dit wel beter uit te beelden.

avatar van 606

GuyB schreef:

Zo is het, de film vond ik ook buiten gewoon goed en baseert zelfs op ware gebeurtenis.

Btw erg lage score dat verdient de film niet.

schram101

Score hier is inderdaad belachelijk laag voor zo'n vermakelijk filmpje. Hoewel de film in het eerste gedeelte niet echt de moeite neemt om vaart te nemen blijft hij opmerkelijk genoeg wel behoorlijk interessant en word alsmaar leuker. Special effects? Nee hoor, alles wat je ziet is echt. Norris en ook zijn kolonel Alexander heersen in deze film.

Film had iets korter mogen duren maar dat mag de pret niet drukken.

Hopelijk heb ze het volgende deel uit de serie ook bij de Movie Max.

avatar van Theunissen

schram101 schreef:

Special effects? Nee hoor, alles wat je ziet is echt..

Ja en het verhaal was ook echt

schram101

Als je hier een echt verhaal verwacht heb je natuurlijk het IQ van een visstick.

schram101

Film wat overdacht en toch een halfje omlaag. Ik was wat euforisch

avatar van RuudC

RuudC

Aanvankelijk dacht ik dat de lange speelduur tegen zou staan. Ergens deed het dat ook wel, maar aan de andere kant valt de schade best mee. Delta Force is makkelijk gezegd een erg onderhoudende actiefilm. Het verhaal is uiteraard niet heel speciaal. Het is ten slotte gebaseerd op een echte kaping die halverwege de jaren ’80 plaatsvond, maar de actie maakt veel goed.

Het probleem is misschien een beetje dat de echte actie pas letterlijk na een uur begint. De kaping zelf duurt lang. Erg lang. Er had misschien best 20-30 minuten aan materiaal geschrapt mogen worden. Was dat gebeurd, dan had ik wellicht een halve ster meer gegeven. Voor de rest is het een pure eighties actieflick. Veel foute muziek dus, veel salvo’s vanuit de heup geschoten (Chuck hoeft natuurlijk niet te mikken, die schiet altijd raak) en motoren die via de uitlaat nog granaten afvuren. Hoe kun je dit nou niet leuk vinden?

avatar van Theunissen

De kaping is juist het beste van de film en ook nog vrij realistisch maar zodra het Delta Force team in actie komt (wel natuurlijk leuke actie) gaat het nergens meer over.

avatar van steventje

steventje

Goede actiefilm die mij zeker wist te boeien. De scenes in het vliegtuig werden mooi opgebouwd om dan tot de actie over te gaan. Chuck Norris(man zonder emoties) laat zich weer van zijn beste kant zien. Bepaalde scenes waren ook vrij humoristisch en ik heb ook veel gelachen tijdens de film. Zo is de scene tussen de kolonel (Lee Marvin, die in Delta Force zijn laatse rol speelt) en majoor Chuck Norris hilarisch:

Majoor: Hurry. Reinforcements are on the way.
Kolonel: How do you know?

Majoor: Something I heard on the radio.
Kolonel: I didn't know you spoke Arabic.

Majoor: If we don't get outta here,
we'll all be speaking it.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een groep terroristen een vliegtuig kapen. Tijdens het eerste gedeelte wordt deze waargebeurde kaping uitvoerig in beeld gebracht. Hierdoor komt the Delta Force zelf pas laat in actie. Het tweede gedeelte bestaat dus ook uit non-stop actie. Soms wat knullig (vooral de soundtrack), maar over het geheel best vermakelijk. Het acteerwerk is nogal wisselend. Een kleine 3.0 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Zo na het zien van The Expendables 2 had ik zin in wat Chuck Norris films te kijken. Ik regelde dus de Mission in Action en Delta Force reeks. Maar na 1 MiA deel vond ik het eigenlijk wel weer welletjes. Tot ik deze week ook deze The Delta Force maar eens opgezet had.

