• 9.092.795 stemmen

Geregisseerd door: Agnès Merlet

Met onder meer: Carice van Houten en Gary Lewis

Plot Dorothy Mills

"Evil chose her"

Jane Morton (Carice van Houten) is een psychiater uit Dublin. Na de dood van haar man en kind, vertrekt Jane naar een klein stadje om de zaak van een tienermeisje genaamd Dorothy Mills te onderzoeken, die een baby probeerde te wurgen. Nadat Morton op bijzondere wijze een auto-ongeluk overleeft, arriveert ze in het plaatsje. Aldaar treft ze een duistere sfeer aan en het meisje ontkent dat ze bij de baby in de buurt is geweest. Net op het moment dat Jane de oorzaak op een meervoudige persoonlijkheidsstoornis wil gooien, spreekt Dorothy met de stem van David, Morton's overleden zoontje...

logo tmdbimage

Pastor Ross

Mrs. Mc Cllellan

avatar van m1701

m1701

Verhaal was op zich goed bedacht, maar de uitwerking was saai en langdradig, het eind gedeelte maakte weer een hoop goed.

Engels van Carice vond ik niet zo heel erg storen, maar ze klonk absoluut niet als een Ierse. Vond het storende dat ze in het begin steeds stond te roken.

Dit had beter gekund

avatar van Tarkus

Tarkus

Mooie rol van Carice van Houten, maar de film in zijn geheel is voor veel verbetering vatbaar.

Misschien omdat het verhaal nogal saai is en me niet echt aansprak dat ik weinig plezier heb beleefd aan deze film.

Van Houten zal toch wel betere producties moeten gaan kiezen of aangeboden krijgen anders denk ik dat haar carrière niet lang zal duren. Die was nochtans veelbelovend begonnen met haar prachtige rol in 'Zwartboek'.

avatar van Alleygator

Alleygator

Alhoewel ik wel betere rollen heb gezien van Carice van Houten, vond ik deze ook zeker niet slecht. Misschien zijn we te veel verwend geraakt. Na enige tijd vond ik de uitspraak ook niet meer storend want ieren praten zelf ook geen accentloos engels. Achteraf beschouwd rammelde het verhaal soms wel een beetje maar ook dat stoorde me niet.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Prima film, maar toch miste de film iets; een bepaalde sfeer, die een unheimlich gevoel zou moeten oproepen. Het verhaal is op zich best leuk bedacht, maar de karakters blijven een beetje vlak, waardoor ik met niemand enige binding kreeg. Ook een aangrijpend verhaal over een verdronken kindje deed me vrij weinig, doordat het op een of andere manier niet goed uit de verf kwam. Dit ligt niet aan de acteerprestaties, maar eerder aan script en regie.

avatar van Robi

Robi

Bijzondere en fascinerende thriller (horror) over een meisje in therapie dat allemaal dode mensen in haar hoofd heeft. Een eveneens dode psychiater moet die dode personen ontrafelen, zodat de patient kan genezen Erg ingenieus gevonden. De film bouwt heel langzaam op. Te langzaam misschien wel, want in het begin vond ik hem erg saai. Dat het om dode mensen in het hoofd van Dorothy ging, had ik wel sneller door dan dat het verklapt werd. Maar het verhaal bouwt nog verder op en wordt uiteindelijk heel boeiend met ook nog eens een verrassend slot. Ik heb inmiddels ook al aardig wat films gezien met Carice van Houten. En dit is eindelijk eens een film waar Carice nou eens niet met kop en schouders boven de andere acteurs uitsteekt, maar waar ze nu echt eens een gelijkwaardig tegenspel krijgt.

avatar van people

people

Mooie setting met een toch wel vrij origineel verhaal. De sfeer op het eilandje paste perfect bij de film. Erg close-minded en Christelijk conservatief. Je raakt echt verzonken in het verhaal.

Blijkbaar speelde er een Nederlandse actrice mee (Carice van Houten). Ik had nooit bij het Nederlands accent stilgestaan. Dat deed ze vrij goed.

Zoals gezegd bouwt de film héél langzaam op, maar dat slaat redelijk snel om rond het midden. Spannend wordt het nooit echt, maar ik vind niet dat dit hier echt ontbreekt. Het is eens een verademing na alle cliché horror slashers. Alhoewel ik dit eerder als een bovennatuurlijke 'Thriller' zou beschouwen.

