• 9.375.336 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Arch Nicholson

Met onder meer: Sean Garlick, Rachel Ward en Elaine Cusick

Plot Fortress

"For one teacher and nine children, the lesson of the day is kill or be killed."

In het Australische heuvellandschap worden een groep schoolkinderen en hun lerares door een paar bandieten gekidnapt. Er is een ding wat hen te doen staat: ontsnappen!

avatar van Vascago

Vascago

Geweldig leuke en bovendien best spannende avonturenthriller. De sfeer en setting zijn perfect. Het acteerwerk van Rachel Ward en de kinderen is overtuigend en ook de schurken hebben leuke rollen. Het revenge gedeelte is misschien iets te snel afgeraffeld en het einde met de politieagenten is net iets teveel van het goede. Verder gewoon een erg fijne film met ook een goede soundtrack.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goede avonturenthriller uit Australië. Ziet er heel professioneel uit voor zo'n lowbudgetfilm en had zeker bioscoop-potentieel. De eerste leek het een avonturenfilm voor kinderen maar in de tweede helft wordt de toon een flink stuk grimmiger en gewelddadiger. Cast bestaat niet volledig uit onbekenden : de bad guy uit Commando met Schwarzie, Vernon Wells speel één van de ontvoerders al zie je zijn gezicht niet. En Rachel Ward speelde de hoofdrol in Against All Odds. 3 verdiende sterren.

avatar van Flavio

Flavio

Grappig dat deze film zo vaak genoemd wordt als jeugdsentiment, dat was het bij mij ook wel, al vind ik het het nu na herziening eigenlijk te duister voor een pure jeugdfilm. Kon me nog redelijk veel herinneren, die gasten met die maskers, de grot en het stuk onderwater zwemmen, maar wat me altijd het meeste bij stond was het einde, dat shot met die flessen met dieren en organen op sterk water. Geen typische TV-film in elk geval.