Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Agnès Merlet
Met onder meer: Carice van Houten en Gary Lewis
Plot Dorothy Mills
"Evil chose her"
Jane Morton (Carice van Houten) is een psychiater uit Dublin. Na de dood van haar man en kind, vertrekt Jane naar een klein stadje om de zaak van een tienermeisje genaamd Dorothy Mills te onderzoeken, die een baby probeerde te wurgen. Nadat Morton op bijzondere wijze een auto-ongeluk overleeft, arriveert ze in het plaatsje. Aldaar treft ze een duistere sfeer aan en het meisje ontkent dat ze bij de baby in de buurt is geweest. Net op het moment dat Jane de oorzaak op een meervoudige persoonlijkheidsstoornis wil gooien, spreekt Dorothy met de stem van David, Morton's overleden zoontje...
Jane Van Dopp
Dorothy Mills
Colin Garrivan
Eileen McMahon
Aiden Kearsley
Pastor Ross
Mrs. Mc Cllellan
mayhemblik
Iemand gezien dat de achternaam van het personage van Carice een Nederlandse is? Wellicht is het 'steenkolen' accent daarom wel bedoeld.
Morton??
Woolf
Het zoveelste verhaal dat zich afspeelt in een afgelegen gehucht waarin de sinistere bewoners een geheim bewaren en de onwelkome vreemdeling proberen weg te jagen. Ik kan altijd erg genieten van dit soort films maar dan moet het wel de juiste sfeer hebben. Deze film heeft dat zeer zeker niet. Dan blijven er eigenlijk alleen cliche ingredienten over zonder bezieling. Dat laatste geldt ook voor het acteerwerk van Carice van Houten. Ze weet geen enkele diepgang aan het karakter te geven.
Sol-
Morton??
Mijn fout. Heb een tijdje later op imdb gekeken en de verkeerde naam ("Jane Van Dopp") die daar staat is blijven hangen.
mayhemblik
Okido, het zij u vergeven, groeten van hij die vrij is van vouten.
Soepzooi.
En ondanks dat ik Van Houten een internationale doorbraak gun, brengt ook zij het hier niet goed vanaf. Een uiterst dom verhaal, dat ondanks het aardige gegeven, vooral vanwege slechte acteerprestaties, het idiote accent van Van Houten en de onlogica bijna geheel om zeep wordt geholpen. Sommige zijplotjes zijn volslagen absurd en met name het optreden van de blinde mevrouw en haar electrisch gitaar is uiterst lachwekkend. Neen, op Murray en het sfeervolle landschap na, valt er hier verdomd weinig te genieten.
Slecht.
faun
Degene die Dorothy speelt zal een groot actrice worden, want acteren kan ze maar de film was niet echt spannend.
Fran
- 1953 berichten
Ik vond de sfeer wel spannend in de film. De grimmige kant van de bevolking vond ik er heel goed uitkomen. De actrice die Dorothy speelt is echt geweldig goed. Van Carice van Houten was ik in het begin niet zo onder de indruk. Dat zal voornamelijk zijn gekomen doorhaar steenkolen engels. Nadat ze er achter komt wat er precies aan de hand is met Dorothy en ze haar overleden zoontje begint te zien vind ik het spel van Carice veel beter worden.
Eerlijk gezegd heb ik wel een beetje gemist hoe Dorothy op het einde nou van het eiland is afgekomen. Je ziet een scene van een bijeenkomst in de kerk en daarna dat ze het lichaam van de psychologe dumpen en dan opeens zag ik Dorothy in die inrichting zitten. Heb ik hier iets gemist ?
Al met al best een spannende film.
Yugnav
Haha, dan zou ik de laatste scene nog maar eens goed bekijken, dan snap je het vast wel