3,5

avatar van Djumbo

Djumbo

Het verhaal heeft wel een potentie.... maar de spanningslijn is niet consequent genoeg... en soms is het wel erg overdreven. Het einde is wel knap gevonden. Maar de film heeft mij nooit echt kunnen meenemen..

avatar van eavymetal

eavymetal

Over deze film kan ik zeggen dat hij goed is, maar een groot minpunt is toch wel het feit dat het verhaal vrij traag is waardoor toch wat van de spanning wegebt.

Een groot pluspunt van deze film is de acteerprestatie van Carice van Houten, die zoals gewoonlijk het beste van haar kunnen laat zien, en alleen daarom al heb ik met veel genoegen naar deze thriller gekeken.

avatar van Noodless

Noodless

Doorsnee-thriller waarbij het tienermeisje wisselend acteert. Sommige persoonlijkheden kwamen goed naar voor, anderen weer wat minder. Carice van Houten doet het degelijk. Echt spannend wordt het wel nooit. Degelijk slot overigens. 6/10

avatar van K. V.

K. V.

Eerst en vooral viel mij ook enorm haar Nederlandse tongval op

De film zelf vond 'k ook wel goed. Het verhaal boeide wel en het einde paste wel. Gelukkig hebben ze geen twist meer op het einde gedaan, wat ze wel vaker in dit soort films doen. Voor de rest was het een goeie film, wel niet direct een film die 'k nog vaak ga her bekijken, maar toch de moeite om eens gezien te hebben.

avatar van zyntex

zyntex

De film was inderdaad een beetje langdradig maar vond het wel erg sfeervol. De muziek enzo. Ze sprak gewoon goed engels hoorde niks nederlands terug. Vond het wel een beetje akward omdat ik nederlands verwachte te horen aangezien ik laatst nog zwartboek had gezien...

Aan het begin van de film zat ze constant te roken maar verder in de film steekt ze er nog meer 1 keer eentje op... Heel vreemd. Verder zaten er nog meer van dit soort rare dingetjes in de film. Zoals dat ze tijdens haar bezoek al genoeg rare zaken meegemaakt waarvan je zou denken dat het genoeg is om zo snel mogelijk van het eiland af te willen. Ook durft ze gewoon naast Dorothy te liggen slapen terwijl dat kind gestoord is...

avatar van Theunissen

Eigenlijk best een vermakelijke Mystery / Thriller die best wist te boeien en ook enigszins verrassend was. Het verhaal zit best goed in elkaar en met de sfeer (boei je niet met onze gemeenschap) in de film zat het eigenlijk ook wel goed. Ook met de uitvoering zat het wel goed want de film houdt je goed in de ban en pas op het einde wordt het echt duidelijk hoe de vork in de steel zit. Visueel zag het er trouwens ook wel aardig uit. Ik vroeg me alleen of in welke tijd deze film zich afspeelde, jaren 70, 80, 90, 2000, ? De rol van Carice van Houten (dit keer hield ze haar kleren aan) was best aardig en het was wel grappig dat haar Nederlandse accent duidelijk hoorbaar was (dat is nu best verbeterd). Ze ging overigens wel op een belachelijk manier dood. Carice van Houten werd wel overtroefd door Jenn Murray die de rol van Dorothy Mills bijzonder goed en overtuigend speelde. En Charlene McKenna mocht er best wezen qua uiterlijk (leuke borstjes trouwens).

avatar van Pazmaster

Pazmaster

B film met een goed verhaal en een leuke wending aan het eind. Jammer van het matige acteerwerk en de bloedirritante Carice van Houten met haar k*taccent die de film flink naar beneden haalt. Maar ook de special FX zijn benedenmaats, maar dat heb je wel vaker met B films

avatar van El ralpho

El ralpho

Evil Chose her

Toegegeven: over het verhaal van deze Thriller is goed nagedacht. Deze is best creatief gevonden en ik heb talloze titels binnen het genre gezien die een zwakker verhaal hadden. Echter heb ik óók talloze titels binnen ditzelfde genre gezien die een sterkere uitwerking hebben dan deze film. Dan kan je verhaal nog niet eens zo slecht bedacht zijn, als de rest gewoon complete bagger is zal dat je publiek nog steeds niet tevreden stellen. Mij in ieder geval niet.

