Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Gabriel Macht, Samuel L. Jackson en Eva Mendes
Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch
Plot The Spirit
"My city screams."
Denny Colt (Macht) is een man die zijn eigen dood in scène zet zodat hij als een schim de misdaad kan bestrijden in Central City. Hij moet het opnemen tegen The Octopus, die wordt bijgestaan door femme fatale Silken Floss (Johansson). The Octopus heeft namelijk het plan heel de stad te vernietigen.
The Spirit / Denny Colt
Morgenstern
Liebowitz
Mr_White
- 2067 berichten
Visueel weet de film soms Sin City voorbij te streven, andere keren blijft hij juist ver achter. Grootste probleem is dat Miller geen goed script af levert (voor elke geslaagde scène zitten er negen in die niet werken) en zijn regie gewoon zeer beperkt is. Cast is erg middelmatig, met name Scarlett Johansson is om te janken maar dat lijkt meer met de rol te maken en hoe ze die moet spelen (statisch en zonder emoties) dan met haar.
RickZ
Soort kruising tussen Sin City en Batman. Het gevecht met de Octopus is geweldig, de rest is prima genoeg.
Zandkuiken
Sin City light, zo kwam deze film op me over. Miller schept een gelijkaardig duister universum, maar de toon is een pak luchtiger.
En net daar wringt het schoentje wat voor mij: de noir-sfeer van The Spirit verdampt een beetje omdat de tong wel érg diep in de kaak zit geduwd. De film vervalt soms in complete "sillyness" en wat mij betreft mocht daar best wat spaarzamer mee worden omgesprongen.
Niettemin zorgen de visuele flair en de theatrale dialogen voor een fijne filmervaring.
MindFucker
Wat een laag gemiddelde voor deze film :-S
Gisteravond gekeken en ik vond hem erg vermakelijk. Het stijltje (hoewel gejat) vond ik erg pakkend en je krijgt er echt dat 'comic-gevoel' bij.
Dit miste ik bijvoorbeeld weer heel erg bij Max Payne.
Leuke rol van Scarlett ook, en Eva Mendes mag er natuurlijk ook zijn. Wat een heerlijk wijf blijft dat toch
LEIDENAAR187
Weet iemand wanneer deze in de bios komt?
Inland Rabbit
Oef, wat eeen verspild talent!
Niet alleen Frank Miller, maar het is zonde van deze sterrencast.
3 kwartier in de film, tot zover heb ik het gered, dat moet erbij gezegd worden. Ik zal hier dus ook geen cijfer bij zetten.
Visueel echt prachtig! Prachtig, maar vaak niet eens zo heel moeilijk. Dat hoeft niet, minimalisme kan mooi zijn, mits goed uitgevoerd. Het sneeuwt heel veel, tegen een zwarte achtergrond. Dat ziet er gewoon sfeervol uit. Dat met gebleekte kleuren en het veelvuldig gebruik van rood zwart en wit, geeft de film wel een heel eigen tintje. Je kan dus wel zeggen, dat Miller langzaam aan een eigen visuele stijl aanhet werken is, als hij dit soort films door zet.
Des te meer jammer, dat ik er geen touw aan vast kon knopen. Ik word in de film gegooid, alsof ik naar een vervolg kijk. Geen backstory, weinig inleiding, nee gelijk hop, beginnen met die hap. Snel is me al duidelijk dat ik alles niet zo serieus moet nemen dus dat doe ik dan ook niet. Na 20 mins heb ik zo'n idee, dat komt nog wel goed met die backstory, het begin is gewoon wat onconventioneel geweest. Ja, dan lijkt het er inderdaad op, dat we tijdelijk even wat informatie krijgen. Vervolgens schieten we alweer naar de volgende gebeurtenis toe, waarbij ALWEER niet laten zien word waar het allemaal naar toe gaat en voor je het weet, zit je alweer in de volgende scene.
Mijn probleem ligt hem er vooral in, dat ik niet ewet hoe ik deze film moet opvatten. Visueel is de film prachtig donker en sfeervol en grimmig. Qua toon en plot is de film echter totaal niet serieus te nemen en acteurs lopen erbij emotieloos bij. Ze lopen maar een beetje de clown uit te hangen.
Sfeer, plot en toon gaan regelrecht tegen elkaar in en ik kan er gewoon helemaal niks van maken. Het is me dan ook een raadsel dat Miller deze grote acteurs bij elkaar heeft gekregen voor deze film, al weet ik zeker dat ze samen de grootste lol van de wereld hadden.
