• 9.372.602 stemmen

Welcome Home, Roscoe Jenkins (2008)

Komedie | 114 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Malcolm D. Lee

Met onder meer: Martin Lawrence, James Earl Jones en Joy Bryant

Plot Welcome Home, Roscoe Jenkins

"Roscoe Jenkins aims for the heartstrings and funny bones, a raucous helping of family soul food."

Dr. RJ Stevens, een talkshow-host, ontloopt zijn vroeger armzalige bestaan door te verkondigen dat alles kan in het leven. Met veel succes en geld op zak, heeft hij het gevoel dat hij alles heeft bereikt wat er te bereiken valt. Wanneer hij wordt uitgenodigd voor het 50-jarige huwelijk van zijn ouders, gaat hij ernaar toe, klaar om zijn ouders te imponeren met de successen die hij heeft behaald en hoe hij is veranderd. Tenminste... dat is het plan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van moviemike

moviemike

Alweer zo'n platvloerse komedie met Martin Lawrence

avatar van Tdp

Tdp

Lijkt me een leuke film en wil ik zeker gaan zien

avatar van Legan

Legan

Echt platvloers was het niet maar het zal nooit een prijs winnen voor originaliteit of komedie. Voorspelbaar en geforceerd 'komisch' terwijl er een keur aan bekende mensen rondlopen. Eigenlijk een standaard Martin Lawrence film. Ik begrijp niet waarom James Earl Jones en Michael Clarke Duncan aan de film meedoen maar ja.

3,5 uit 10 (2,0*)

avatar van tn2543

tn2543

Ze komen allemaal from the hood! Dat is de reden......

avatar van tn2543

tn2543

Ik ben benieuwd naar deze film. Het lijkt mij wel een grappige film, want om Martin Lawrence kan ik altijd wel lachen. De cijfers op IMDB blijken echter wat tegen te vallen.

avatar van fritsy

fritsy

Ik blijf Martin Lawrence een geforceerde komiek vinden.

avatar van Raffael77

Raffael77

Er zitten een paar echte grappige momenten in maar begin zijn soort films steeds minder te waarderen. Het is eigenlijk een soort drama met leuke stukjes erin en dat wil zeggen dat de rustige momenten erg saai zijn.

avatar van Cfour

Cfour

Black comedy met hierin Martin Lawrence is gewoon erg grappig, hij speelt eigenlijk altijd het zelfde "rolletje" met dezelfde trekjes, verbaal en on verbaal. Ik kan er altijd wel om lachen. Joy Bryant is natuurlijk een genot om naar te kijken, acteertalent niet echt maar ach who cares. Kortom ik vond het wel een leuke film met grappige momenten die je soms wel ziet aankomen. Aanrader om deze film lekker ontspannen op de bank te kijken want als bioscoopfilm vind ik hem weer te simpel.

2,5

avatar van vwtune

vwtune

Ik als M. Lawrence liefhebber vond deze film gewoon tegenvallen.

Ook jammer dat er zoveel goede acteurs in deze film zitten, die helemaal niet tot hun recht komen.

avatar van doeze

doeze

Ik vond het wel een vermakelijk filmpje voor op een doordeweekse avond. Ik heb niet slap van het lachen op de bank gelegen, maar af en toe zat er toch wel goede humor in

avatar van teigetje37

teigetje37

Vermakelijke film, maar geen topper !

Wel de moeite waard om zeker te bekijken , Alleen Martin Lawrence was minder de grote lolbroek als we van hem verwachten.

Waardering: 3 sterren

avatar van angus

angus

ik vind martin lawrence een topper!!!!

maar deze film viel vies tegen!

avatar van stinissen

Ik vond deze film juist een van de betere van Lawrence maar de echte ster is toch de mooie blonde dame Fifi die werkelijk de show steelt

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Een wederom een 'leuke' film van Martin Lawrence, verhaallijn is al vaker gebruikt maar ook deze keer gewoon weer goed verfilmt.