Deze complete bagger komt overigens neer op over het algemeen waardeloos acteerwerk, een slechte cameravoering en een enorm hoog B-film gehalte. Een van de dieptepunten hier is Dorothy zelf, want ik heb toch zelden zulk slecht acteerwerk gezien! Carice van Houten deed het hier eigenlijk als een van de weinigen nog niet eens zo heel slecht , maar het Nederlandse accent ging mij na verloop van tijd toch enigszins tegen staan. In Game of Thrones weet Carice dit een stuk beter te verhullen, omdat ik me er daar niet zo aan wist te storen. Verder wil ik geen woorden vuilmaken aan deze titel, en laat ik mijn beoordeling verder voor zichzelf spreken.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ik ben het niet helemaal met "El ralpho" hieronder eens. De film heeft een sterk verhaal en zit goed in elkaar. Maar dat is een persoonlijke mening.
De jonge dame in de film heeft een stoornis, Schizofrenie en wij vonden dat aardig gespeeld door haar. Erg overtuigend kwam dit over!
Mooie B-film die voor ons redelijk goed scoorde en dat is natuurlijk de bedoeling. Van Houten vond ik persoonlijk niet een sterke actrice in deze film maar mijn vriendin daarentegen vond het tegenovergestelde. Zo zie je maar hoe persoonlijk alles anders kan zijn!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik verbaas me ergens wel over de toch wel lage score van deze film. Vonden de meeste mensen het verhaal pover of was het wat anders? Ik vond dat het allemaal heel goed in elkaar stak. Zoals vaak bij mystery blijf je op het einde met vragen zitten, niet bij deze. Dat mag ook eens voor de verandering. De actrice die Dorothy speelde, ze zag er zo jong uit en ik heb haar leeftijd proberen te achterhalen maar imdb geeft geen geboortedatum weer. Wat verder gegoogled en als haar biografie nog up to date is zou ze 27 jaar zijn. Dat betekent dat ze op het moment van de film 22 jaar was! Ze zag er toch wel heel jeugdig uit. Geen superfilm maar verhaal was voor mij top en de juiste sfeer.

avatar van sperwer 27

sperwer 27

Horror. Persoonlijkheden van anderen aannemen ... het is luguber.

De menselijke geest heeft nog vele onbekenden.

De film is als thriller wel geslaagd, want we worden geconfronteerd met een geheim dat in een gesloten gemeenschap en met een leervaste dominee aan het hoofd iedereen in de ban houdt.

De filmmuziek zorgt voor een apart sfeergevoel.

Jenn Murray was als Dorothy wel geloofwaardig (en zeggen dat het haar filmdebuut was).

Geen topfilm, maar absoluut niet waardeloos.

avatar van terschelling

terschelling

Zelden een film gezien die pas echt aan het eind, dus de laatste scene, mij veraste. Maar dit haalt nog niet de gehele film naar de top.

Van Houten mij toch te mager acteren en Dorothy, tja een debuut, en niet echt overtuigend.

Het was een niet alledaagse mix van de Sixth Sense (qua plot) en The Exorcist.

De moeite om te (blijven) kijken, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Daan258

Daan258

Niets meer dan een aardige thriller.

Sowieso ben ik nooit echt fan van Carice van Houten, dat Nederlandse accent wat je altijd blijft horen. vind het maar irritant. Daarnaast moet ik wel zeggen dat het acteerwerk van het meisje dat Dorothy speelt wel uitstekend goed neergezet. Dit was dan ook zeker een pluspunt aan de film.

Maar verder qua verhaal, spanning en sfeer vond ik het allemaal niets meer dan oké.

Het verhaal was op het eind voor mij niet echt een verassing en vond het nogal vrij voorspelbaar.

Al met al een aardige tussendoor maar zal de film ook snel weer vergeten.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Verhaal is aardig, al hebben we al tig varianten hierop gezien.

Sfeer en het volk in het dorp is ook nog wel redelijk. Maar hetgeen wat deze Dorothy Mills naar beneden haalt is het beschamende acteerwerk. Carice speelt al bijzonder slecht, met dat vervelende accent (doet Michiel Huisman toch 100x beter), maar Dorothy zelf is zo mogelijk nog slechter. De film verliest hier alle geloofwaardigheid. Wat rest is een onderhoudend verhaal met dito sfeer, al is het ook weer niet zo overdonderend dat het de film kan redden.

avatar van frans123

frans123

Oervervelende , langdradige film die gewoon Dorothy heet en niet Dorothy Mills , zoals hier boven staat Zie hoes (en mijn hoes)