Zoals ik al eerder zei, talent wasted. Visueel soms echt super. De sfeer zit echt meer dan goed. Om er dan zo'n circus van te maken, met een verhaal waar ik zelfs niet eens de moeite doe om in te komen...
JAMMER. Geen cijfer dus!
matthijs_013
Meteen naar de videotheek... Een van de meest geflopte films (op zowel kritisch als financieel gebied) van de afgelopen jaren?
MARCUS CORVUS
Vond hem best ok. Leuke cast. Ik ben fan van Samuel en vind eigenlijk elke film waar hij in zit minimaal ok.
Najade
Goed verfilmd vanuit een stripboek, leek alsof een stripboek tot leven kwam, heel leuk gedaan. Heb me prima vermaakt! Ik vond em ook leuker dan sin city.
ken1976
Marvel meets Sin City.....althans daar heeft de film wat van weg!
Tja , wat moet ik hiervan zeggen. In het algemeen een goed verhaal en toch viel de film tegen. Ik vond de sfeer wel goed bij de film passen,paar leuke acties..... helaas bevat de film veel langdradige dialogen waardoor de film in het algemeen best saai is!
Pluspunten, goed gefilmd, leuke actie scènes,special effects waren aardig, sterren-cast
Minpunten, talloze langdradige dialogen, soms flauwe humor.
3 sterren!!!
Leuk filmpje.
Omdat ik werkelijk het gevoel had een stripboekje te hebben gelezen. Omdat ik het over-de-top-acteren zeer kon waarderen. Omdat mijn ogen wel van een klein feestje houden. Omdat de grapjes mij konden bekoren. Natuurlijk is deze mix van noir & comic niet een ieders kopje thee, maar bij mij was de smaak precies voldoende.
Goed.
jorriroosen
Weet iemand wanneer deze in de bios komt?
Hij komt niet in de bios in Nederland. Hij zou niet genoeg publiek trekken. Wel jammer want in de bios zou die een stuk leuker zijn, aangezien het vooral om de effecten draait.
Reinoir
een dooie boel, kep constant zitten wachten op het einde, ik verveelde me hard tijdens de film, alleen het visuele aspect is vind ik goed, rest crap, *2,5
Rosicky
Volslage absurde film over twee onsterfelijke mannen die elkaar op belachelijke manieren bevechten. Aan de ene kant probeert de film een serieuze film-noir te zijn, om vervolgens weer met echte klets aan te komen.
Film ziet er wel mooi uit, dat zeker. En een hoop goede (lees: bekende) acteurs maken het nog enigsinds dragelijk. Op het einde fronsde mijn wenkbrau wel over het open einde; alsof iemand hier een vervolg op wil zien...
tal1b
dit is hm nét niet, echter maakt eva mendes het de moeite waard om hm te zien
Zuzuu
Zoveel bekende acteurs en nog zo weinig inbreng. Beetje zonde.
De acteurs doen het nog wel goed en het verhaallijn mag zich niet slecht noemen ook. Het enige nadeel van deze film is dat het slecht is uitgebracht.
Ik weet het ook niet.. Misschien lag het wel aan de lage budget?
Dat zal het wel zijn.. Wat blijft er van het budget over als je zoveel bekende acteurs in je film zet. Zij gaan er in ieder geval met het geld vandoor.
Gabriel Macht
Jaime King
En ga zo maar door..
rokkenjager
Gewoon slecht.
Miller mag dan visueel zo nu en dan weten te scoren, echter zijn zijn regietalenten vrij nihil. De actiescènes stellen geen drol voor, montage is zeer brak met geen enkele vorm van kunnen. Onnodig veel cuts en geen gevoel voor ritme. Vele shots oogden ook gewoon erg goedkoop.
De acteurs doen het degelijk. Mendes is wonder boven wonder de uitschieter van hen allemaal. De voor mij volkomen onbekende hoofdrolspeler zet zeer en zeker een fijne rol neer, met genoeg charisma en een kille stem. Wat de rest betreft, weinig tot geen noemenswaardige vertolkingen/personages te bespeuren. Samuel L. Jackson in zijn zo'n beetje slechtste acteerprestatie ever, erg vervelende personage ook. Johansson stelt evenzo teleur als femme fatale. En van die aanhangers van L. Jackson kreeg ik werkelijk hoofdpijn.
