• 9.378.100 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Matthew Bright

Met onder meer: Reese Witherspoon, Kiefer Sutherland en Dan Hedaya

Plot Freeway

"Her life is no fairy tale."

Nadat haar moeder en stiefvader gearresteerd zijn besluit de 15-jarige Vanessa Lutz op zoek te gaan naar haar grootmoeder die ze nooit ontmoet heeft. Onderweg krijgt ze autopech, en wordt ze opgepikt door Bob Wolverton, die werkt op een school voor jongens met problemen. Langzaam wint Bob Vanessa's vertrouwen, en begint ze te vertellen over het seksuele misbruik door haar stiefvader. Dan realiseert Vanessa zich echter dat Bob een beruchte snelwegmoordenaar is.

avatar van Demoniac

Demoniac

Deze film was veel harder dan ik vantevoren verwacht had. Toch zitten er ook wel grappige stukjes in. Het is soms wat overdreven, maar dat geeft niet. Echte verrassingen zitten er ook niet in. De actie en het hoge tempo van deze film zorgen ervoor dat ik hem 3,5* geef.

avatar van boekenutje

boekenutje

Roodkapje was enger

avatar van Film Pegasus

Reese Witherspoon acteert hier zeer sterk en draagt de film zonder problemen. Qua script is het niet vet, maar de uitwerking valt goed mee.

avatar van Mescaline

Mescaline

Film voor de 2de maal gezien blijft goed maar men stem verlaag ik toch van 4,5 naar 4

avatar van aerogp1

in 1 woord: vreemd.

Verklaar je nader aub.

avatar van niethie

niethie

Inderdaad een beetje vreemd, maar dan wel in de zin van erg leuk en vreemd.

Het hele verhaaltje in de film slaat natuurlijk nergens en moet het van zijn ontzettend scherpe grappen, zelfspot en dialogen hebben.

Witherspoon was hilarisch in haar rol van opvliegend trailertrash meisje en ook sutherland was erg leuk als de ietswat dom overkomende seriemoordenaar.

Verder heb ik af en toe ontzettend in een deuk gelegen om de hilarisch dialogen en de vele zelfspot (vooral die scene in die rechtbank was geweldig)

maar toch had ik de hele film het idee dat er iets aan onbreekt. 3 sterren

niethie schreef:

Hoe bedoel je 'het verhaaltje slaat nergens op'? Het lijkt me duidelijk dat het juist ergens op slaat toch? Erg leuke interpretatie van Roodkapje. Chapeau.

avatar van niethie

niethie

Die verwijzingen naar roodkapje waren ook wel leuk hoor (begrijp me niet verkeert) maar een echt duidelijk plot heeft het geheel niet echt een meisje dat in een soort ghetto woont, een moeder die tippelt voor drugs een een stiefvader die haar misbruikt en over haar krijgen ook nog eens te horen dat ze sinds haar dertiende jaar voor straathoertje speelt ook heeft ze een vriendje die bij een drugsdeal dood geschoten wordt, onderweg lift ze mee met een op eerste opzicht normaal lijkende man die uiteindelijk een seriemoordenaar blijkt te zijn met al een grote lijst slachtoffers op zijn kerfstok dan slaat het geheel om in een pikzwarte komedie het meisje schiet de man neer die later nog blijkt te leven en een extreem gehandicapt gezicht aan over houd, het meisje verwijnt in een tehuis waar ze zich ineens ontpopt tot de grote baas onder de gedetineerde uiteindelijk ontsnapt ze door samen met wat andere meiden de bewakers neer te steken later gaat ze verder opweg naar haar oma waar ze ondekt dat bob de seriemoordenaar haar oma heeft vermoord waarna ze hem overmeestert en doodschiet en daarna nog begint te lachen ook.
Hele zware korst natuurlijk alleen wordt het geen enkel moment serieus genomen, ik vond het gewoon allemaal veels te ver gezocht.

Prudh

Ik moet al enorm hard lachen om enkel je uiteenzetting van het verhaal. Prachtig! Jammer dat je het zelf niet zo leuk vindt

avatar van veron35

veron35

Hele goede film en heel goed geacteerd. Heerlijke sfeer ook. Appart, maar niet te appart. Ik had eerder een soort ripp-off van The Hicher verwacht, maar dit was wel meer dan ik had gedacht. Ik vind vooral het karakter van Reese Witherspoon goed gedaan. Sutherland was natuurlijk weer heel goed (nog beter dan zijn vader ooit was zelfs), maar dat karaktertje is al zo vaak gedaan.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een film die mij totaal niet kon boeien. Verhaallijn was raar en totaal niet spannend. Ik had eerlijk gezegd heel wat anders verwacht. Kortom in mijn ogen was het zeker geen thriller. Beeldkwaliteit van de dvd is voldoende maar het geluid had in mijn ogen beter verdient dan alleen een 2.0 spoor. Wat ook wel een beetje storend was is dat het de ondertiteling niet gelijk loopt met de film. Ik vond de film een beetje goedkoop eruit zijn. Voor mij is de film zeker niet meer waard dan 2* en ben ik zeker verbaast dat op dit moment de film op moviemeter een voldoende scoort.

avatar van lovelymariaa

lovelymariaa

Wat een vreselijke film die mij echt totaal niet kon boeien. Er werd heel veel in gescholden, waar ik echt niet van houd. Fucking dit, fucking dat. Ik heb eigenlijk alleen maar om deze film gelachen, omdat het de meest belachelijke film is die ik ooit gezien heb. Dat deze film een voldoende krijgt, snap ik niet. Toen ik de achterkant van de film las, dacht ik: dat wordt wat. Maar na de eerste vijf minuten had ik al zin om de film uit te zetten. Nee, echt geen leuke film.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Erg vermakelijk maar neem de film wel met een flinke korrel zout.4 kogels in je lichaam waarvan 1 in je hoofd van dichtbij overleef je normaal gesproken niet

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Pfff domme film zeg!..zoveel dingen waren niet realistisch.Ook een stom verhaal, en ik irriteerde me aan dat mondje (manier van praten) van reese witherspoon.

avatar van Slynkin

Slynkin

Roodkapje met een cynische ondertoon. Apart... maar origineel is het zeker.

avatar van Thorak

Thorak

Wolverine schreef:

Goede film met Kiefer Sutherland in een ietwat andere rol dan 24. Reese Witherspoon op weg naar oma, hoe kom je erop.

