• 9.373.692 stemmen

Geregisseerd door: Gilles Bourdos

Met onder meer: John Malkovich, Evangeline Lilly en Romain Duris

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Afterwards

Nathan Del Amico (Romain Duris) is een succesvolle advocaat in New York. In het verleden heeft hij echter diverse malen geblunderd en zijn privéleven is een puinhoop. Dan komt hij plots in contact met de mysterieuze dokter Garrett Goodrich (John Malkovich), deze voorspelt hem dat hij spoedig de dood zal vinden. Nathan begint een race tegen de klok en probeert het nodige weer recht te zetten.

avatar van donnie darko

donnie darko

Toch best wel goede film. Had er niet zoveel van verwacht, en het was inderdaad wat hoogdravend en semi-intellectueel, maar ik heb vooral een mooie film gezien met een (wederom)geweldige Romain Duris(ook in het Engels kan hij het!) en een mooi en sfeervol einde..

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Alhoewel ik Malcovic fan ben en deze film al enige tijd op de plank had liggen vond ik hem erg langzaam, langdradig en vermoeiend worden op den duur.

Ik ben dan ook 2 keer in slaap gevallen tijdens de film....

verhaal is echter wel goed, maar kon dus blijkbaar mijn aandacht er niet bij blijven houden.

voor de peiling:

gevoel zegt: 2*

beleving + verhaallijn zegt 3,5*

hou 't op: 2,5 sterren voor deze...

avatar van xxc

xxc

Hmm. ik weet echt totaal niet wat ik van deze film moet denken.

Ik heb vaak een paar uur, en nog vaker een paar dagen, nodig om mijn beoordeling en wat ik er van denk, echt de tijd te geven..

Nu heb ik 'Afterwards' vanmiddag bekeken, en ik ben er nog niet helemaal aan uit..

Het verhaal is ontzettend sterk en ontroerend. Evangeline Lilly straalde weer zoals gewoonlijk, wat een fantastische en mooie actrice is dat toch!
Maar toch.. de film wist me niet zo te overtuigen en 'mee te nemen' zoals ik had verwacht. De cover ziet er prachtig uit, en mede door Evangeline en het verhaal, waren mijn verwachtingen weer onzettend hoog..

De beginscene en de eindscene vond ik persoonlijk het sterkst.

Maar aan een ding kom ik niet helemaal uit..
In de beginscene zie je een meisje en een jongetje spelen. Dat meisje zakt door de brug heen en daarom vraagt ze aan het jongetje of hij haar ouders wil gaan halen.
Dan.. botst het jongetje plotseling tegen een snelrijdende auto op, waardoor hij gewond is, maar uiteindelijk niet dood gaat. Het meisje overlijdt daarintegen wel. Ook zie je een licht op het jongetje schijnen.
Maar... dat jongetje en dat meisje heetten dus Claire en Nathan.. En Evangeline en Romain heten ook Claire en Nathan.
Is het dan de bedoeling dat ik door moet hebben dat ze (Claire) eigenlijk niet bestaan heeft? Of wat?

Nee, aan dat stuk kom ik niet helemaal uit.

Verder vind ik de beelden die je te zien krijgt werkelijk 'stunning'. Alleen ja, jammer dat ik het toch nog niet helemaal snap.

Ik ga deze film toch een 3,5 geven.. en als ik hem helemaal begrijp ik verhoog ik hem hoogstwaarschijnlijk..

avatar van flaphead

flaphead

het idee en de gedachte van de film kan ik hebben en heeft voldoende potentie voor een mysterieuze thriller. het is echter een drama geworden met een mysterie-randje en dat vind ik een gemiste kans. de film is erg traag, waardoor het meer op de sfeer, dialogen en karakters gaat leunen en die redden de boel niet. ondanks zijn -zoals eerder genoemd- monotome stem, ben ik altijd wel gecharmeerd van Malkovich, zijn rol is toch wel goed neergezet en past in het verhaal. al met al matige film.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/mysterie/thriller film...

Redelijk verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Goed achtergrond geluid

(geen Dolby Digital aanwezig, Belgische eenHD)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Bekende acteur John Malkovich...