Ben het idd met je eens dat het engels van Carice soms wel irritant was...
s0njaa
God was is dat kind lelijk
haha
Ik vond het wel een vermakelijk film hoor..
Quido
Clichématige psychologische mysterythriller waarin Van Houten een degelijke indruk achterlaat. Visueel zit de film best aardig in elkaar en er wordt meer dan aardig geacteerd, maar het oppervlakkige en voorspelbare script zorgt ervoor dat de film nergens boven de middelmaat uitstijgt.
korenwolf
Aardige film. Moest erg wennen aan het Neerlands-Engels van onze landgenote Carice. Maar bovenal prima gedaan.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Na alle negatieve recensies viel me dit alleszins mee en ik heb hier uiteindelijk een vermakelijk anderhalf uurtje mee gehad. Het verhaal neemt vaak een loopje met de logica en het Engels van Carice was inderdaad niet helemaal top, maar ze deed het verder prima. Ik begreep ook niet helemaal hoe Dorothy uiteindelijk van dat eiland afkwam. Had die psychiater uit het begin en het einde van de film er iets mee te maken?
Menno Bemelmans
Interessante verhaallijn maar oppervlakkig uitgevoerd. Carice van Houten is erg ongeloofwaardig in haar rol als psychiater. Carice moet de film dragen, maar kan dat niet waarmaken. Mooie shots van een knappe vrouw zijn niet voldoende. De film blijft vlak en heeft weinig diepgang! 1 ster
michelmoviefan
Boeiende film. Clarice doet het prima hoor. En met dat Nederlandse accent valt het ook best mee. Waarom zou een karakter in een film ook geen accent mogen hebben?
Spannende film, maar er zijn betere in dit genre.
Elegy
Hmm, ik denk dat ik deze film nog maar eens moet kijken, misschien dat hij dan leuker is doordat je eht plot kent.
Sommige dingen zijn zo raar, de overgangen, het acteerwerk.. Er zaten best toffe scenes in waar het echt interessant begon te worden.. maar daarna kakte het weer in, of kreeg eht een overgang die nergens op sloeg.
DjFrankie
Veel negatieve reacties hier, maar wij hebben hem vanavond gezien, en ik vond het een erg boeiende film, vooral idd Jenn Murray zette de rol van Dorothy erg goed neer.
Natuurlijk was het Engels van Carice niet zo goed, maar het was een spannend geheel, met onverwachte wendingen die de film zeker de meoite waard maken.
voskat
Niet onaardig filmpje, maar het tempo ligt net even te laag.
En hadden ze van het personage van Van Houten niet gewoon een Nederlandse kunnen maken? Dan had niemand zich hoeven storen aan haar accent.
Hoe is ze trouwens van plan om het te gaan maken in Hollywood met die nogal zware Hollandsche tongval?
voskat
Dat mag zeker, maar als dat karakter zogenaamd Brits moet zijn ("Jane Morton"), dan is het gewoon bijzonder storend en slordig.
Had hier geen enkele verwachting van, maar bleek een aardige ghost story. Met een vleugje Wicker Man. 3,5*
Djoiszle
Ralf81
Eens. Er had meer met deze film gedaan kunnen worden. Het dertien-in-een-dozijn-gehalte is nu echt te hoog, hoewel de film nog altijd wel voldoende onderhoudend is.
Kippie.
Ik verwachtte hier al niet zo veel van, maar probeerde er blanco in te gaan. Het was niet bijzonder. Ik ben wel zéér fan van Carice, maar hier was ze niet heel overtuigend helaas. Als ze moest overkomen als een echte Britse dan vond ik dat niet geslaagd. Jammer!
Triple G
Idee is aardig. Ik hou wel van dit soort verhalen en de gebruikelijke sfeer die daar bij hoort. Maar dit sloeg de plank behoorlijk mis. Sfeer niet sterk genoeg, diepgang van personages is, evenals het acteerwerk, uiterst belabberd. En wat moet Carice daar met dat griezelig Hollandse accent? Inderdaad, aardig als het zo bedoeld zou zijn maar dat was 't klaarblijkelijk niet. Simpelweg omdat de tweede helft een haartje beter was heb ik 'm niet afgezet en toch maar naar het redelijke eind toegeleefd... De punten gaan naar Jenn Murray.
Padde
beetje aparte sfeer wat erbij hoort maar te weinig vaart toch wel de moeite waart
Zadel
een langzaam opbouwende film. Opzich hou ik daar wel van, maar bij deze film ergerde ik me eraan. carice van houten vind ik slecht spelen, en haar accent is erg irriterend. Daarnaast is het al wel erg snel duidelijk dat die dorothy last heeft van een gespleten persoonlijkheid. daarnaast zit er weinig spanning in. het einde duurt naar mijn zeggen ook veels te lang. een 1.5 is te weinig, maar een 2 eigenlijk te veel
tcdaizz
Wat een vreselijke film. Vooral het Engels van Carice van Houten liet te wensen over.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

The Dyatlov Pass Incident
Horror / Mystery, 2013

The Echo
Horror / Mystery, 2008
zelfmoordborderline personality disorder psychiatervrouwelijke regisseur