Tja moeilijk te bevaten ik weet het, maar Sutherland heeft nog meergedaan dan '24'!

En mensen gaan wel eens naar hun oma hoor, ook niet heel erg vreemd ofzo...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het verhaal opzich is goed. Alleen word alles zo beroerd weergeven in deze film. Het acteerwerk vooral is om te gillen en veel dingen zien er nep en goedkoop uit. Ook word alles naderhand ook erg ongeloofwaardig. Freeway heeft is als eindresultaat gewoon een vaag rommeltje dat beter uitgewerkt had mogen worden.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Reese Witherspoon speelt in deze film héél overtuigend een jong, naief, dom slettebakje met een te grote bek die schaars gekleed door het leven gaat. Hierdoor ga je als kijker begrijpen waarom Kiefer op een bepaald moment zijn handjes niet thuis kan houden en met zijn tampeloerus begint te zwaaien. Als mannelijke kijker kan ik mij dan ook prima vinden in het personage van Kiefer, ik denk dat iedere man dit wel zal herkennen.

Dat ze dan vervolgens moeilijk gaat lopen doen en zelfs gemeen word jegens Kiefer is ook goed gespeeld. Want hierdoor kom je als mannelijke kijker in complete verwarring (waarom doet ze nou zo...?) en krijg je steeds meer respect voor Kiefer. Het einde komt dan ook zéér hard en onrechtmatig over

Al met al een redelijke film.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Erg leuke film, bij vlagen zelfs hilarisch. Prachtige samenvatting ook van niethie hierboven Het verhaal springt van de hak op de tak, inderdaad een rommeltje (cf. sinterklaas), maar dat komt de film wat mij betreft ten goede.

Ik heb trouwens een nieuw woord geleerd (van de ondertiteling dan): kolenbrander.

avatar van Loki87

Loki87

Matige. Geen inhoud, alleen geschreeuw. Ook erg gedateerd qua camerawerk/beeldkwaliteit

avatar van panax

panax

reese witherspoon speelde geweldig,veel zwarte humor,gewoon best wel een aparte mooie film zonder veel pretenties!!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

BlueVelvet schreef:

kolenbrander.

Is toch al een vrij bekend woord.

Leuke film met deze keer een stoute vuilbekkende Witherspoon.

Bij deze film dacht ik dat het meer een allerdaagse film ging worden die iedereen kan overkomen. Tot een slank, blond meisje van 15 brand begint te stichten en mensen vermoord :O. Wie had ooit een moordende Witherspoon gezien ?

Dat vond ik best wel leuk aan de film.

Vond dit eigenlijk een vooral grappige film : 2 mislukte dedectives die er niet veel van kunnen een moordende paris hilton in het klein en een misvormde man met een robotstemmetje .. Zeer grappig had andere verwachtingen bij deze film.

avatar van kanjertje

kanjertje

Leuk om Reese eens in een ander genre te zien.

Doch wel beetje te geweldadig en niet geloofwaardig voor me.

Daarom verkies ik haar toch een romantische komedies of drama's.

2,5

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Wat had ik nou in mijn DVD-speler gestopt? Bij de Blokker lag ie voor de weggeef-prijs van €1,--: met Sutherland en Witherspoon, dat moest toch wel iets van waarde hebben. De introductie wilde ik haast meteen overslaan, en eigenlijk was dit een gevalletje van "het gras voor iemands voeten wegmaaien". Beter had geweest als de kijker zelf op het idee mag komen dat dit een Barok-moderne versie is van Rood Kapje. De sfeer en de hele setting deden me denken aan een ander bizar sprookje: Wild At Heart.
Zo lieflijk en vredig als het in het 'echte sprookje' gaat, zo duister en geweldadig gaat het in deze briljante uitvoering. Het bos vervangen door een eindeloze 'Freeway', de wolf als psychopaat, de hoer als moeder, de vader als criminele seks-geobsedeerde aan drugsverslaafde niksnut; ze staan allemaal garant voor een extreem hilarisch donker avontuur.
Alleen de oma leek onaangetast... En ze leefde nog kort en eenzaam in de treurige voetsporen van haar moeder.
Precies zoals het in sprookjes behoort te eindigen.

avatar van Bxian32

Bxian32

Precies zoals het in sprookjes behoort te eindigen.
Ah, ns kijken of ze m nog hebben bij Blokker

Prudh

Zo lieflijk en vredig als het in het 'echte sprookje' gaat

Een wolf eet een oude vrouw op en wordt op daarna levend opengesneden, om vervolgens te verdrinken in een waterput met een maag vol stenen! Lekker lief en vredig

avatar van Orlibloompje

Orlibloompje

3,5 sterren, omdat ik er veel minder van had verwacht. Soms een beetje langdradig

avatar van 606

De naam freeway is misleidend want je verwacht een Hitcher film.

Maar daarmee is de film niet verloren.

De rest van film is toch sterk neem dan het acteerwerk dat is erg goed.

Einde is dom en kan gewoon niet.

3,5 ster