Martin Lawrence heeft inderdaad wel eens meer humor gehad in zijn films maar, dat doet zeker niet af voor deze film.

De film zit gewoon boordevol met standaard humor en ook de personages zijn geweldig.

Zoals iedereen al zegt gewoon eens voor gaan zitten, het verhaal trekt je wel mee.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

stinissen schreef:

Fifi was de hond, remember?

avatar van stinissen

PKlijnstra schreef:

Fifi was de hond, remember?

Tuurlijk wist ik dat ik bedoelde het ook een beetje sarcastisch , maar fifi in de scene dat ze boven op de andere hond zit om sex te hebben was gewoon top.

avatar van Timecop

Timecop

Zeer matig, 3x gelachen maar liefst...

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Best een leuke film. Lawrence was matig en Epps, Duncan, Mo'Nique en Jones waren geweldig. Er waren tijden dat Lawrence beter was, maar de laatste tijd valt het allemaal wat tegen. Maar goed dat de rest van de cast deze film makkelijk kan dragen. De humor was goed, soms geweldig. De film verveelt eigenlijk geen moment.

avatar van gollumsworld

gollumsworld

Top acteur is de hond. zeer goede sene.

avatar van Abelone

Abelone

Wel leuk, maar matig.

Alles is er volspelbaar en de film komt langzaam op gang...

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Ontzettend flauwe meuk, die ik maar snel moet vergeten. Waar zijn de tijden gebleven met Eddie Murphy, de Cosby show of Will Smith, toen Afro-Amerikaanse humor wél leuk was. Vooralsnog blijft het wachten op een waardige opvolger, want Martin Lawrence is dat zeker niet. 2**

avatar van Mai*

Mai*

oooh ik heb serieus de billen uit mijn string gelachen!

4,5 voor deze komedie.

avatar van Ninto

Ninto

Het had zo z'n enorm leuke momenten, maar ik heb me ook af en toe geirriteerd. Ik zou zeggen... redelijk mislukt voor een komedie met Mike Epps en Martin Lawrence. Had veel beter kunnen zijn.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

weinig komedie. wel leuk om eens te zien maar veel gelachen heb ik niet. enkele keer een beetje. het is ook dat ik graag wilde zien hoe het afliep anders had ie na een half uur denk ik wel uit gegaan

avatar van Peterrr

Peterrr

Aardige film, meer als romantische komedie dan als over de grond rollen van het lachen

avatar van eduard

eduard

Ontzettende waardeloze film en begrijp ook niet dat sommige er ook nog om hebben moeten lachen.

avatar van Naduah

Naduah

Gewoon leuke film voor tussendoor, hier en daar zitten echt lachwekkende scenes....geen hoogvlieger, maar leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van redsky99

redsky99

Uitermate vermakelijke film die op het einde ook nog even ontroerend wordt. Heb om sommige scenes vreselijk gelachen. Vooral om neef Reggie en de honden! Een aanrader!

avatar van Eric Roberts

Eric Roberts

Zeker niet Lawrence's beste maar ach toch aardig tijdverdrijf.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ontzettend flauwe film zoals Martin Lawrence er al meedere heeft geproduceerd. De cast acteert echt magertjes, met enkele irriterende rollen van de vader en andere typetjes.

Alleen Betty viel nog te pruimen, alhoewel die Afrikaanse-Amerikaanse humor op een bepaald moment ook te veel wordt.

Het verhaal is flinterdun, cliché en tenenkrommend. De leuke momenten zijn schaars. Meestal te overdreven en te erg in scène gezet. Meer dan een glimlach is er niet op mijn gezicht gekomen. Ik zie hier bepaalde mensen neerpennen "ik wou graag zien hoe het afliep, anders had ik hem uitgezet". Wel een kind van drie jaar weet hoe dit verhaaltje zou aflopen, zoals ze allemaal aflopen. In de eerste 10 minuten weet je al hoe het gaat eindigen. Pure hollywood shit.

Zulke films zien niet aan mij (meer) besteed.

1,5