Wat het script betreft heb ik een paar keer moeten lachen, niet vanwege de humor, maar eerder die lachwekkende dialogen. Het verhaal (voor zover het op leek) vormt geen logische vorm, is saai, ongrijpbaar en zit vol met personages zonder ziel en hart. Gelukkig maakt miller niet geheel een zooitje van weet hij nog paar interessante scènes te creëren. Dat is vooral te danken aan Mendes en de hoofdrolspeler. Voor de rest mag je deze wel overslaan.
benq
Geen maat, geen ritme en soms maar een ratjetoe. Op een paar enkele mooie shots na is dit van alles en nog wat net niks. De combi van humor en dan weer actie en serieuze drama werkt totaal niet. Gabriel Macht kan hier niet overtuigen en Jackson slaat de verkeerde toon aan. Alleen de dames geven thuis : Johansson als kille berekende dame, de Spaanse Paz Vega als Franse (?) en Eva Mendes als spin in het web. Vooral Mendes verbaasde me met haar goede rol, dat had ik nog niet eerder gezien van haar.
Helaas Mr. Miller, en ga nu ALSTUBLIEFT met Rodriguez werken aan Sin City II en III.
Wouter666
heb hem 20 minuten volgehouden, daarna maar afgezet,
wat een bagger..
dulcinea
Toch wel een beetje ondergewaardeerd hier, het is zeker geen topfilm of Sin City (al was ik daar geen fan van) maar ik vond deze zeker aangenaam om naar te kijken.
Het verhaaltje blijft boeiend, de acteurs en de setting zijn goed en ik vond de humor wel geslaagd, toont aan dat je de film nergens serieus moet nemen.
Na zoveel slechte kritieken had ik iets veel slechter verwacht, voor mij een middelmatige maar aparte film.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Ik houd van dit soort films, dat moet worden gezegd. Door de reacties die ik hier al had gelezen ben ik wat voorzichtiger gaan kijken, maar mijn conclusie is dat veel mensen hier te zwartgallig zijn over deze film.
Oke, Sin City is een stuk beter, maar liefhebbers van Sin City gaan met dit in het achterhoofd ook genieten van deze film. Het lekker vage, overgeacteerde werkte voor mij weer. Hier en daar heb ik ook flink kunnen lachen om bepaalde absurde scenes. Samuel L. Jackson kon weer heerlijk gebruik maken van zijn stem in zijn dialogen (of kun je beter spreken van monologen).
Na het kijken van deze film heb ik ook weer nog meer zin gekregen in de vervolgen op Sin City uit 2005. Echter wordt dat nog een lange zit: 2011.
TimF
Niet eens uitgekeken. Laat je niet misleiden door de sterrencast, deze film heeft helemaal niets te bieden...
Sven Vermant
Erg matige film. Deze film mag dan wel iets weg hebben van Sin City maar mag nog niet in zijn schaduw staan. Het mist sfeer, spanning eigenlijk alles. De hoofdrol speler acteert dramatisch slecht.
Het hoogtepunt van de film was voor mij het decolette van de altijd mooie Scarlett.
meer dan 1,5* kan ik er niet voor geven.
mrwhite
er zijn twee dingen goed in de film de manier dat ze de film in beeld brengen en eva mendes voor de rest trekt het op niet veel
bij momenten had ik het gevoel dat ik naar dick tracy aan het kijken was
zwak verhaal,slechte acteer prestaties,humor die de film nog slechter maakte
en ik zeg het niet rap want het gebeurd zelden maar ik kwam vooral slecht van de manier waarom Samuel L. Jackson acteerde pfff nooit heb ik hem zo zwak gezien ik veronderstel dat er nog wel mensen zullen zijn die het met me ééns zijn
sofripa
3,5 sterren is deze film toch echt waard.Kruising tussen Sin City en Dick Tracy. Toegegeven, het eerste deel van de film is wat taai en verwarrend, het tweede deel en zeker het eind maakt dit alles goed. Cinematografisch een juweeltje. Dus even door het begin heenbijten....
barcam
Visueel fantastisch maar voor de rest geen echt scenario en lachwekkende "booswichten".
Sin City was veel grimmiger en grauwer ondanks alles vind ik dit geslaagd. Heeft meer een comic gevoel.
M.Goodkat
Frank Miller kan dan ook geen film regisseren.
Sin City wordt die geholpen door Robert Rodriquez en Quentin Tarantino, dan is het wel makkelijk.

De slechste superheldenfilms aller tijden: 'Ik hem heb net gezien en ik schaam me diep'

De Grønne Slagtere
Komedie / Drama, 2003