Van vroeger uit weet ik nog dat ik het als kind best wel leuk vond. Chuck Norris = cool. Toen al, nu nog steeds. Het zijn alleen wel vrij matige films, ook dat is nu niet veranderd. Maar wat ook blijft staan is dat het wel erg vermakelijk is, ondanks alle foute zaken in de film. De film duurt alleen veel en veel te lang. Ruim 2 uur voor een simpele Norris film is echt onzin De intro van een uur met de kaping is way too long. Ondanks dat het allemaal best wel weg keek had dit echt in 25 minuutjes gemogen. Het tweede deel van de film is ouderwetse 80's actie, dus vrij over de top en onrealistisch, maar wel erg geinig. Hoe fout al die actie ook is, ik zat regelmatig te grijnzen bij het zien van een knallende Norris.

Wel een stuk minder aan de film is de overdreven verheerlijking van Amerika, Amerikanen, Joden en mariniers. Daar tegenover zijn alle terroristen Moslims met baarden en rare accenten. Het hele vliegtuig dat op het einde een pro-Amerika liedje zingt is wel het grootste dieptepunt van deze film, haha. De Duitse stewardess die dankzij het holocaust verleden absoluut niet Joodse mensen wilde verlinken was ook om te gieren van het lachen, zo fout

Maar ach, alles bij elkaar heb ik me best vermaakt. Ik kan me ook voorstellen dat de tijdsgeest in 1986 wat anders was. Geinig filmpje voor de 80's actie fans. Waar ik toe behoor.

PS: Die heerlijke foute en bombastische soundtrack die je constant hoorde maakte het helemaal af!

3* (was 2,5*)

haha. Ja, zo moet je inderdaad naar dit soort films kijken. Ik heb daar toch altijd wat moeite mee, die propaganda shit neem ik altijd te serieus.

avatar van Beertje45

Beertje45

Eén van Chuck's betere films. Er zijn geen of weinig scene's waarin Chuck hoeft te acteren, enkel boos kijken en geboefte wegknallen en daar komt de man best mee weg. Het patriotisme van de Amerikanen is weer ruimschoots aanwezig, maar het is dan ook een Amerikaans product en waarschijnlijk vinden de Amerikaanse kijkers het wel leuk. Vrij veel bekende akteurs maken het feestje compleet. Aardige locaties.

avatar van blue_blood

blue_blood

Film die uit 2 delen bestaat. De eerste helft van het verhaal is redelijk aardig gedaan. De vliegtuigkaping komt vrij overtuigend over en is meteen het grootste pluspunt van deze film. Zodra het Delta Force team in beweging komt, bestaat het verhaal alleen nog maar uit non-stop actie. Norris die op een motor de slechteriken bestrijd met veel geschiet en explosies red deze film niet. Bovendien kwam de foute soundtrack die je constant hoorde ook verschrikkelijk lomp over.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Chuck op z'n best, vooral op het eind van de film. Een heerlijk foute, typische 80's film met een uberfoute soundtrack die bij mij zelfs op de lachspieren werkte. Heerlijk dit soort films. Als er dan ook nog wordt ingezoomd op Chuck's ogen wanneer hij boos is kan mijn avond niet meer stuk. Wat een ongelofelijke held is die man toch. Daar kan meneer Seagal nog een puntje aan zuigen. Chuck schopt, blaast, schiet en kickt vooral keihard ass. Ook het pro-Amerikaanse vind ik heerlijk, snap niet waar sommige mensen hier zich druk om maken zeg. Dikke 3,5* en op naar deel 2, met de ultieme badguy in de vorm van Billy Drago.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Reinbo schreef:

Zou 'm graag willen herzien. Acht de kans groot dat die er minimaal 1* bij krijgt.

Kan ik jou inderdaad aanbevelen, een heerlijke 80's onzinfilm. Denk dat je hem na herziening ook hoger zal beoordelen.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Go Chuck!

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Het eerste uur van de film is een lange zit en zonder Chuck Norris die dan zijn opwarming klaar maakt.

Zijn hoogte punt komt dan ook als hij met zijn team het vliegtuig in mag om een poging te doen de kappers in handen te nemen en er op los te schieten.

Het laatste uur zit dan ook opeens vol met meer actie en zien we Chuck Norris meerde keren in beeld.

Toffe film met een goed verhaal wat op sommige momenten ongeloofwaardig over komt, maar wel twee uur lang vermakelijk is.